Ce tip de alimentație îți este benefică în funcție de zodia ta?

Joi, 23.Iul.2015 16:12 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ne-am obişnuit de câţiva ani încoace să urmărim, în fiecare dimineaţă, la emisiunile matinale, rubrica de horoscop. Este necesar să ştiţi că acele tipuri de predicţii astrale sunt mai cu seamă cu caracter comercial, şi de puţine ori se nimereşte, în ziua respectivă, predicţia pentru o zodie sau alta.

Putem considera, totuşi, prin prisma faptului că astrele ne influenţează viaţa cu adevărat, că există anumiţi factori care constituie indici clari pentru sănătatea noastră. Comercial sau nu, un horoscop conţine într-adevăr un miez de adevăr, pe baza căruia putem să ne orientăm viaţa cotidiană. Felul în care dormim, modalitatea în care comunicăm cu ceilalţi, şi nu în ultimul rând maniera în care ne alimentăm, pot să ne asigure o existenţă frumoasă şi bună, dacă vom ţine seama întotdeauna de ceea ce astrele ne şoptesc în urechea suavă a minţii .

Corpul uman este bucătăria spiritului

Din cele mai vechi timpuri, înţelepţii care au învăţat de la fiinţe extraterestre ale vechiului Imperiu Uman Stelar cunoştiinţe de anatomie, au ştiut că organismul uman se împarte în 12 componente. Fiecare organ are o echivalenţă în horoscop, într-o zodie particulară, şi astfel avem imaginea completă a unei adevărate uzine create de Dumnezeu pe Pământ. Căci ce este Homo Sapiens, dacă nu o veritabilă uzină producătoare şi consumatoare de substanţe? Să enumerăm caracteristicile fiecărei zodii. Berbecului îi corespunde capul, Taurului – gâtul cu corzile vocale, Gemenilor – plămânii, Racului – stomacul, Leului – inima, Fecioarei – intestinele, Balanţei – rinichii, Scorpionului – umorile corpului şi organele sexuale, Săgetătorului – ficatul, Capricornului – oasele, Vărsătorului – partea cardiovasculară, iar Peştilor – sistemul limfatic. Fiecare dintre aceste organe primeşte, prin alimentaţie, substanţele şi energia necesare bunei funcţionări. însă dacă noi mâncăm fără să ţinem seama de anumite criterii, riscăm să ne îmbolnăvim. Aşa apar bolile civilizaţiei: obezitatea, diabetul, hipertensiunea, glaucomul şi altele.

Focul – aliat şi inamic deopotrivă

Atunci când preparăm mâncarea, mirosurile care ne gâdilă nările ne încântă foarte mult. De abia aşteptăm să mâncăm o sărmăluţă sau un mititel, şi apoi să tragem pe gât o bere bună. Dar câţi dintre noi ştiu dacă modul în care mâncăm, şi mai ales ceea ce mâncăm, ne prieşte sau nu? Să aflăm, deci, cu ajutorul astrelor, ce e bun pentru zodia personală şi ce nu. Vom enumera pentru începutul serialului nostru dietele corespunzătoare zodiilor de Foc. Mai ales că focul, ca element fizic şi subtil, poate să ne regenereze sau să ne cauzeze îmbătrânirea prematură.

BerbeculCe tip de alimentație iti este benefica in functie de zodia ta? 2 – fiind zodie de Foc şi guvernând capul, cu tot ceea ce există în el – sistem nervos, glande şi creierul mare – nativii acestui semn au nevoie de băcele roşii, revent roşu şi plante cu gust iute: ridichi, ardei, ceapă, muştar. O cură de căpşuni, cireşe sau roşii este potrivită acestui temperament. Berbecii, mai mult ca oricare alţi oameni, trebuie să se hrănească raţional. Să mănânce peşte şi legume, mai ales varză, ridichi şi sfeclă, în locul cărnurilor grase şi cartofilor prăjiţi. Verdeţurile precum pătrunjelul, mărarul şi arpagicul sunt de asemenea foarte indicate pentru Berbeci. O dietă se poate dovedi utilă şi e mai bine să nu mănânce noaptea. în privinţa băuturilor, nativii acestui semn are trebui să evite pe cât pot vinurile roşii, mai ales dacă la masa respectivă se consumă şi brânzeturi. De evitat: sarea şi băuturile alcoolice sunt adevăraţi inamici pe care Berbecii ar trebui să îi evite. Prea multă sare afectează oasele şi arterele, alcoolul ridică tensiunea şi afectează rinichii. Ar trebui să bea multă apă şi să se odihnească suficient.

LeuCe tip de alimentație îți este benefică în funcție de zodia ta? 3l – nativii acestui semn, prin însăşi natura zodiei lor, sunt predispuşi la probleme ale inimii. De aceea, au nevoie de forţele întăritoare ale alimentelor de culoare galbenă, supuse direct razelor soarelui, acestea având o mare concentraţie de vitamina C. Pentru aceste persoane este benefică efectuarea unei cure de suc de citrice şi de piersici. Leii trebuie să consume carne de pui, fără însă a exagera. Ar trebui de asemenea să consume fructe, crude sau uscate, din cele care cresc integral în lumina de vară a Soarelui. în plus, dintre legume sunt recomandate vinetele. La capitolul băuturi, nativul trebuie să ştie când să se oprească, deoarece are inima uşor mai slabă (fluxul care trece prin aortă) şi, în plus, cred că un Leu beat îşi pierde preţuirea semenilor, la care ţine foarte mult. În plus, Leii detestă mahmureala, în urma căreia, din nou, inima are de suferit. Este mult mai bine să consume unul, două pahare de vin vechi.

Săgetător Ce tip de alimentație iti este benefica in functie de zodia ta? 4– aceşti nativi pot beneficia de virtuţile alimentelor de culoare aurie sau roşu-închis, coapte pe îndelete de razele soarelui. Cura de struguri se adresează în special acestui tip de personalitate. Planeta ce guvernează Săgetătorul, Jupiter, are influenţă asupra ficatului şi glandei pituitare. De aceea nativii au un ficat activ, dar sensibil, care are de suferit imediat în cazul abuzului de alcool. Pot fi predispuşi şi la hepatită. Ei, mai mult ca oricare alţii, trebuie să mănânce legume – mazăre, fasole şi soia. Nu e recomandat să se gândească prea mult la gustul mâncării, ci la utilitatea acesteia. Verdeţurile, mai ales mărarul, şi ţelina se pot mânca la nesfârşit. Este util de remarcat faptul că, totuşi, Săgetătorii beau cu plăcere şi tocmai în aceasta constă pericolul. Problema apare la ficat, ce nu suportă prea bine alcoolul în exces, şi se pot ivi astfel boli. Vinul de struguri este foarte bun pentru asimilarea de siliciu, dar în limite rezonabile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *