dehaine.ro

Gândul este cea mai puternică armă a oamenilor!

Marți, 21.Iul.2015 15:49 Auto-sugestie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Întotdeauna omul şi-a permis cel mai mult, poate prea mult, să abuzeze de cea mai puternică formă de materializare a creaţiei- Gândul.

Am uitat noi oare cu desăvârşire faptul că materia din care sunt plăsmuite toate gândurile noastre, bune sau rele, este doar un împrumut al Creatorului pentru ca omul – copilul său mult iubit să experimenteze în lumea materială acestă putere? Câţi dintre noi sunt conştienţi 24 de ore din 24 de ore de numărul şi calitatea gândurilor? Este obositor. Şi totuşi cu puţin efort şi antrenament marii noştri înţelepţi, dar mai ales avatarii au demonstrat-o din plin de-a lungul mileniilor.

Gandul este cea mai puternica arma a oamenilor! 2

Ce este gândul?

O formulă adecvată nu ştiu să îi dau, dar pot să afirm cu certitudine că gândul este Iubirea Creatorului materializată în planurile de existenţă multiple ale materiei. Faptul că nu suntem mulţumiţi şi fericiţi asta spune mult despre omenire. Ce anume? Calitatea gândurilor, puritatea şi lumina acestora ne dau nouă măsura exactă a valorii umane şi mai presus de toate, valabilitatea şi calitatea vieţii noastre. Nu am să vă ţin aici un discurs despre cum, ce şi cât gândim. Cu toţii ştim mai mult sau mai puţin faptul că suntem responsabili în faţa întregii Creaţii şi când spun aceasta mă refer chiar la Tatăl Creator. Imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla dacă Cel care ne-a creat şi-ar permite luxul măcar pentru o secundă să dea drumul în Univers unui gând negândit, nepotrivit şi fără de calitatea de Creator? Ne putem face cu uşurinţă o imagine care într-un cuvânt înseamnă Haos.

Ce trebuie să facem cu gândurile noastre?

Gandul este cea mai puternica arma a oamenilor! 3Nu trebuie să dăm frâu liber gândurilor mai puţin luminoase, trebuie să fim atenţi începând cu cel mai mic ca vârstă om al Planetei şi terminând cu cel mai înaintat. Noţiunea de respect trebuie să existe începând de la nivelul intuiţiei, gândului, cuvântului, faptelor. Mulţi dintre noi respectăm doar de faţadă, nu punem deloc suflet, iar gândul care se reflectă în afara noastră îl loveşte pe celălalt şi îi confirmă faptul că totul se face doar de complezenţă. Marii filozofi şi înţelepţi ai umanităţii au afirmat că gândul este o putere creatoare. Şi ca dovadă – iată lumea aşa cum arată, lumea în care noi trăim. Tot ceea ce vedem, simţim şi trăim reflectă calitatea dialogului nostru interior cu Dumnezeul din noi şi din ceilalţi. Ştim cu toţii ce trebuie să facem şi totuşi nu ne putem abţine de a fi răutăcioşi. Este ca un drog faptul că mulţi dintre noi nu se pot opri din a judeca şi critica. Atunci când râdeţi şi faceţi „mişto” de ceilalţi se reflectă către voi respectul cu care vă trataţi pe voi înşivă. Mai multă abţinere, mai multă modestie nu strică nimănui. Atenţie! Modul cum gândim despre noi şi ceilalţi, într-o bună zi, toate acestea se vor întoarce la noi! În încheiere vreau să vă rog pe voi toţi să fim mai puţin desfrânați la vorbă şi mai înţelepţi în gândire. Doar aşa Mama Geea va deveni o mamă fericită, bucuroasă şi pe deplin mulţumită de copiii săi!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *