Ronde.ro

Dieta cu limonadă. Cum îți poți detoxifia organismul slăbind rapid

dieta cu limonada
Joi, 01.feb..2018 19:30 Diete, Nutritie Lasă un răspuns 1 vizualizari

 

Cura de slăbire cu limonadă, inventată de Stanley Burroughs în urmă cu 50 de ani te poate ajută să te slăbești și în același timp să-ți detoxifiezi organismul.Timp de 10 zile, este întocmit un plan alimentar pe care trebuie să-l respecți cu strictețe dacă vrei să ai rezultate. Acesta are rolul de a ajuta organismul să elimine toxinele acumulate în zonele diferite ale corpului, în același timp, topind depozitele de grăsime acumulate.

Astfel, scăderea în greutate apare ca un efect secundar al acestui proces de detoxifiere. Inițial, această dietă nu dura mai mult de trei zile și nu era indicată persoanelor slabe. Cu timpul, însa dieta cu limonada a fost adoptată cu scopul de a elimina surplusul de kilograme. Una dintre celebritățile care au recurs la această metodă eficientă de slăbire rapidă este Beyonce – care a slăbit 9 kilograme în 10 zile.

În ce constă dieta cu limonadă?

Pentru a elimina surplusul de kilograme, se recomandă consumul de limonadă – 6 porții  pe tot parcursul dietei. Iată care este rețeta acestui regim alimentar:

Ingrediente:

  • 2 linguri suc de lămâie proaspăt
  • 2 linguri sirop de arțar organic
  • un vârf de linguriță de piper
  • 300 ml apă plată

Se amestecă toate ingredientele într-un pahar și apoi se bea de cel puțin 6 ori pe zi

Pe parcursul celor 10 zile, se vor consumă alimente (în proporții foarte mici) care au un conținut scăzut în calorii – fără a se depăși 1500 de calorii pe zi. După respectarea programului de slăbire, se recomandă introducerea treptată a altor alimente precum supele de legume, fructele proaspete, carnea și la final, dulciurile și grăsimile  – în porții mici, desigur.

Contraindicații și riscuri

Potrivit opiniei specialiștilor în nutriție, astfel de diete hipocalorice cu slăbire eficiente nu sunt deloc sănătoase pentru organism. De aceea, înainte de a lua orice decizie care vă poate afecta sănătatea pe termen lung, ar fi indicat să urmați sfaturile experților.

De asemenea, medicii susțin că organismul nostru are deja funcții de autocurățare care sunt folosite de ficat și că nu există niciun studiu care să ateste calitățile de detoxifiere pe care le-ar avea acest regim alimentar. Un alt argument pe care îl consemnează aceștia se referă la consumul excesiv de acid citric din lămâi care poate irita mucoasele tubului digestiv și poate agrava bolile inflamatorii intestinale și poate cauza dezechilibre la nivelul sistemului digestiv. De altfel, poate înrăutăți anumite afecțiuni gastrice (gastrită, ulcer) sau produce diaree sau constipație. Echilibrul florei intestinale poate fi perturbat din cauza faptului că sunt omorâte inclusiv bacteriile care asigură buna funcționalitate a digestiei – așa numitele bacterii „bune”.

Comparativ cu alte diete, în care este recomandată mișcarea, în cura de slăbire cu limonadă, nu se recomandă practicarea activităților fizice, deoarece organismul nu dispune de energia necesară, sportul implicând anumite riscuri precum leșinul din cauza faptului că dieta este săracă din punct de vedere energetic, iar în timpul efortului fizic, crește nevoia de proteine a organismului, iar acest lucru afectează și mai mult activitatea metabolismului.

Proteinele sunt substanțele necesare pentru buna funcționare a hormonilor, a anticorpilor care aparțin de sistemul imunitar. De asemenea, acestea asigură mai multe funcții celulare, regenerare, buna funcționare a ADN-ului și ARN-ului.

Alte recomandări

Pe tot parcursul dietei cu lămâie, este indicată renunțarea definitivă la zahăr, alimente făinoase, alcool și cafea. Dacă totuși simți nevoia de ceva dulce, poți consuma o linguriță de miere și poți încearca varianta unui ceai verde sau negru în loc de cafea.

În afară de limonadă, poți încerca diferite rețete de sucuri naturale, din legume sau din fructe, pe care să le consumi la scurt timp de la preparare (sucuri de portocale, căpșuni, țelină, morcovi, castraveți, roșii, varză sau sfeclă roșie). Acestea au rol de hidratare și de reglare a tranzitului intestinal și cel mai important contribuie la eliminarea toxinelor din intestine.

Chiar dacă nu sunt indicate eforturile fizice, micile plimbări în aer liber – mai ales dacă e vremea frumoasă – nu au cum să-ți dăuneze. Aerul inhalat îți va da energia de care ai nevoie, îți va spori puterea de concentrare și îți va schimba starea de spirit. De asemenea, razele soarelui îți pot furniza necesarul de vitamina D, ceea ce contribuie major la îmbunătățirea considerabilă a calității somnului. De altfel, pe parcursul acestei diete, corpul are nevoie de multă odihnă și de relaxare.

Sursă foto: http://www.bestherbalhealth.com/lemonade-diet-lose-15-pounds-14-days/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!