esteto.ro

Cum ne influenţează zodia alegerile alimentare? – II

Luni, 05.Oct.2015 16:41 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

În acest articol mi-am propus să vă expun combinaţiile celor trei aspecte ale caracterului – rajasic, tamasic şi sattvic, cu cele două noduri lunare Nodul Nord şi Nodul Sud. Din articolul anterior ati putut citi că Nodului Lunar Sud îi corespunde influenţa de tip saturnian şi partea karmică a vieţii, în timp ce Nodului Lunar Nord îi este echivalentă influenţa de tip jupiterian şi partea Dharmică a existenţei, cu alte cuvinte Nodul Sud are legătură cu mentalul şi cu partea lumească, iar Nodul Nord cu sufletul şi cu partea spirituală.

Cum ne influenteaza zodia alegerile alimentare? - II 2

Astfel, avem deja o serie de conexiuni cu ajutorul cărora putem înţelege ce avem de făcut.Dacă ar fi să transpunem nişte axiome şi să le parafrazăm, am putea spune aşa: spune-mi cum mănânci, ca să-ţi spun cum evoluezi!

Spuneam în articolul trecut că în plan personal caraterul depinde de zodia în care ne naştem, ceea ce este adevărat. Există zodii cu tendinţă rajasică, cu tendinţă tamasică şi cu tendinţă sattvică deşi mai trebuie luat în calcul dacă în semnul zodiei de bază, în afară de Soare, mai este plasatăo altă planetă sau unul dintre Nodurile Lunare.

Cele trei grupe ayurvedice şi zodiile caracteristice lor

  • Sattva – axele Gemeni- Săgetător şi Fecioară Peşti
  • Rajas – axele Berbec – Balanţă şi Rac – Capricorn
  • Tamas – axele – Taur- Scorpion şi Leu-Vărsător

Astfel, dacă avem Nodul Sud cu energia mentală într-unul din semnele tamasice, atunci individul respectiv, desigur ţinând seama şi de zodia de naştere, trebuie să adopte un stil alimentar bazat pe o hrană consistentă, săţioasă, care să ofere corpului fizic capacitatea de a se ocupa la modul concret de aspectele practice ale vieţii. Mai ales că o astfel de persoană nu-şi va folosi energia pentru studii, ci mai mult pentru activităţi care cer efort fizic. De aceea tipul de hrană trebuie să conţină alimente specifice zodiei în care se află Nodul Sud:

  • Taur – legume rădăcinoase bogate în minerale cum sunt morcovii şi ţelina
  • Scorpion – legume care au nevoie de multă apă pentru a creşte cum ar fi orezul
  • Leu – legume care au nevoie lumina soarelui precum roşiile
  • Vărsător – legume cărora le prieşte umeazala răcoroasă, zodia fiind plasată în perioada iernii

Dacă Nodul Sud e plasat pe axele semnelor rajasice avem de-a face cu o modalitate de alimentaţie care poate favoriza folosirea intelectului în activitatea de zi cu zi:

  • Berbec – alimente care să ofere suficientă energie de Foc cum ar fi cele picante sau iuţi
  • Balanţă – legume care cresc în aer cald de toamnă
  • Rac – legume care să conţină multă apă cum sunt roşiile sau castraveţii
  • Capricorn – legume care cresc în pământ cum ar fi cartoful, morcovul şi ridichea neagră care oferă substanţe necesare activităţii cerebrale solicitate în munca de organizare

Cum ne influenteaza zodia alegerile alimentare - II? 3În funcţie de unde e plasat Nodul Sud el oferă energia mentală corespunzătoare îndeplinirii activităţii intelectuale, deoarece întâlnim frecvent persoane cu Nodul Sud în semne rajasice.

Dacă Nodul Sud care indică potenţialul karmic al minţii este plasat într-unul din semnele sattvice atunci când avem cazul persoanelor care prin intermediul mentalului se preocupă cu adevărat de propria evoluţie spirituală şi de a altora, folosind Lumina ca materie  primă de lucru: vindecări şi tratamente de exemplu.

  • Gemeni – este necesară consumarea alimentelor care îi ajută sistemul cardio-respirator, în perspectiva capacităţii asimilării de informaţie necesară studiilor şi analizelor
  • Săgetător – trebuie consumate alimente bogate în glucide dar şi alimente cu gust amărui cum e grepfruitul foarte bun pentru ficat
  • Fecioară – alimentele consumate trebuie să fie rădăcinoase şi fructe de toamnă bogate în substanţe necesare sistemului nervos
  • Peşti – legume, fructe şi alimente bogate în apă, care favorizează prin însăşi energia lor evoluţia spirituală, precum cerealele nedecorticate, strugurii sau mâncărurile de post preparate prin înnăbuşire şi sosuri subţiri şi consistente în acelaşi timp

Mahatma


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *