esteto.ro

Culorile şi zodiile – preferinţele coloristice coincid mereu cu zodia şi As...

Marți, 13.Oct.2015 13:09 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Viaţa noastră a devenit prea complexă pentru ca să putem observa detaliile simple care ne pigmentează existenţa.

Culorile zodiilor - preferintele coloristice coincid mereu cu zodia si Ascendentul nostru? 2

Cu toate acestea vedem zilnic două lucruri pe care ochii noştri le percep: culorile şi formele, acestea două fiind cele mai importante elemente pe care întreaga noastră viaţă şi societate sunt clădite, de când ne naştem şi până când trecem în alte spaţii dimensionale. Şi totuşi, chiar dacă percepem la modul conştient culorile şi formele, şi de multe ori ne minunăm de frumuseţea lor, nu reuşim să depăşim un stadiu în care nu acordăm acestor chestiuni importanţa cuvenită. Din punct de vedere astrologic caracterul şi temperamentul sunt echivalente cu zodia de naştere şi cu semnul unde este plasat Ascendentul, conform cu ora naşterii. Aceste două semne au ca şi corespondenţe nişte culori care ne caracterizează pe fiecare.

Redefinim caracterul şi temperamentul în funcţie de preferinţele noastre coloristice

Primul este felul nostru de a fi în raport cu ceilalţi, iar temperamentul este modul în care noi reacţionăm faţă de o persoană sau o situaţie de viaţă. Este deci evident că influenţa cromatică a hainelor are legătură cu modul în care noi suntem percepuţi şi reacţionăm în anturajele prin care ne învârtim. De exemplu un nativ Rac cu Ascendentul în Leu, lăsând la o parte poziţiile celorlalte planete în horoscopul personal, este caracterizat de culorile albastru închis şi alb argintiu – Racul, şi portocaliul viu – Leul. Întrebarea ar fi următoarea: ce fel de combinaţie vestimentară ar trebui să poarte această persoană? Să poarte o bluză albastră închis şi pantaloni portocalii? Ar fi cam ciudată combinaţia, să poarte pantaloni portocalii. În schimb o bluză portocalie şi pantaloni bleo închis sau albi formează o combinaţie foarte bună, ce poate oferi individului în cauză o înfăţişare foarte plăcută şi atractivă.

Dacă bluza ar fi portocalie atunci avem de-a face cu caracterul şi putem spune că persoana doreşte să fie remarcată, tocmai pentru că poartă o bluză de culoare deschisă ce semnalează o prezenţă ce nu poate fi trecută cu vederea. Iar pantalonii bleo închis sau albi indică faptul că din punct de vedere temperamental persoana în cauză preferă să nu se implice activ, ci mai degrabă aşteaptă ca alţii să vină spre ea.

Ce ne facem atunci când avem alte influenţe care nu se potrivesc cu modul în care caracterul sau temperamentul acţionează?

De exemplu un nativ Gemeni este caracterizat de culoarea galbenă, însă ca adult preferă culoarea vişiniu sau grena. De unde poate proveni o asemenea influenţă? Există posibilitatea ca o asemenea preferinţă să fie o moştenire ereditară pe caracter sau pe temperament, provenită de pe linia bunicilor materni sau paterni, care au avut fie un caracter puternic, fie un temperament exploziv sau foarte activ. Şi atunci culoarea de împrumut, căci aşa o vom numi, dă peste cap propriul caracter sau temperament, producând dezechilibre la nivel relaţional. Există de altfel destule situaţii de acest gen în lume, iar partea mai puţin plăcută este că oamenii ignoră deseori asemenea influenţe, în loc să ţină seama de zodia de naştere şi de semnul zodiacal al Ascendentului. Cu cât purtăm mai mult culoarea de împrumut, cu atât caracterul sau temperamentul nostru va semăna tot mai mult cu cel al înaintaşilor noştri, depersonalizându-ne treptat.

Zodiile Yin şi Yang

Desigur, asemenea chestiuni ţin într-o oarecare măsură şi de karma cu care venim la naştere, care ne imprimă influenţe din punct de vedere al culorilor, astfel caracterul şi temperamentul fiind asociate cu partea karmică.

Culorile zodiilor - preferintele coloristice coincid mereu cu zodia si Ascendentul nostru? 3Dacă cineva are caracterul şi temperamentul în zodii de semn Yin, atunci este predestinat pentru activităţi în care va servi tot timpul pe cei din jurul său, în general fiind o persoană supusă şi pasivă din punct de vedere social, chiar dacă se îmbracă în culorile specifice zodiei de bază şi Ascendentului. Dacă o persoană are zodia de naştere şi semnul Ascendentului în zodii Yang, este predestinată a se implica în activităţi creatoare, de conducere sau decizionale, importante pentru segmentul de societate din care face parte şi în care se învârte. Însă dacă va purta haine care nu sunt specifice din punct de vedere cromatic zodiilor de naştere şi Ascendentului, şi va purta culoarea de împrumut de la vreun înaintaş de-al său, îşi va da peste cap programul de viaţă cu care a venit încă de la naştere.

De obicei karma arătată de anumite planete în horoscop indică foarte clar provenienţa culorii de împrumut şi modul în care viaţa individului poate fi afectată de un asemenea factor, dacă nu conştientizează acest tip de influenţă. Şi atunci să ne amintim de vorba noastră din popor: „haina face pe om”, e adevărat, dar mai contează şi culoarea acesteia. În numărul următor voi descrie o listă a zodiilor, Ascendenţilor şi culorilor, şi apoi vom continua cu influenţele karmice asupra caracterului, temperamentului şi modului în care ne îmbrăcăm, pentru că ele ne definesc viaţa.

Mahatma


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *