Ce sunt nodurile Lunare?

Luni, 03.Aug.2015 17:53 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce sunt nodurile Lunare? 2

Nordul Nord şi Nordul Sud

Deseori aţi auzit la televizor, la emisiunile consacrate astrologiei, vorbindu-se de Nodurile Lunare care se deplasează în zodiac. Deşi explicaţia pentru ele este oferită în contextul conexiunii cu mişcările planetelor, totuşi nu se spune destul de clar ce semnifică ele de fapt. Să pornim în acest scurt periplu printre tainele astrelor pentru a comenta existenţa celor două Noduri Lunare, Nodul Nord şi Nodul Sud. În astrologie aceste două repere constituie puncte foarte importante în horoscopul natal, poate chiar mai importante decât toate planetele la un loc, deoarece Nodurile Lunare oferă informaţia despre cum va fi viaţa personală, adică Destinul.

Cum funcționează mecanismul Destinului

Ce sunt nodurile Lunare? 3Există etape determinate de deplasarea Axei Nodurilor Lunare prin horoscop. La naştere cele două Noduri Lunare se află în poziţii precise, în anumite puncte. Însă ele nu sunt propriu zis nişte elemente concrete cum sunt planetele, ci reprezintă – în privinţa Nodului Sud, cumulul de fapte ale vieţii anterioare, în timp ce Nodul Nord arată cumulul de fapte ce vor fi realizate în această viaţă. Deşi poate părea puţin ciudat, cumulul faptelor din această existenţă va constitui, pentru viaţa următoare a individului cumulul Nodului Sud. Deci tot ce facem în această viaţă va influenţa ceea ce se va petrece în viaţa următoare, deşi cele două vieţi vor fi separate ca manifestare în timp. Trebuie înţeles astfel faptul concret că atât Nodul Lunar Nord, cât şi Nodul Lunar Sud sunt în realitate nişte energii stocate, unde credeţi? În conştiinţa noastră. Din conştiinţă ele sunt apoi emise în viaţa noastră de zi cu zi. În plus cumulul de energii – fapte ale Nodului Sud se desfăşoară în viaţa noastră cotidiană în funcţie de felul în care noi ştim sau nu să utilizăm ceea ce ne oferă planetele prin poziţiile lor de la naştere. De aceea zilele noatre sunt mai bune sau mai puţin bune, în raport cu priceperea noastră. Fazele Nodurilor Lunare Odată la 18,6 ani Nodurile Lunare revin în punctul la care se aflau în momentul naşterii individului. Ce semnificaţie poate avea această reîntoarcere, din perspectiva desfăşurării cumulului de energii – fapte ale Nodului Sud?

Există mai multe etape de eliberare a energiilor stocate în cele două Noduri                                                                                          Ce sunt nodurile Lunare? 4

În primii 18 ani se descarcă doar o parte a acestor energii, în timp ce prin Nodul Nord planetele acţionează pentru a configura viitorul individului. Rezultă că vârsta de 18 ani este o primă răscruce importantă în viaţa particulară, când se iau anumite hotărâri cu privire la planurile de viitor. Cu toate acestea, în funcţie de poziţia unor planete la momentul naşterii, există anumite tendinţe de manifestare în plan personal. De exemplu, există trei poziţii importante care se întâlnesc în majoritatea horoscoapelor, conjuncţii ale Nodului Sud cu una din următoarele planete: Jupiter, Saturn şi Pluton. Asemenea conjuncţii nu sunt atipice în cadrul unor generaţii, însă cazul lui Jupiter pe Nodul Sud, semnificaţia este aceea că individul trebuie să continue din viaţa anterioară un drum de evoluţie astfel încât să îşi împlinească stadiul de Maestru Spiritual, stadiu în care să folosească drept Maestru pentru un colectiv mic de oameni. Asta deoarece Jupiter este o planetă transpersonală ca şi Saturn. Acesta dacă este conjunct cu Nodul Sud indică un spirit bătrân care a revenit pentru un şir de existenţe terestre, pentru a-şi relua rolul de Maestru Spiritual tot într-o comunitate mică de oameni, însă mai numeroasă decât în situaţia oferită de Jupiter. Pentru poziţia lui Pluton pe Nodul Sud se interpretează în felul următor: pentru individul cu o asemenea conjuncţie rolul este de Maestru Spiritual, lider spiritual esoteric pentru o mare colectivitate umană, cum este la nivelul unei ţări. Desigur că astfel de oameni cu o poziţie de acest gen în horoscop sunt foarte rari, însă este bine să ţineţi seama dacă nu cumva aveţi vreun cunoscut care are în horoscopul personal una dintre acele aspecte.

Dacă aveţi atunci ţineţi-i aproape pentru că veţi fi fericiţi!

Cum îşi exercită Nodurile Lunare energiile asupra individului?

Contele Incappuciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *