dehaine.ro

De ce a construit Vlad Țepeș Cetatea Poienari – un loc bântuit acum de sufl...

Duminică, 20.Noi.2016 19:57 Locuri si oameni din Romania Lasă un răspuns 1 vizualizari

Chiar dacă pare greu de crezut, puțini sunt cei care știu legendele ce încă mai dau viață și astăzi cetății Poenari! Zidurile de piatră sunt la fel de vii, iar poveștile de aici chiar sunt de-a dreptul uimitoare!

Istoria, dar mai ales literatura universală (și apoi industria cinematografică) ne-a făcut pe toți să asociem pe Vlad Țepeș cu Castelul Bran.

Totuși, adevărații curioși și iubitori de istorie știu că, dincolo de celebrul roman al lui Bram Stoker în care Dracula își face veacul într-un castel, dincolo de ce s-a văzut în filme, legendele istorice spun altceva.

Vlad Țepeș a simțit potențialul pe care l-a avut această cetate și a decis să o transforme într-una dintre reședințele sale.

Suflete de boieri ce bântuie locul

Iar legendele despre acest loc sunt numeroase! Se spune că boierii din Târgoviște s-ar fi revoltat împotriva lui Vodă Țepeș și ar fi decis să pună la cale un complot, prin care l-ar fi prins și predat pe voievodul român sultanului.

Lucrurile n-au mers cum și-au dorit, căci Țepeș era isteț și s-a prins de planurile ascunse ale acestora. I-a confruntat pe boieri și pedeapsa a fost una cruntă: să construiască în șase luni o cetate de piatră, sus în vârful muntelui. Altfel, deznodământul era clar: moartea.

Și legenda spune că boierii, de teamă să nu ajungă în țeapă, s-au pus pe treabă. Doar că unii au mai căzut în prăpăstii, alții au sfârșit tragic în diferite accidente. Cine a ajuns viu a scăpat cu viață. Se spune însă, că sufletele celor căzuți aici încă mai bântuie zidurile albe ale cetății.

Și mai sunt și voci care spune că mortarul folosit pentru ridicarea zidurilor ar fi fost amestecat cu sânge de om.

Bătrânii locului vorbesc de existența a sute de fantome pe aici, care atacă localnicii seara, când se lasă întunericul. Nici animalele nu scapă, asta fiind chiar una dintre explicațiile pentru care în zonă nu prea vezi vietăți.

Legenda domniței de pe stâncă

Legendele mai vorbesc și despre faptul că soția domnitorului s-ar fi sinucis aici! Când a aflat că vin turcii către cetate și că nu există șanse de scăpare, domnița s-a urcat pe meterezele cetății și, cu un ultim strigăt către soldații săi, s-a aruncat de pe cetate în apele învolburate ale râului, căci a preferat să fie „mai degrabă moartă decât prizonieră a turcilor”! Apa s-a făcut roșie și a primit numele de Râul Doamnei. Cică sufletul domniței dă viață acestei ape curgătoare.

Specialiștii au confirmat că ceva se întâmplă în Cetatea Poienari

Toate aceste povești misterioase i-au determinat pe specialiști să vină și să studieze atent cetatea. Și se pare că măsurătorile au arătat clar că aici există tot felul de interferențe cu alte lumi, activități paranormale și tot felul de sunete misterioase. Explicațiile se găsesc, deocamdată, doar în domeniul paranormalului!

Așadar, să fie oare vorba despre sufletele celor sacrificați de Țepeș, care încă mai bântuie pe aici?

Oare sutele de victime ale lui Țepeș chiar se plimbă prin preajmă, printre vizitatorii curioși?

Oricare ar fi adevărul, un lucru este cert: Cetatea Poenari este un loc ce merită vizitat de oricine…

Dacă are curaj!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *