azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Dieta astrologică a zodiei Peşti

Joi, 01.Oct.2015 14:25 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Semnul Peştilor, fiind unul de Apă, constituie zodia care predispune la credinţă şi la căutarea sensului spiritual al vieţii.

Nativii zodiei Peşti dau dovadă de emotivitate şi o sensibilitate accentuată în unele situaţii

Dieta astrologica a zodiei Pesti

Guvernată de către Neptun, planetă a ceţurilor, drogurilor psihice şi mentale, dar şi a înşelăciunilor şi iluziilor, zodia Peştilor imprimă nativilor acestui semn o doză amplă de emotivitate care îi determină să aibă în viaţă o atitudine oarecum defensivă, indiferent în postul sau funcţia în care lucrează. Că e director, pictor, actor, om de televiziune sau are orice altă meserie, nativul Peşti poartă cu el această atitudine defensivă la nivel emoţional. O asemenea manifestare interioară a nativilor provine din nevoia de a se apăra în faţa eventualelor neplăceri cauzate de evenimentele vieţii cotidiene, deşi la un moment dat fiecare nativ trebuie să-şi înfrunte aceste stări.

Cei născuţi în această zodie, fiind guvernaţi de către Neptun precum spuneam, se comportă precum elementul lor caracteristic – Apa, şi putem înţelege la o primă apreciere că nativii de cele mai multe ori sunt tăcuţi şi contemplativi, de unde şi expresia „tace ca peştele în apă”. Dar atitudinea contemplativă nu este acea visare pe care greşit o interpretaeză mulţi, ci o stare de activitate interioară amplă, în care nativul Peşte caută mereu soluţii la problemele existenţei sale. Din punct de vedere anatomic Peştii corespund zonei dintre gleznă şi vârful degetelor de la picioare, sistemului limfatic ai cărui ganglioni se găsesc doi în creier şi doi la picioare (câte unul în zona degetelor mari de la picioare), precum şi celulelor albe responsabile de capacitatea sistemului imunitar. Nu în ultimul rând zodia Peştilor mai corespunde şi otrăvurilor şi toxinelor provenite din plante psihedelice şi droguri, ori dintr-o alimentaţie necorespunzătoare.

Ca să putem înţelege natura dualităţii Peştilor, Apa corespunzătoare lor ca şi caracteristică de bază o putem împărţi în caldă şi rece, în apă dulce sau sărată, precum cea din lacuri şi mări, observând în acelaşi timp cum se manifestă nativul Peşti în funcţie de momentul naşterii sale şi a hărţii sale natale. De aceea cei născuţi în această zodie de Apă pot fi foarte evazivi, „acri” sau „săraţi” ca relaţie amicală sau profesională, pot fi limpezi şi sinceri ca apa izvoarelor sau tulburi precum apa mâloasă a râurilor de câmpie. Rar poţi găsi un nativ Peşti „dulce”, asta însemnând compatibilitate într-un procent destul de ridicat. Însă oricum ar fi, nativii Peşti sunt nişte martiri ai propriilor emoţii care pot fi la fel de profunde ca distanţa până la fundul oceanului.

Peştii nu sunt mari amatori ai sportului

Dieta astrologica a zodiei Pesti 3Din punct de vedere alimentar, nativii Peşti au tendinţa să consume în mod moderat, însă nu neapărat mâncarea reprezintă pericolul pentru ei, ci sedentarismul pe care de obicei îl manifestă în cea mai mare parte a timpului. De aceea aceşti nativi nu prea agreează mişcarea şi sportul, având mereu tendinţa de a consuma timpul cu lucruri la nivel imaginar. Dintr-un astfel de motiv majoritatea nativilor tind odată cu înaintarea în vârstă să ia în greutate, deşi este important de ştiut în care semn cade Ascendentul în astrograma natală, pentru a putea stabili tendinţele respective. Dacă vorbim aici despre sănătatea nativilor Peşti, din perspectiva greutăţii şi a sistemului limfatic, putem să ne referim la sarea de bază a nativilor, atât de necesară pentru menţinerea tonusului organic şi psihic. Aceasta este fosfatul de fier care le poate asigura în primul rând o bună oxigenare celulară, ce îi poate ajuta la arderea grăsimilor din corp. Acestea în majoritatea lor, în cazul nativilor Peşti, sunt produse de către diferitele tipuri de emoţii care le traversează fiinţa, ulterior emoţiile neexeprimate depunându-se în zona taliei sub forma unui strat adipos. Fosfatul de fier le oferă nativilor posibilitatea unei bune electricităţi cerebrale, aspect ce însoţeşte buna desfăşurare a activităţii profesionale. Lipsa fosfatului de fier le poate provoca nativilor Peşti anemie ce atrage după ea tulburări de vedere trecătoare, dereglarea ritmului cardiac – tahicardie, precum şi unele tulburări respiratorii care pot afecta sistemul cardio-respirator. De asemenea lipsa sau insuficienţa în organism a fosfatului de fier mai poate provoca dereglarea sistemului limfatic, efectele fiind neplăcute pentru sistemul imunitar în general.

De aici pot apare deformări ale corpului similare cu creşterea în greutate, dar care nu sunt tendinţe la obezitate ci diferite forme de leucemie care duc la boli ale corpului fizic, cu consecinţe de umflare a ţesuturilor datorate creşterii excesive a numărului de celule albe.

Ce alimente le sunt benefice celor din zodia Peşti?

Alimentele care conţin fosfatul de fier şi cele pe care nativii Peşti le pot consuma pentru a-şi menţine sănătatea, sunt următoarele:

 • fasolea uscată
 • gălbenuşul crud de ou
 • ficatul de vită şi de pui
 • spanacul
 • cerealele – grâul, secara pe care le pot găsi în pâinea fără gluten
 • evident peştele – carnea slabă de peşte, de apă dulce sau oceanic
 • precum şi salata verde, toate legumele care sunt verzi
 • sfecla roşie şi mazărea proaspătă
 • iar dintre fructe li se recomandă gutuile
 • caisele, migdalele
 • nucile şi stafidele

Desigur dieta trebuie să fie variată, combinaţiile fiind multe, la aprecierea fiecărui nativ, astfel încât să fie evitate atât lipsa, cât şi excesul de fier în organism şi sănătatea să rămână echilibrată.

Contele Incappucciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *