arleto.ro

Cum să folosim cuarțul transparent în procesul de auto-vindecare

Vineri, 03.Feb.2017 15:31 Pietre si cristale, Spiritualitate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Vă propunem atenției, în mai multe articole, lumea cristalelor, proprietățile lor, metode de folosire și curățarea acestora. Este interesant de știut că denumirea cristalelor vine de la grecescul “kristallos” care înseamnă gheață.

Ce sunt cristalele?

Din punct de vedere fizic – nu sunt altceva decât apă fosilizată, luând naștere în timp, când apa se combină cu un element în anumite condiții de presiune, temperatură și energie. Siliciul (nisipul) în combinație cu apa dă naștere la dioxidul de siliciu cunoscut ca și cristalul de cuarț.

Din punct de vedere metafizic – izvorul vieții apa, permite unui membru al regnului mineral să ajungă în forma unei ființe mai ordonate și unitare, tinzând spre o dezvoltare superioară în cadrul universului. Da, cristalele sunt vii!

Proprietățile cuarțului transparent

Cuarțul transparent este un energizant general al organismului. Vindecarea cu cristale nu vizează corpul fizic ci refacerea sistemelor energetice care îl creează și îl susțin.

Deasemenea, structurează, stochează, amplifică, concentrează, transmite și transformă energia, indiferent că este vorba de materie, gânduri, emoții sau informație.

Protector, ghid spiritual, folosit împotriva energiilor negative, cristalul de cuarț calmează, relaxează, aduce un somn liniștit, este de ajutor în meditații și rugăciune, eliberează emoțiile după traume majore, oferă inspirație și dinamism.

Cel mai puternic dintre cristale, cristalul de stâncă, supranumit și maestrul vindecător sau ADN-ul Terrei, absoarbe energia negativă, revitalizează planurile mental, emoțional și fizic.

I se mai spune și oglinda sufletului, deoarece purifică sufletul și aduce armonie în corp.

Se spune că marea piramidă din Egipt avea în vârf un cristal de cuarț pentru amplificarea energiei cosmice.

Metode de lucru

Cristalul se ține în palma stângă până simțim că se contopește cu noi. Îl putem ține în palmă seara când ne culcăm și chiar să adormim cu el.

Este recomandat tuturor și în mod special celor născuți într-o zi de luni sau în zile sub influența numărului patru.

Se folosește pentru protecție, comunicare, calmarea emoțiilor, sănătate fizică și psihică, ajutor în diferite proiecte și relații. În general încărcătura lui este pacea și armonia.

Se poate folosi pentru purificarea apei, în acupunctură, în industrie, bijuterii și obiecte decorative.

Se impregnează cu gânduri pozitive și cuvinte pașnice, gândindu-ne în prealabil la o situație dată: sănătate, profesie, relații, achiziții, răspunsuri oficiale etc.

Curățarea cristalului

Se face cu jet de apă de la izvor sau robinet, săpun neutru ( de preferat fără chimicale),  sare de Himalaya sau grunjoasă. Este foarte util să fie curățat periodic și încărcat.

Încărcarea se face la soare pe timpul zilei și prin expunere la lumina lunii pe timpul nopții.

Purificarea cristalului se face și imaginându-ne diverse situații în care este adus la o vibrație superioară: ghid spiritual, meditație sau rugăciune.

Atenționări

Femeile devin mai conștiente de feminitatea lor în preajma cristalului de cuarț iar bărbații mai sensibili la frumusețea feminină, li se ascute intuiția și dragostea.

Se oferă cadou la aniversările de cincisprezece ani de căsătorie.

Clarvăzătorii pot citi viitorul în profunzimea lor.

Poveștile spun că și Isaac Newton ar fi descoperit spectrul luminii într-un cristal de cuarț transparent.

Corina Ivan


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *