arleto.ro

Ce tip de alimente trebuie să consume cei din zodia Vărsătorului pentru a-şi...

Joi, 01.Oct.2015 13:46 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce semnifică semnul de aer al Vărsătorului?

Născuţi în intervalul acestei zodii de Aer, cei ce poartă amprenta semnului Vărsător sunt dominaţi de electricitatea cerebrală care le oferă o capacitate foarte mare de lucru cu informaţia. Spre deosebire de Aerul Gemenilor care se referă la sunet şi comunicare sonoră, şi de cel al Balanţei care se referă la mecanismul respiraţiei prin piele, respectiv modul în care aerul influenţează pielea pentru ca aceasta să aibă o anume luminozitate ca emisie energetică, pentru Vărsători Aerul ca element esoteric asigură procesele energetice ale sistemului nervos şi procesele conştiinţei, prin faptul că Prana ce alimentează mai întâi conştiinţa şi apoi structurile cerebrale oferă nativilor posibilitatea unor performanţe excepţionale în privinţa raţionamentelor logice şi a intuiţiei.

Ce tip de alimente trebuie sa consume cei din zodia Varsatorului pentru a-si mentine o stare de sanatate echilibrata? 2

Cu toate acestea, fiind guvernaţi de Uranus şi energia acestuia, Vărsătorii tind către o anumită instabilitate, şi asta deoarece întreaga lor energie se comportă asemenea curentului de la priză care prezintă anumite fluctuaţii. Din acest motiv nativii pot fi consideraţi relativ instabili din punct comportamental, deşi ei înşişi nu au cum să fie altfel deoarece întreaga lor structură este dominată de energia uraniană a cărei caracteristică o reprezintă alternanţa.

Astrul uranian patronează de altfel cortexul cerebral, cea mai nouă formaţiune anatomică a omului, precum şi gambele şi partea funcţională circulatorie a sistemului cardio-vascular. Altfel spus, energia acestuia vehiculată de-a lungul arterelor şi venelor. Există conexiuni subtile între cortex, gambe şi partea cardio-respiratorie la nativii Vărsător, ceea ce face ca de regulă tonusul lor, deşi aparent ar putea fi văzuţi ca nişte leneşi, să fie unul caracterizat de emotivitate ascunsă, bunătate sufletească, o căldură umedă a corpului şi nu în ultimul rând de o stare optimistă care nu ţine seama niciodată de neplăcerile din jur.

Tocmai aceste combinaţii îi fac pe nativii Vărsător să adopte de cele mai multe ori un stil de viaţă oarecum dezechilibrat, că doar sunt guvernaţi de excentricul Uranus. Din punct de vedere alimentar Vărsătorii mănâncă la fel precum le este felul de a fi, adică fie pe apucate, fie dezechilibrat, fie prea puţin. Din această cauză pot avea probleme de sănătate pe fondul unei asimilări deficitare sau defectuoase a mineralelor şi substanţelor nutritive necesare sănătăţii lor. Echivalentul mineral al lui Uranus este magneziul care le oferă această umiditate caldă a pielii şi a naturii emoţionale, iar din punct de vedere al substanţei de bază, sarea caracteristică nativilor şi care este vitală pentru organismul lor, ne vom referi la banala sare de bucătărie.

Vărsătorii consumă foarte multă sare şi se simt perfect în regulă cu asta!

Ce tip de alimente trebuie sa consume cei din zodia Varsatorului pentru a-si mentine o stare de sanatate echilibrata? 3Medicina susţine clar şi cu exemple concludente faptul că un consum mărit de sare poate provoca daune în primul rând tensiunii arteriale, ca să menţionăm doar unul dintre efectele negative ale excesului de sare. Şi totuşi există Vărsători care consumă mult mai multă sare decât alţii şi se simt perfect normal. Un caz concret este al unui cunoscut de-al meu care, la fiecare masă servită, adaugă atâta sare cât ar consuma 6-7 oameni în mod normal cu toţii deodată la o singură masă. Aparent ar fi trebuit să aibă deja probleme cardio-vasculare, chiar dacă e doar un adolescent, însă există şi ciudăţenii pe lumea asta. La sugestia mea de a reduce drastic sarea, s-a conformat pentru o perioadă de trei săptămâni măcar să vadă ce rezultate apar. După numai 4 zile m-a anunţat telefonic despre faptul că a început să-l doară toată dantura pentru că nu mai consuma atâta sare cât obişnuia el. Ca să vă faceţi o idee, la masă atunci când mânca punea cel puţin 3 linguri, nu linguriţe, de sare pe care o amesteca cu ingredientele din farfurie. Este de înţeles deci că cel puţin nativii Vărsător reprezintă una dintre categoriile de oameni pentru care gustul sărat sau foarte sărat e unul obişnuit.  În timp ce nouă ni se poate părea că ar fi potroacă porţia aceea de mâncare, pentru un nativ Vărsător ar avea un gust absolut normal, şi asta este caracteristica ce le oferă lor capacitatea de a face faţă unor situaţii de stres la care alţi nativi din alte zodii ar claca destul de repede.

Pentru că au acest echilibru destul de fragil, Vărsătorilor li se recomandă să consume alimente care să aibă un conţinut bogat de clorură de sodiu, cum ar fi, dintre legume:

 • Morcovul
 • ardeiul gras
 • fecla roşie
 • tomatele coapte
 • varza de tip broccoli
 • gulia
 • ţelina
 • salata verde

Dintre produsele animale:

 • carnea de peşte oceanic, îndeosebi tonul, homar, midiile, fructele de mare care le asigură o bună curăţare a traseelor sanguine, precum şi
 • carnea de pui fără pieliţă
 • carnea de viţel preparată de preferinţă la cărbuni pe grătar
 • iar din categoria lactatelor – iaurtul simplu şi fără grăsimi şi brânza naturală fără fermenţi sau alte adaosuri, dar să fie cel puţin un pic sărat

În cazul în care Vărsătorii ar face exces de alimente la care adaugă foarte multă sare, ori mănâncă dezechilibrat sau sar peste mese şi consumă prea mult la masa de seară, riscă să reţină din cauza sării prea multă apă în organism supunând rinichii la un stres mare, aceştia fiind nevoiţi să lucreze din greu pentru a elimina surplusul de apă din corp, care poate determina depunerea de grăsimi atât pe exteriorul organismului, cât şi în interiorul său pe traseele arterelor şi venelor. Aşa că dacă aveţi vreun Vărsător prin familie, făceţi-vă din timp provizii de sare pentru a le asigura o bună stare de sănătate şi a vă bucura de prezenţa lor de-a lungul vieţii.

Contele Incappucciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *