arleto.ro

De ce să nu avem ceea ce ne dorim

Luni, 18.Sep.2017 00:00 Auto-sugestie, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Din ce în ce mai mult și mai des, suntem obosiți, stresați, nu avem timp pentru noi. Acum ceva timp, eram extrem de obosită, epuizată chiar. Mă trezeam cu greu dimineața, iar restul zilei era îngrozitor. Am început să scriu pe un blog. M-am gândit că poate așa mă descarc de probleme.

La momentul acela aveam și niște probleme în viața personală, ca atare, ceea ce simțeam scriam acolo. Mă descărcam de probleme și atât. Nu scriam cu un scop anume ci doar pentru că aveam impresia că acele probleme dispăreau din momentul în care  cuvintele apăreau pe ecranul laptopului.

Ce te reține să îți atingi potențialul

Pe măsura ce scriam mi-am dat seama, că toată lumea trăgea de mine în toate părțile, iar eu încercam să mulțumesc pe toată lumea. Evident, am realizat destul de târziu că eram alături de toți, dar nu alături de mine.

În general, femeile au tendința să se sacrifice prea mult pentru ceilalți, deoarece ele trebuie să fie mame, prietene, soții. În mod natural, datorită instinctului matern, ele dau totul, iar câteodată dau prea mult.

Există și bărbați care fac acest lucru, dar femeile își sacrifică timpul, energia, creativitatea, chiar și pe ele, fără să își dea seama; dar cel mai important, în detrimentul lor.

Problema apare atunci când noi dăm, dar nu primim nimic înapoi. Aici avem cele mai mari probleme. De ce? Pentru că avem niște concepții greșite care ne țin în loc.

În primul rând trebuie să îți examinezi principiile, valorile. În ce crezi tu?

  • Dacă primesc ceea ce vreau sunt egoistă
  • Nu există resurse suficiente, bani suficienți pe lumea asta ca să ne ajungă la toți
  • Contez doar atunci când îi ajut pe ceilalți
  • Nu merit ceea ce îmi doresc
  • Dorințele celorlalți sunt mai importante decât ale mele.

Nu știu dacă ți se par cunoscute, dar nu știm să cerem și  să primim. Am devenit prea independente, astfel că ni se pare rușinos să cerem și noi ajutorul o dată. Ceea ce înseamnă că trebuie să învățăm să primim, să ne schimbăm puțin mentalitatea.

Ce trebuie să faci?

Deși, a durat ceva până când femeile au reușit să obțină dreptul la vot, ar fi păcat să nu mergem și mai departe decât atât, și să schimbăm lucrurile din interiorul nostru.

  1. Dacă cineva îți ține ușa, lasă-l/o! Mai există și cavaleri.
  2. Dacă cineva îți zâmbește, indiferent unde ești zâmbește și tu la rândul tău. Nu te costă nimic.
  3. Nu te descuraja! Nu există nimic imposibil pe această lume, trebuie doar să îți dorești. Nu ești inferior/ă nimănui. De ce să nu ai ce îți dorești?
  4. Ușor, ușor vei ajunge să îți mulțumești singur/ă. Recunoștința nu trebuie să se răsfrângă doar asupra altora, ci și asupra ta.

Cel mai bun sfat, pe care ți-l pot da este : SĂ NU TE LAȘI INFLUENȚAT DE SOCIETATE, DE ASTEPTĂRILE CELOR DIN JURUL TĂU. Nu ești egoist/ă dacă vrei ceea ce ți se cuvine!

Alexandra Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *