dehaine.ro

Dieta echilibrată a zodiei Balanţă

Miercuri, 30.Sep.2015 16:52 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Semn de Aer al mijlocului toamnei, zodia Balanţă reprezintă intervalul astrologic al lucrurilor coapte, pârguite, dacă am putea considera în acest fel caracteristica sa generală. Şi pentru că vorbim de această zodie patronată de Venus, care guvernează şi Taurul, putem spune că gustul şi plăcerea pentru mâncare a nativilor Balanţă  sunt aproape într-o aceeaşi măsură egale cu cele al Taurilor, deşi aici astrul venusian se află în domiciliu nocturn. Fiind un semn al esteticului prezent în orice domeniu al vieţii noastre, Balanţa are ritmul său bine stabilit, deşi de multe ori pot exista sincope la nivel uman individual din cauza liberului arbitru. Se constată astfel că semnificaţia Balanţei este greşit înţeleasă ori interpretată chiar de o manieră total necorespunzătoare. Deşi simbolul său este redat de o balanţă ale cărei talere se află la acelaşi nivel, aceast aspect nu înseamnă că lucrurile în viaţa nativilor Balanţă şi în general toate caracter  isticile zodiei sunt întocmai aşa cum arată cele două talere. Căci ele oscilează permanent, depinde ce pune individul pe fiecare dintre ele, acestea aflându-se într-o continuă cursă sus-jos.

Dieta echilibrata a zodiei Balanta 2

Care sunt alegerile alimentare ale Balanţelor?

Din punct de vedere alimentar aşa cum spuneam la început nativii Balanţă  sunt destul de gurmanzi, dar nu neapărat în sensul ideii că ar mânca mult, căci spre deosebire de Tauri, Balanţele nu mănâncă mult, dar  sunt pofticioase. Un asemenea aspect le poate dăuna destul de mult deoarece dacă nativii Taur tind să savureze mîncarea, Balanţele datorită poftei pot deveni lacome, uitând să se oprească din ceea ce consumă, iar în felul acesta riscă uneori să îşi provoace singure criză de stomac sau de veziculă biliară.

Pofta de a mînca este pentru Balanţe un inami credutabil , cel puţin în privinţa siluetei şi a kilogramelor în plus, dar şi în planul sănătăţii personale. Se cunoaşte faptul că surplusul de greutate poate duce la cel puţin o boală frecventă – hipertensiunea. Deoarece cele două talere ale Balanţei oscilează mereu, când sus, când jos, vorbim şi despre cele două faze ale metabolismului , anabolismul şi respectiv catabolismul. În mod normal pentru că e vorba de Balanţă, metabolismul nativilor acestui semn ar trebui să fie destul de echilibrat, atât tonusul fizic, cât şi cel psihic ar trebui să fie la cote optime, însă de cele mai multe ori nu este aşa.

Echilibrul acido-bazic al Balanţelor

Dacă ne referim aici la cele două faze metabolice şi la faptul că trebuie să existe la aceşti nativi un echilibru constant, putem introduce şi noţiunea de echilibru acido-bazic. În organismul nativilor Balanţă acest tip de echilibru poate fi menţinut dacă se consumă adecvat acele alimente ce conţin în ele sarea de bază a celor născuţi în Balanţă, şi anume fosfatul de sodiu. Dacă echilibrul acido-bazic este dereglat, nativii pot resimţi asta sub forma anumitor boli, care se manifestă în funcţie de componenta acidă sau bazică manifestată în procent major în organism. Dacă există o tendinţă acidă în corp, datorită unui consum crescut sau chiar exagerat de carne, atunci pot apare predispoziţii către bolile cardio-vasculare, iar dacă latura bazică este în exces, pot să se manifeste boli determinate de lipsa mineralelor în organism. În astrologie este binecunoscut faptul că Balanţa guvernează rinichii şi pielea, deci dezechilibrul acido-bazic poate afecta şi funcţia renală precum şi tegumentul, dându-i un aspect palid. Fosfatul de sodiu este elementul esenţial pentru sănătatea nativilor acestui semn, prezenţa sa în cantităţile necesare asigurând echilibrul acidobazic în organism.

Cât de important este fosfatul de sodiu în organismul Balanţelor?

Dieta echilibrata a zodiei Balanta 3Dacă fosfatul de sodiu nu este prezent în procente suficiente în corp, apar cu timpul predispoziţii către gută, manifestări reumatice, îngălbenirea limbii şi un gust acid neplăcut în cavitatea bucală, dereglarea aparatului renal, asimilarea de radicali liberi în corp ce produc unele degenerări celulare şi nu în ultimul rând o deteriorare a pielii pe nivelul straturilor de suprafaţă. Sarea de bază a nativilor Balanţă poate fi găsită în orez nedecorticat, spanac, sfeclă, cartofi, mazăre, morcovi, roşii de grădină, în alune, migdale, porumb, mere, stafide, precum şi în unele plante c e realiere, secara şi grîul nedecorticat. De aceea toate cele enumerate pot fi chiar preparate în difer ite combinaţii, în special cu sortimente de peşte slab în procentajul de grăsimi, preparat la grătar sau în alte modalităţi, la care pot adăuga orice sortiment de panificaţie din făină integrală. De asemenea nativii Balanţă pot consuma carne de vânat, în cantităţi mici, evitând consumul de carne de porc, vită şi pui ce determină creşterea nivelului de aciditate (a nu se confunda cu acidul carbonic din băuturi) din organism şi colesterolul. La toate acestea nativii trebuie să consume apă în cantităţi suficiente, evitând alcoolul şi băuturile carbogazoase. În felul acesta îşi vor menţine o sănătate bună până la vârste înaintate bucurându-se de ceea ce le oferă viaţa.

Contele Incappucciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *