Cum ne influenţează alimentaţia destinul? – II

Luni, 14.Sep.2015 11:45 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Continuăm cu prezentarea informaţiilor care ne oferă conexiunile dintre modul în care ne alimentăm şi felul în care destinul nostru se derulează.

Vom vorbi în cele ce urmează despre prezenţa în zodia de naştere atât a unor planete la momentul naşterii, precum şi în tranzit – adică de-a lungul anilor, dar şi despre trecerea planetelor mici şi rapide – Luna, Mercur, Venus şi Marte peste Ascendent. Şi asta deoarece asemenea aspecte influenţează personalitatea şi starea psiho-spirituală, dar şi caracterul şi temperamentul.

Cum ne influenteaza alimentatia destinul - III 2

Cum ne influenţează poziţia planetelor?

Este uşor de înţeles că la naştere poziţia Soarelui în semnul zodiacal respectiv şi într-o anume casă, în funcţie de ora naşterii, determină un ciclu care devine anual tocmai prin faptul că în fiecare an, la aceeaşi dată de naştere, astrul solar traversează acelaşi punct al horoscopului unde se afla la momentul naşterii individului. Soarele este elementul care indică vitalitatea şi personalitatea individului şi deci avem an de an, bineînţeles şi în funcţie de celelalte aspecte realizate de planete, o imagine a evoluţiei vitalităţii individului respectiv. Dat fiind faptul că astrul solar parcurge zodiacul în 365 de zile, ciclul vitalităţii din perspectiva energiei solare este uşor de urmărit şi nu necesită un studiu săptămânal. În schimb Luna, care are un ciclu de 28 de zile, deţine un rol foarte important în privinţa modului în care mâncăm. Fiind guvernatoarea semnului Rac ea influenţează digestia şi umorile din organism care participă la procesul digestiv. Ori de câte ori Luna trece peste zodia de naştere şi deci şi peste Soarele natal are loc o fază amplificată a digestiei. Astrul lunar parcurge o zodie în două zile şi jumătate, şi deci în ziua în care Luna este conjunctă în mersul ei prin zodiac cu Soarele de la naştere, în acea zi toate funcţiile digestive şi metabolice sunt amplificate pentru un interval de 12 ore. La fel se petrec lucrurile şi atunci când Luna, mergând prin zodiac, realizează aspecte benefice de 60 şi 120 de grade cu Soarele natal, dar efectele sunt ceva mai mici ca în cazul conjuncţiei descris anterior. La cuadraturi – unghiuri de 90 de grade şi la opoziţie cu Soarele de la momentul naşterii, Luna în tranzit blochează sau încetineşte după caz funcţia digestivă, provocând asimilarea greoaie a alimentelor.

De asemenea aceste efecte sunt valabile şi atunci când Luna în tranzit trece peste Soarele aflat în tranzit – adică prezentul – într-unul din semnele zodiacale, declanşând iarăşi efecte metabolice similare cu cele generate de trecerea peste Soarele natal, dar puţin mai slabe ca intensitate.

De exemplu dacă Luna în tranzit trece peste Mercur natal, în acele ore din ziua respectivă nu numai că vom mânca mai repede decât de obicei, dar mestecăm mai repede şi poate mai superficial, chiar dacă suntem acasă şi nu plecăm nicăieri ca să ne grăbim. În cazul în care Luna trece peste Venus de la momentul naşterii, în acea zi şi pe parcursul acelor ore sucurile gastrice ajută foarte mult procesul digestiv, asigurând un metabolism foarte bun. Iar dacă astrul lunar trece peste Marte de la momentul naşterii, sângele beneficiază de-o manieră accelerată de aport de substanţe nutritive, mult mai repede şi mai eficient decât în alte zile.

Poziţia Lunii este foarte importantă pentru reprezentarea planetelor în mersul lor pe cer

Cum ne influenteaza alimentatia destinul - III 3Depinde bineînţeles dacă în privinţa acestor aspecte există influenţe negative din partea altor planete aflate în tranzit. Vedem deci cât de avantajos este studiul trecerii astrelor, mai ales al Lunii, peste poziţiile altor planete de la momentul naşterii, deoarece astfel avem posibilitatea de a şti din timp care zile sunt bune şi care sunt mai puţin bune. O asemenea chestiune ne ajută foarte mult în planul profesional, social şi relaţional, deoarece este cunoscut faptul că în funcţie de ce anume mâncăm şi cum mâncăm, şi mai ales cum asimilăm alimentele, atitudinea şi reacţia temperamentală proprie ne poate aduce lucruri bune sau din contră evenimente neplăcute în viaţa de zi cu zi, pentru că ne determină tonusul general. Iar tot ceea ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi sunt acele aspecte ale destinului nostru, care se desfăşoară întocmai ca aţa de pe un ghem, şi este foarte important să vedem ce derulăm de pe acest ghem al propriei vieţi… 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *