Era Taurului

Luni, 28.Dec.2015 12:27 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ne îndepărtăm de Era Berbecului şi mergem pe firul timpului, cu încă o vârstă astrologică în urmă, pentru a vedea cum s-a manifestat în lume energia acestui sector ceresc.

Era Taurului 2

Era Taurului –  vremuri frumoase şi pline de realizări istorice

Cu o influenţă ce se face simţită încă din jurul anului 4534 î. Chr., Taurul prezidează peste evenimentele ce au modelat faţa lumii între anii 3814 şi repectiv 1658 î.Chr. Cum Taurul este un semn de pământ, încep să se revitalizeze agricultura şi creşterea animalelor, aşa cum nu fusese cazul de foarte mult timp, instaurându-se cultul fertilităţii şi al pământului. Guvernat de Venus, Taurul aduce atât slăvirea belşugului câmpului şi cultul taurului sacru, cât şi frumuseţea şi simţul estetic în tot ceea ce era legat de stat şi religie. Se pun bazele unei ramuri noi a ştiinţei în Egipt şi Mesopotamia, care studia ce anume minereuri şi compuşi vegetali dau cele mai bune culori, pentru a înfrumuseţa chipurile femeilor nobile şi chiar feţele bărbaţilor. Se scriu astfel primele tratate de cosmetică din istorie, o ştiinţă legată de influenţa lui Venus cum nu se poate mai grăitor. Pentru prima dată după catastrofa atlantă, se redescoperă minereurile de cupru, metalul lui Venus, şi este introdus în compoziţia bronzului, metal a cărui folosire intensivă, atât pentru agricultură şi război, cât şi pentru decoraţiuni şi statui, a determinat cercetătorii moderni să denumească acestă perioadă Era Bronzului. Se construiesc temple şi palate fastuoase în Babilon si Egipt, pe valea Indusului se ridică oraşe fabuloase a căror amintire rămâne cântată în versurile Mahabharatei, iar pe când civilizaţia Eladei era încă în leagăn, cretanii cu a lor civilizaţie împânzeau Marea Egee sub comanda regelui Minos.

Cultul Taurului

Cultul taurului fiind foarte popular în acea perioadă în Egipt, Mesopotamia şi întregul bazin al Mării Mediterane,Era Taurului 3 urmele sale sunt vizibile până tarziu: Egiptul Cleopatrei încă venera taurii sacri Apis şi Mnevis şi îi trata ca zei încarnaţi în trupuri de animale, în India venerarea vacii este păstrată până în zilele noastre, iar folosirea taurului şi boului în agricultură este o practică ce a supravieţuit până acum. Tradiţiile legate de cultul taurului, provenite din Creta antică şi aduse de fenicieni în peninsula Iberică s-au păstrat până acum sub forma corridelor, degenerând însă în jocuri crude şi spectacole sângeroase în care animalul este mai mult maltratat pentru deliciul spectatorilor decât respectat. Tot din această eră provine şi imaginea diavolului cu coarne, deoarece populaţiile semitice care venerau un singur zeu, vedeau cu ochi răi idolatria popoarelor vecine, care venerau şi sacrificau chiar şi fiinţe umane în cinstea zeilor şi zeiţelor acestor culte. Din punct de vedere esoteric, Luceafărul, adică planeta Venus, este considerat a fi strâns legat de Satan, dându-i-se numele de Lucifer, înainte de căderea sa. Litera ebraică Aleph, care înseamna Taur, a dat litera grecească Alfa, în forma unei stele cu cinci colţuri, folosită de către adepţii întunecaţi cu vârful în jos pentru a-l desemna pe Lucifer.

Cultul taurului la poporul evreu

Cultul taurului rămâne în conştiinţa poporului evreu după plecarea din Egipt, adoptând venerarea unui viţel de aur când au crezut că Moise şi Dumnezeu i-au părăsit. Trecerea în Era Berbecului se face când Dumnezeul unic al israeliţilor interzice cultul taurului şi a oricărui alt idol de acest tip, instaurând cultul monoteist al Vechiului Testament care ţine de era dură şi sacrificială a Berbecului.

Cultul tarului în India

În India se perpetuează cultul taurin chiar şi după schimbarea energiilor la cele ale zodiei marţiene, trecere marcată de moartea lui Krishna. Pornit din Persia, cultul zeului solar Mithra se extinde şi devine din ce în ce mai popular, în întreg Imperiul Roman, Grecia şi chiar şi pe meleagurile noastre, eroul mesianic fiind deseori reprezentat cu piciorul pe grumazul unui taur sacrificat. Astfel, în perioada 2378-1650 î.Chr, vechile energii venusiene de pământ sunt treptat înlocuite de energiile marţiene ale Erei Berbecului, focoase şi active. Odată consolidată puterea în stat se trece la acapararea de noi teritorii şi subjugarea naţiunilor mai slab-dezvoltate, situaţie ce reflectă ultima treime a civilizaţiei atlante. Lecţia Erei Taurului este cea a păcii şi trăirii în comuniune cu Mama Pământ, a culegerii rezultatelor propriilor acţiuni semănate, şi a acumulării a ceea ce este strict necesar. Dependenţa faţă de lucrurile pe care le consideram necesare aduce oprirea progresului, neînţelegerea exprimării Divinului în aspectele sale terestre aduce cu sine eroarea idolatriei, iar încălcarea Legilor Divine în acest sector crează o karmă colectivă ce implică decăderea în putere a cultului vechi, ruinarea măreţiei templelor şi palatelor şi uitarea numelor conducătorilor mândri. Această eră ne învaţă prin faptele predecesorilor noştri că dacă încălcăm Legea Divină, se poate dărma tot ce am construit.

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *