dehaine.ro

Neuro-cercetătorii au descoperit melodia care reduce anxietatea cu 65%

Marți, 25.Apr.2017 13:07 Auto-sugestie, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Anxietatea reprezintă sentimentul de panică, îngrijorare, frică sau  teroare. Centrul pentru Anxietate raportează că aproximativ 30% din populația adultă din SUA, între vârstele de 18-54 de ani, sunt afectați de anxietate.

În ceea ce privește  locul de muncă și sistemul educațional, anxietatea afectează 41% din angajați și mai bine de jumătate din liceeni.

Anxietatea a devenit boala numărul 1 în America de Nord, și s-a raportat că cei care suferă de această boală sunt mai predispuși să viziteze doctorul ( 3-5 ori mai mult decât orice altă boală) și de 6 ori mai predispuși să fie spitalizați  pentru afecțiuni psihiatrice, decât orice alt bolnav.

Cum a devenit  anxietatea atât de răspândită în societatea noastră?

Printre factorii care contribuie la dezvoltarea acestei boli, se află:

  • Dezvoltarea tehnologiei
  • Părinți prea protectivi
  • Examenele din sistemul educațional.

Acest lucru se întâmplă deoarece oamenii  își pierd încrederea în sine din cauza acestor lucruri. Principiile morale nu mai sunt ce au fost, suntem judecați  și criticați din toate părțile. Evident, acest lucru poate face pe oricine să devină anxios.

Alt factor foarte important, este reprezentat de  gama largă de alegeri pe care o ai la dispoziție. Faptul că avem posibilitatea de a alege nu este o problemă în sine, ci faptul că acest lucrur crează presiune asupra noastră să fim din ce în ce mai buni. Astfel, încrederea în sine devine o problemă.

Cum combatem anxietatea?

În prezent, anxietatea este tratată cu medicamente și terapie. Companiile farmaceutice se îmbogățesc  tocmai datorită acestei afecțiuni.

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, relaxarea s-a dovedit a fi o metodă foarte bună de a trata anxietatea.  De aceea există diferite metode holistice, care includ: meditația, yoga, masajul și alte metode de relaxare.

O metodă intersantă de a reduce  anxietatea este terapia prin muzică. Deși, până în momentul actual, această terapie a avut ceva succes, neurocercetătorii din Marea Britanie spun că au găsit melodia perfectă pentru persoanele care suferă de anxietate. Aceștia au raportat faptul că această melodie a redus anxietatea cu  65%, doar prin simpla ei ascultare.

Doctorul David Lewis-Hodgson de la Mindlab International, a afirmat că această melodie a reușit să inducă o mai mare stare de relaxare decât orice altă melodie testată, până în momentul actual. Testele au arătat că nivelul de anxietate al participanților care au ascultat această melodie, s-a redus  cu 65%.

Titlul melodiei este Weightless și este creată de Marconi Union.

Ceea ce este interesant la această melodie, este faptul că Marconi Union a creat-o în colaborare cu terapeuți de sunet. A fost creată în așa fel încât  încetinește bătăile inimii, reduce presiunea arterială și reduce nivelul de stres.  


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *