Ronde.ro

Culorile şi zodiile – ce spun preferinţele coloristice despre personalitatea...

Miercuri, 14.oct..2015 12:06 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

De multe ori se întâmplă să trăim anumite situaţii fără să ne dăm seama pe lângă ce anume trecem… Din această cauză deseori pierdem ocazii favorabile în urma cărora ne lamentăm că n-am fost atenţi, pierzând astfel o oportunitate care ar fi putut să ne schimbe viaţa în bine pentru o lungă perioadă de timp.

Culorile si zodiile - ce spun preferintele coloristice despre personalitatea noastra? 2

Deşi în mod subtil, fiecare dintre noi analizăm culorile preferate ale celorlalte

În cercurile financiare şi de afaceri, de exemplu, este binecunoscut faptul că este de o maximă importanţă modul în care partenerii se prezintă la dialog. Prin asta mă refer la vestimentaţia partenerilor, care într-o asemenea situaţie contează foarte mult. De ce este aşa? Din simplul motiv că fiecare dintre parteneri, la momentul dialogului, se studiază reciproc asupra modului în care apar îmbrăcaţi şi îngrijiţi. Chiar dacă o asemenea chestiune se face subtil şi în tăcere, dincolo de aparenţele afişate de ambele părţi, aşa ceva contează foarte mult deoarece indică faptul că respectivul partener este o persoană care ţine la propria imagine, şi care prin modul în care se îmbracă, şi mai ales ce îmbracă, demonstrează de o manieră tăcută şi simbolică, ce fel de caracter şi de temperament are.

Ce spune astrograma despre modul în care alegem culorile în vestimentaţia noastră?

Iar aceste două noţiuni – caracterul şi temperamentul – contează foarte mult atunci când cineva încheie o afacere sau vrea să îndeplinească un obiectiv important pentru propria persoană. Dacă zodia de naştere reprezintă caracterul, personalitatea şi destinul, iar Ascendentul are legătură cu temperamentul, individualitatea spiritului şi soarta, atunci analizând harta natală şi mai ales poziţia planetei Venus în semn şi casă – ea fiind responsabilă cu esteticul şi moda, atunci vom avea o primă înţelegere asupra modului în care existenţa noastră se desfăşoară. Pentru că de exemplu, locul din horoscopul natal în care se află planeta Venus, reprezintă zona anatomică personală care este influenţată atât de către caracter, cât şi de către temperament, prin culorile ce corespund acestora. Un exemplu la îndemână este necesar pentru a înţelege mai bine.

Influenţa planetei Venus şi locul ei în astrograma natală

Să zicem că avem un nativ născut într-un anumit an şi lună, într-una din zilele lunii mai. Venus este plasată în Berbec fiind conjunctă cu Marte, pe casa a 9-a a justiţiei, a materiei de drept, a spiritualităţii şi filosofiei legată de lucrurile spirituale ale existenţei. O astfel de persoană, prin zodia de naştere şi ora naşterii , este Taur cu Ascendent în Rac, deci o combinaţie destul de bună de Pământ cu Apă. Caracterul şi temperamentul, indicate de către zodia naşterii şi zodia Ascendentului, care se află în sextil una faţă de cealaltă, se îmbină într-un mod benefic. Taurului îi corespunde verdele iar Racului albul, argintiul şi bleoul. Zodia de naştere – respectiv Taurul arată în linii mari destinul – adică persoana trebuie să înveţe totul despre valorile şi bunurile materiale pentru a le folosi apoi cu detaşare, în timp ce Ascendentul – adică soarta, arată prin ce şi prin cine vor veni toate schimbările din viaţa unei asemenea persoane. Racul reprezintă persoanele feminine şi ereditatea moştenită pe linie maternă, deci altfel spus, întotdeauna soarta unui astfel de om va fi schimbată la anumite intervale de timp de către influenţele feminine. Şi asta deoarece semnul Racului, unde este plasat Ascendentul, conţine acele obişnuinţe şi tabieturi care îl fac pe acest individ să simtă că în viaţa lui are nevoie de elementul feminin ca susţinere pentru planul său emoţional. Însă Venus din Berbec realizează o cuadratură la Rac unde se află plasat Ascendentul, asta însemnând că individul nu este capabil să depăşească influenţele negative feminine din viaţa sa, care îi perturbă funcţiile cerebrale prin cuvinte, gesturi şi atitudine.

Influenţa planetei Venus şi culorile noastre compatibile cu zodia şi Ascendentul nostru

Culorile si zodiile - ce spun preferintele coloristice despre personalitatea noastra? 3Cu alte cuvinte un asemenea nativ nu poate reacţiona temperamental faţă de influenţele feminine tocmai din cauza cuadraturii realizate de Venus. Dar ce facem cu Venus din Berbec? Această poziţie a astrului venusian este una de exil, cum se spune în astrologie, adică planeta nu-şi poate îndeplini sarcina deoarece energia sa este îndreptată de la individ către ceilalţi. Altfel spus, poziţia mai puţin bună a astrului venusian în Berbec nu-l prea ajută pe individul din cazul nostru să aibă o minte limpede. Putem vorbi în situaţia asta despre un verde afectat de culoarea lui Marte, roşul, şi dacă amestecăm verdele cu roşu vom obţine galbenul, culoare caldă care ar trebui să ajute funcţiile cerebrale ale individului. Dar nu este aşa deoarece Venus, deci verdele, chiar dacă este complementar roşului, este în exil, deci nu-şi poate îndeplini atribuţia energetică. Şi nici albul sau bleoul Racului – semnul Ascendentului – nu-l prea ajută din cauza cuadraturii de care vorbeam, deci blocaj. Şi din cauza asta individul poate avea probleme cu concentrarea, cu sistemul nervos şi cu toate formaţiunile anatomice de la nivelul capului, deseori putând acuza o oboseală cerebrală accentuată. Pentru asta ar trebui să poarte preponderent haine de culoare galbenă, şi nu bleo, care să-i ofere acel plus de energie necesar activităţii cerebrale. Şi astfel să-şi poată regla funcţia temperamentului pentru a putea reacţiona corespunzător faţă de influenţele exterioare.

Vom vedea în numerele viitoare şi alte aspecte la fel de interesante care ne influenţează viaţa, şi care pornesc de la caracter şi temperament ca părţi inseparabile ale fiinţei noastre.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!