Ronde.ro

Cum să ai o „casă ca acasă” prin elemente Feng Shui

Marți, 03.oct..2017 00:00 Ritualuri si simboluri, Spiritualitate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Cele 5 elemente importante în Feng Shui sunt: apa, lemnul, focul, pământul și metalul. Fiecare dintre aceste elemente îți aduce în casă niște caracteristici specifice, iar atunci când aceste elemente sunt în echilibru, casa ta va fi una fericită și sănătoasă.

Cu toate acestea, oamenii tind să graviteze către unul, maxim două elemente în casa lor. Fiecare element are caracteristici pozitive, dar atunci când există prea mult dintr-un element și prea puțin din altele, balanța se înclină. Astfel, apar sentimente de anxietate și tensiune.

Dacă te simți nefericit sau blocat, de cum ai intrat pe ușă, s-ar putea să ai nevoie de o „reparație ” Feng Shui.

Cum știi când casa ta nu se află în echilibru

Nu este foarte dificil să îți dai seama de acest lucru. Dacă în casă predomină albul, griul și metalul, atunci știi că vei suferi de stres cronic și nu ai relații satisfăcătoare. Pentru a contracara metalul este bine să adaugi foc și apă. Pentru elementul foc poți cumpăra lumânări, accesorii triunghiulare; iar pentru apă poți alege tablouri cu peisaje marine sau o mică fântână.

Pe de altă parte, este posibil să nu îți dai seama ce predomină, mai ales dacă în casă ai multă mobilă. Evident, elementul predominant va fi lemnul, ceea ce înseamnă că vei avea covoare din iută, imprimeuri florale, prea mult verde. Abundența lemnului poate duce o persoană, în mod inconștient, să fie împrăștiată, să se entuziasmeze  în fața mai multor proiecte, dar să nu le poată duce la capăt.

În acest caz, cel mai bine este să introduci mai mult metal ( pentru a tăia lemnul) și foc ( pentru a arde lemnul) pentru a promova pasiunea. Probabil că nici nu îți dai seama, dar purtând ruj roșu, iei acest element cu tine oriunde ai merge.

Cum să aduci un echilibru între elemente

Lemnul reprezintă o minte deschisă și noi începuturi.

Aduci acest element la tine acasă prin plante, imprimeuri florale, culoarea verde și obiecte verticale.

Focul reprezintă pasiune și entuziasm.

Adaugă foc prin: lumânări, lumini, obiecte triunghiulare, piele și blană, desene cu animale și oameni, culorile: roșu, portocaliu și vișiniu.

Pământul reprezintă evoluție și stabilitate.

Adaugi acest element în casă cu: obiecte pătrate, obiecte din ceramică, culori : galben, crem, bej.

Metalul reprezintă planificare și eficiență.

Cumpără obiecte rotunde sau ovale, accesorii metalice, pietre, folosește culorile alb, gri și argintiu.

Apa reprezintă înțelepciune și adevăr.

Acest element îl poți adăuga  printr-o mică fântână, artă reprezentând oceanul și folosind obiecte negre sau lucioase, cu diferite modele.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!