dehaine.ro

Chakra Vishuda este direct afectată de modul în care comunicăm cu tot ce se a...

Miercuri, 18.Noi.2015 13:43 Chakre, Meditatie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Modul în care comunicăm spune multe despre personalitatea noastră

E minunat că noi, oamenii, avem viu grai, că suntem înzestraţi cu capacitatea de a comunica utilizând rezonanţa sunetelor, cuvintelor şi a muzicii, vorbind sau fredonând în gând sau cu voce tare. Începând cu viaţa intrauterină copilul comunică, ascultă muzică, rezonează cu ceea ce rezonează mama lui şi tatăl lui, comunicăm continuu până când ne dăm ultima suflare.

Modul şi mijloacele prin care comunicăm, interrelaţionăm, ne influenţează preponderent personalitatea, starea de sănătate şi drumul pe care ni-l croim în viaţă, comunicarea fiecăruia reflectă calitatea vieţii pe care a ales să o trăiască, practic suntem aşa cum dorim să fim, nimeni nu ne poate obliga să fim altfel, avem liberul arbitru în a alege variante şi stiluri de viaţă.

Este cunoscut faptul că organismul uman are o sumedenie de centrii energetici (chakre) şi meridiane energetice prin intermediul cărora primim informaţiile şi energiile de care avem nevoie pentru a ne menţine sănătatea, cu ajutorul lor comunicăm cu universul prin ceea ce gândim, vorbim şi prin fapte. Ce oferim universului înseamnă ceea ce vom primi, fapt reflectat în proverbele: „Cum îţi aşterni, aşa dormi”, „Ce semeni, aceea vei culege.” Iată de ce e bine să căutăm cauzele în stilul propriu de viaţă, să le conştientizăm şi să găsim modalităţi de înlăturare a lor, prin comunicare şi comportament ne atragem situaţiile cu care rezonăm şi nu are rost să dăm vina pe alţii.

Importanţa chakrei Vishuda în comunicarea cu ceilalţi

Una dintre chakrele principale este Vishuda, chakra de la baza gâtului căreia îi corespund: culoarea albastru azuriu, glanda tiroidă şi paratiroidele precum şi câmpul de emisie. În funcţie de calitatea comunicărilor, pe care le emitem prin gânduri sau vorbind, acest centru energetic se poate activa sau dezactiva, uneori se poate şi bloca. Dezactivarea duce la declanşarea bolilor din zona gâtului, generează disfuncţiile tiroidei şi paratiroidelor precum şi ale aparatului respirator, fiind afectat sistemul endocrin şi întreg corpul. Ameliorarea este mai dificilă când cauzele care au declanşat disfuncţiile fac parte din contextul comunicării, tot ce ţine de chakrele superioare se reface mai greu, cu multă strădanie, schimbare şi perseverenţă.

În fiecare moment din zi şi din noapte comunicăm cu cineva sau cu ceva din mediul înconjurător

Chakra Vishuda este direct afectat de modul in care comunicam cu tot ce se afla in jurul nostru 2Comunicăm permanent, comunicarea face parte din misiunea pe care o avem de îndeplinit în viaţa personală şi socială, modul în care comunicăm cu noi înşine, cu divinitatea, acasă, la serviciu şi în societate, comunicarea cu plantele şi animalele – au o importanţă majoră pentru echilibrul energetic al corpului, pentru menţinerea sănătăţii.

Vorba multă, vorbele deşarte consumă foarte multă energie şi dezactivează centrii energetici, mai ales chakra de la baza gâtului, micşorând câmpul de emisie, instalându-se dificultăţile în comunicare manifestate prin răguşeli, inhibiţie, teama de a comunica şi diverse alte modalităţi. Vorbitul agresiv, critica nejustificată, înjurăturile, apostrofările, minciunile şi vorbitul fără rost duc la mari blocaje în comunicare atenţionând că trebuie schimbat ceva în viaţa proprie. În loc să alergăm la medic este mai simplu să conştientizăm greşelile şi să ne corectăm pentru că acest lucru ajută la o vindecare mai rapidă şi fără costuri. A cere iertare, a vorbi mai puţin, a apela la rugăciuni şi a fi mai bun comunicând doar ceea ce este frumos şi benefic, sunt doar câteva lucruri care duc la o restabilire rapidă a stării de sănătate. Este cunoscut faptul că tăcerea are valenţe vindecătoare, ajută corpul să scape de diverse dezechilibre.

Avem nevoie zilnic să comunicăm şi cu noi înşine, nu numai cu ceilalţi

E minunat să reuşim să avem zilnic măcar câteva clipe de tăcere în care ne eliberăm de gânduri, în care „tac gândurile” – această modalitate înlătură stresul, grijile, teama şi asigură relaxarea, echilibrul la toate nivelurile. A medita, a face exerciţii de respiraţie şi de mişcare, a asculta muzică şi a fredona, a repeta diferite rugăciuni şi mantre, a admira culorile (mai ales albastru – culoarea chakrei de la gât) ajută la echilibrarea întregului corp. A şti când să taci este o artă, nu degeaba se spune că ”tăcerea e ca mierea”, în tăcere puterea de concentrare este mai mare, deciziile luate sunt mult mai adecvate. Chakra Vishuda este direct afectat de modul in care comunicam cu tot ce se afla in jurul nostru 4Cine ştie să tacă la timpul potrivit, ştie şi să asculte pe alţii, implicând respectul faţă de sine şi faţă de semeni. Tăcerea are şi ea rostul ei, nu trebuie exagerat, o tăcere fără rost reflectă mânie, orgoliu, lipsă de respect, închistare, teamă, inhibiţie, griji, etc. Tăcerea cu rost reflectă elevare, evlavie, comunicare profundă cu divinitatea, iar acestea la un loc înseamnă sănătate şi armonie. Se poate aborda o perioadă de tăcere combinată cu post şi cu rugăciune, o asemenea abordare va aduce mari schimbări benefice în propria viaţă.

Un mare înţelept a spus „Înainte de a deschide gura, gândeşte-te dacă spui ceva mai frumos decât tăcerea.” Dragii mei, vă invit să nu priviţi aceste rânduri ca pe o simplă lectură, vă invit să rezonăm doar cu ceea ce este frumos, util şi benefic pentru toată lumea, să ajutăm la schimbări majore pentru planeta pe care locuim şi pentru armonia universală.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *