arleto.ro

Cristalul care activează primii trei centrii energetici din corpul tău

Joi, 02.Feb.2017 11:02 Pietre si cristale, Spiritualitate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Citrinul este o piatră de culoare galbenă și atinge nuanțe de la brun gălbui până la brun-fumuriu. Deoarece este foarte rar, citrinul natural în formă de geode, vârf sau grup, se găsește mai des în forme de pietre colorate, fără să prezinte aceleași calități și proprietăți. Este o piatră sensibilă și fragilă care se zgârie ușor sau își pierde culoarea la soare, de aici și raritatea ei în forma naturală. Deschide porțile către o lume interioară ce poate fi manifestată în exterior.

De fapt, vindecarea sau folosirea cristalelor în scop terapeutic, nu înlocuiește medicina tradițională doar oferă variante de terapii complementare pentru dezechilibre mentale, fizice, afective sau spirituale, având ca scop esențial echilibrarea.

Locurile din lume de unde se exportă sunt în principal: Brazilia, Madagascar, Mozambic, Australia, Rusia, Franța, Germania, Marea Britanie și Statele Unite.

Proprietățile citrinului

În primul rând, atrage tot ce este negativ ca energie, și de aceea, este de la sine înțeles că are proprietăți vindecătoare importante. Știm cu toții, că atunci când energiile circulă într-un mod armonios prin corpul nostru suntem sănătoși. Blocajele energetice sunt cauzatoare de suferințe și boli, iar tot ce este negativ: de la gânduri, emoții, obiceiuri și hrană, care nu sunt eliminate, creează un plus de aciditate în organismul nostru.

Având aceste caracteristici, poate purifica corpurile subtile, armonizându-le cu cel fizic și încarcă cu energie toate planurile vieții.

Emoții ca frica, mânia și alte fobii sunt echilibrate. În depresie, teama de responsabilitate și conștientizarea sentimentelor are un efect eliberator. Acest cristal revitalizează mintea și ne ajută să fim concentrați.

Pentru cei sensibili la mediul înconjurător, empatici care au probleme cu limitele personale și cei hiper-senzitivi, le oferă protecție, energie și vigoare. Crește rezistența la reproșuri și umilințe favorizând exprimarea personală, crește respectul de sine.

Favorizează exprimarea gândurilor și a sentimentelor, ajută în eliminarea reziduurilor, în constipație și celulită ,si tot ce ține de organele sexuale: echilibrează secrețiile hormonale, calmant în tulburările menstruale și în situațiile neplăcute, premergătoare menopauzei.

Citrinul stimulează tot ce ține de infecțiile renale și ale vezicii, calmează dureri oculare, îmbunătățește circulația sângelui și detoxifică sângele, echilibrează tiroida și timusul.

Cristalul ajută în situații de tensiuni familiale și de grup, aduce abundența, reușite, dinamism și ne invită intuitiv spre noi căi constructive de a renunța la trecutul de care nu mai avem nevoie și a ne deschide conștient la ceea ce prezentul aduce în viața noastră.

Metode de lucru cu cristalul

  • Citrinul vindecă dezechilibre și pentru aceasta este suficient să fie așezat pe locul dureros.
  • Se ține pe degetele corespunzătoare meridianelor afectate sau pe organul în suferință, direct pe piele.
  • Se poate folosi în meditație, cerând diverse direcții și clarificări în situații neclare.
  • Cei care sunt pasionați de Feng shui și îl folosesc în viața lor, pot așeza citrinul în colțul bogăției.
  • Sunt folosite și ca bijuterii(atenție la veridicitatea lor), amulete sau pietre pentru rugăciuni.

Metode de curățare

Acest tip de cristal nu are nevoie de curățare, deoarece el absoarbe, transformă și anihilează energiile negative. Și dacă este expus la lumină se poate să-și schimbe calitatea și să nu ne mai fie de ajutor. Dacă simțiți totuși o nevoie de a-l curăța faceți-o ,dar foarte rar, el poate să se curețe și singur.

Alte informații interesante

Sunt benefice tuturor zodiilor, în special celor din Berbec, Taur, Gemeni, Leu și Pești. Pentru Capricorn acționează ca un talisman norocos.

 Corina Ivan


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *