dehaine.ro

Dieta astrologică a zodiei Rac

Miercuri, 30.Sep.2015 14:58 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Semn de Apă marcat din plin de planul emoţional, Racul reprezintă rezervorul tuturor aspectelor ce ţin de afectivitate, de calitatea vieţii domestice de familie, şi nu în ultimul rând de capacitatea de a avea grijă de grupuri mai mici sau mai mari de persoane.

Dieta  astrologica a zodiei Rac 2

Principalele caracteristici ale nativilor Rac, din perspectiva sănătăţii, au legătură directă cu funcţionarea optimă a stomacului şi a procesului digestiv. Fiind în general nişte mici gurmanzi, nativii pot face excese la un moment dat, şi este evident că asemenea aspecte ţin de configuraţia hărţii horoscopului natal. Pe fond alimentar încă de mici Racii sunt predispuşi la îngrăşare, deoarece vorbim aici de un factor esenţial în creşterea şi dezvoltarea lor, şi anume sistemul limfatic, responsabil cu buna funcţionare a organismului faţă de agenţii patogeni. De asemenea, tot sistemul limfatic, în funcţie de modalitatea de alimentaţie a nativului Rac, poate determina în timp dereglări glandulare dacă individul născut în această zodie nu se poate abţine de la excesele alimentare şi de la consumul de băuturi.

Oricum odată cu trecerea anilor nativii iau în greutate, ceea ce pentru sănătatea lor poate deveni la un moment dat o problemă, deoarece implică modificarea tensiunii arteriale şi a capacităţii de asimilare.

Stomacul este punctul sensibil al Racilor

Din punct de vedere esoteric stomacul, care corespunde zodiei Rac, semnifică posibilitatea precum şi capacitatea de a asimila cu sau fără dificultăţi lecţiile de viaţă prin care trecem. Dacă apar la un moment dat dereglări la nivelul stomacului este semn că o anumită lecţie de viaţă a fost respinsă sau însuşită incomplet, fiind necesar a se lua măsuri pentru remedierea unei astfel de chestiuni. Prin faptul că în partea opusă este poziţionat Capricornul, prin acţiune reflexă vorbim aici şi de o influenţare a părţilor osoase la nativii Rac, în cazul în care modul lor de alimentare este dezechilibrat.

Tocmai din aceste motive putem spune că pe sănătate Racii au stomacul sensibil, ca zonă anatomică, şi este necesar ca ei să ţină seama de un asemenea aspect, deoarece dacă survin dereglări gastrice, şi celelalte organe ale aparatului digestiv pot fi antrenate într-un asemenea dezechilibru. În plus asemenea efecte se manifestă prin intermediul corpului eteric şi pe partea subtilă a fiinţei, determinând un tonus psihic scăzut. De aceea este necesar ca nativii acestui semn încărcat emoţional să fie atenţi la felul în care se hrănesc, căci simpla vedere a unui castron cu salată de crudităţi, de exemplu, le poate stârni un apetit exagerat. Spuneam că Racii sunt gurmanzi şi cu greu rezistă plăcerilor culinare, o asemenea atitudine vizavi de mâncare fiind un risc major pentru menţinerea sănătăţii, mai ales că la aceasta se adaugă şi consumul de băuturi – vinul constituind o mică pasiune a nativilor Rac pe lîngă o masă copioasă. De altfel Racii nu trebuie să consume vinuri şi alte băuturi alcoolizate, deoarece nu le permite sensibilitatea stomacului.

Racii pot fi masterchef în bucătărie!

Dieta astrologica zodiei Rac 3Deşi nativii acestui semn pot avea probleme dacă exagerează cu mâncarea, totodată ei sunt pricepuţi în a prepara meniuri deoarece au o mare abilitate în a folosi toate ustensilele din bucătărie. Se poate spune că Racii în realitate au tendinţa de a experimenta tot felul de meniuri care să le satisfacă poftele culinare. Dincolo de aspectele alimentare, este foarte important ca Racii să cunoască anumite elemente legate de funcţionarea propriului organism din punct de vedere metabolic. Dacă ei nu se alimentează corespunzător, riscă să aibă odată cu înaintarea în vîrstă probleme de oase, în mod deosebit cu coloana vertebrală. De ce? Asemenea dereglări pot surveni în cazul în care modul de alimentaţie al nativilor Rac s-ar face de o manieră care nu ar respecta echilibrul în dietă, mineralele, vitaminele şi alte substanţe nutritive având rolul lor în metabolismul nativilor Rac.

Principala substanţă necesară nativilor Rac în ceea ce priveşte dieta alimentară este fluorura de calciu, care le poate oferi o stabilitate în procesul metabolic. Această fluorură contribuie decisiv la menţinerea unui sistem osos sănătos, precum şi la buna sănătate a pielii şi a mucoaselor, inclusiv cea a stomacului care la nativii Rac este sensibilă. Dacă fluorura de calciu se găseşte în cantităţi insuficiente în organismul Racilor, atunci pot apare probleme de ordin digestiv – funcţionare defectuoasă a veziculei biliare, iritaţii ale stomacului mergând pînă la ulcer, ţesuturile şi ligamentele pot avea de suferit, de asemenea pot să se manifeste probleme oculare în care cristalinul are de suferit.  

Nativii zodiei Rac trebuie să mănânce regulat

De multe ori din cauza modului în care-şi duc existenţa, Racii nu mănâncă suficient sau au tendinţa să sară peste una dintre mese, un asemenea obicei nefast pentru sănătatea lor având tendinţa să se instaleze odată cu trecerea anilor. În acest fel fluorura de calciu va lipsi şi Racii pot avea probleme şi cu dantura şi funcţia de masticaţie, de unde derivă dificultăţi în luarea deciziilor, deoarece se ştie că în plan subtil afecţiunile dentare sunt legate de capacitatea de decizie. Din aceste motive nativii trebuie să-şi stabilească o dietă care să le asigure permanent prezenţa fluorurii de calciu. Aceasta se regăseşte în cantităţi suficiente în gălbenuşul de ou, de exemplu, şi dacă vorbim aici de alimente, Racii ar trebui să evite consumul de carne de porc, vită sau pui, cea adecvată consumului fiind din categoria vieţuitoarelor de apă: homar, rac, peşte cu procent scăzut de grăsimi. De asemenea sunt indicate a fi consumate acele legume care conţin într-un procent ridicat fluorură de calciu – secară nedecorticată, orez nedecorticat, dovleacul, cartofii, guliile, broccoli, roşiile, la care să se adauge fructe precum pepene roşu, struguri, fructele exotice, apoi brînzeturi cu conţinut scăzut de grăsimi, iaurtul, desigur toate acestea asezonate şi combinate şi cu alte legume şi alimente în proporţii moderate şi necesare pentru echilibrul acido-bazic al organismului. Nativii Rac ar trebui să evite consumul de dulciuri industriale care îi pot predispune la diabet, având posibilitatea să-şi ia zaharurile din fructele exotice mai ales.

Desigur, pentru a avea un mod de alimentaţie sănătos şi echilibrat, este de dorit a se studia harta horoscopului natal, pentru a se vedea de la individ la individ care sunt carenţele şi blocajele de substanţe nutritive. Un regim de viaţă moderat şi combinat cu exerciţiile fizice este cel mai indicat pentru nativii zodiei Rac, astfel încît sănătatea lor să nu aibă de suferit. 

Contele Incappucciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *