Ronde.ro

Interpretarea şi semnificaţia cărţii de Tarot Carul (Phaetonul)

Joi, 28.mai.2015 18:03 Divinatie, Tarot Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce reprezintă Carul?

Cea de-a opta arcană după ordine începând cu Nebunul, însă cartea numerotată cu cifra Șapte este Carul sau Phaetonul. În toate mitologiile, zeii cerului și luminii călătoreau în care fantastice de-a lungul întinderii albastre. Zeii solari în special, precum egipteanul Ra și grecul Helios erau recunoscuți ca zei în care de foc, dar și zeii tunetului, precum Thor în miturile scandinave, Perun la slavi și Sfântul Ilie la români. În toate tradițiile, carul este nu numai simbolul forței și luminii, dar și al dreptății și al evoluției. Carul niciodată nu se întoarce din drumul său ceresc, ci merge înainte hotărât, iar vizitiul său rareori este o figură greu de adus aminte.

În poziție normală, Carul semnifică evoluția, victoria, suveranitatea și voința adevărată. Voința (carul) este văzută a fi unealta spiritului (vizitiul, prințul) condusă de suflet (cai sau sfincși), de unde simbolismul încifrat al acestei cărți.

În poziție inversă, acesta semnifică stagnarea în evoluție, încăpățânarea, obstrucționarea proceselor naturale, înfrângerea și ignoranța, dar și viciile voinței.

 Interpretarea si semnificatia cartii de tarot Carul 2

 

 

 

 

 

Care este perspectiva spirituală a Carului?

În domeniul spiritual, această carte îl reprezintă pe om în stadiul său de ființă evolutivă, de pieton al propriului său joc în derulare. Vizitiul este întotdeauna Spiritul, care trebuie să conducă în mod echilibrat și prudent voința. Sufletul este simbolizat prin cei  doi sfincși, care pot semnifica Binele și Răul, Tăria și Blândețea, Inima și Mintea,  în funcție de subiectul de referință. Ambele trebuiesc supuse spiritului în egală măsură și ambele trebuie subordonate voinței în același mod pentru o dezvoltare armonioasă. Dezvoltarea unei părți în mod neechilibrat va duce întotdeauna la pierderea echilibrului dintre cele două, iar drumul va devia fie în stânga, fie în dreapta, precum un car tras de doi cai, fie unul rănit, fie unul prea nărăvaș.

Care este perspectiva socială a Carului?

În domeniul social indică reușită și victorie. Suntem într-o pasă bună, toate ne surâd, în special superiorii. Dacă întrebarea se referă la carieră, este foarte posibilă o avansare sau cel puțin câștigul unei poziții de invidiat. Dacă se referă la o anumită circumstanță socială sau legată de o persoană anume, se anunță o victorie din care în mod sigur vom avea de câștigat. Se recomandă încredere deplină în forțele proprii, curaj și inițiativă. Noile proiecte așteaptă doar omul potrivit pentru a le duce la îndeplinire.  În poziție inversată arată stagnare, complacere și răsfăț. Nu numai că nu suntem mulțumiți cu ceea ce avem sau cu ceea ce am realizat, însă nu vrem să obținem mai mult pe forțe proprii, doar să ni se dea. În domeniul profesional, suntem într-o neplăcută rutină și nu vedem o ieșire prea curând. Carul inversat arată nu numai învingerea și regresul, dar și lipsa voinței de a ne mobiliza într-un scop anume. O confruntare sau o interacțiune publică anunțată de această carte în poziție inversată anunță insuccese, nepotrivire, nesiguranță, șovăire, bâlbâială, indecizie și posibil umilire.

Care este perspectiva financiară a Carului?

În domeniul financiar Carul anunță fie câștiguri generoase, fie posibilități noi de investiții din care să obținem câștig. Investiția poate fi de ordin material (bani sau bunuri) sau imaterial (timp, informații, muncă), însă întotdeauna vom avea un câștig pe măsură și chiar mai mult. În poziție inversă avem de-a face cu pierderi, investiții riscante, afaceri păguboase și inspirație proastă în investiții. Dacă ne gândim să începem un demers financiar sau legal, o afacere sau o firmă, este prudent să așteptăm și să analizăm din nou cu grijă toate părțile problemei. De loterie sau de alte câștiguri în care nu investim mai nimic și ne așteptăm să câștigăm cât mai mult nici nu poate fi vorba.

Care este perspectiva emotională şi sexuală a Carului?

În domeniul erotic și emoțional reprezintă evoluție. Poate fi vorba de accesarea unor noi straturi de profunzime în conexiunea cu partenerul actual sau poate însemna reconcilierea cu trecutul și învingerea traumelor anterioare. Indiferent de situație, lucrurile tind să avanseze, lasând în urmă trecutul, valorificând prezentul pe cât posibil și făcând loc unui viitor cât mai bun. Poate însemna de asemenea nevoia asumării unor noi responsabilități în relație sau o abordare mult mai autoritară în relație sau în contactele cu sexul opus. În poziție inversă anunță răcirea relației, stagnarea sa și lipsa voinței de a mai fi împreună. Poate că lucrurile stagnează din lipsă de potrivire sau poate din lipsa voinței de a mai comunica, fiecare cauză poate determina propriul său scenariu iar acestea trebuiesc analizate amănunțit. Indică lipsa autorității și capitularea, un lucru alarmant în existența oricărui cuplu. Dacă este cerut un sfat iar această carte este răspunsul, ne este indicată o abordare mai puțin autoritară. Posibil să avem un comportament compulsiv, autoritar, posesiv și chiar despotic.

Care este perspectiva stării de sănătate a Carului?

În domeniul sănătății, Carul reprezintă sănătatea deplină, armonia dintre extreme. În plan psihic avem un echilibru bun între polii personalității, nu există tensiuni interioare care să pericliteze pacea minții. În plan fizic, nu există excese de niciun fel, toate sunt proporționate bine fie prin efort susținut fie prin instinct. În plan spiritual și energetic, există un flux foarte sănătos între toate componentele ființei umane, fie ele văzute sau nevăzute, între spirit, suflet, minte și corp, între părți și întreg. În poziție inversă anunță boală, în special recidiva unei boli cronice. Putem fi țintuți la pat sau incapacități în vreun fel sau putem avea o perioadă de slăbiciune relativă. Sunt în special vulnerabile picioarele, însă nu sunt excluse asteniile, alergiile, răcelile și toate bolile virale, care ne pot limita liberatea de mișcare, fie din pricina suferinței și lipsei de energie (la pat), fie restricționându-ne deplasările (carantină, închiderea în casă sau internările).

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!