Ronde.ro

Ce beneficii aduce sarea de baie sănătății

sare de baie pentru sanatate
Miercuri, 02.mai.2018 18:47 Frumusete, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Încă din timpurile vechi, sarea de baie a fost utilizată pentru efectele sale benefice asupra pielii și pentru cele de relaxare. Dacă e utilizată în forma ei naturală, pură poate conține multe minerale benefice și nutrienți care mențin pielea netedă, moale și suplă. Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale băii cu sare de mare:

Face pielea mai fină și mai catifelată

În general, băile cu sare de mare hidratează pielea, o fac mai fină, o protejează împotriva eczemelor și a psoriazisului. Acestea sunt adevărate tratamente de exfoliere prin faptul că elimină foarte ușor celulele moarte de la suprafața pielii.

Reduce acneea

Dacă ai acnee, atunci băile cu sare de mare vor contribui la ameliorarea acestei afecțiuni, prin faptul că ajută la curățarea pielii de impurități și diminuează secreția de sebum. De altfel, sarea de mare are efecte antibacteriene și constituie o sursă de nutrienți pentru piele.

Relaxează mușchii

Fie că ai stat prea mult pe scaun și îți simți mușchii atrofiați, fie că ai avut o ședință intensă la sală, poți face o baie relaxantă cu aromele tale preferate și cu sare de mare și mușchii tăi vor fi complet destinși.
Poate constitui un remediu eficient pentru insomnii
Dacă ai probleme cu somnul, atunci ar trebui să încerci să faci o baie cu sare de mare cel puțin de două ori pe săptămână.

Scade stresul

Unul dintre factorii responsabili cu declanșarea anumitor afecțiuni severe este stresul. Din acest motiv, ar fi indicat să te relaxezi în perioadele stresante făcând o baie cu sare de mare în care poți adăuga eventual și câteva picături din uleiul esențial favorit.

Calmează durerile reumatice

Băile cu sare pot ameliora durerile reumatice, de aceea dacă te confrunți cu această problemă, ai putea să încerci acest tratament.

Poate constitui un remediu eficient împotriva răcelii și a gripei

Dacă ai răcit, poți face o baie fierbinte cu sare de mare, iar în felul acesta vei scăpa mai repede și mai ușor de răceală. O altă modalitate ar fi să îți pui picioarele într-un lighean cu apă fierbinte în care să fi pus câteva lingurițe de sare de mare.

Acționează ca detoxifiant pentru piele

Apa caldă deschide porii, lăsând mineralele să pătrundă mai ușor în piele pentru a o curăța profund. O baie calda cu sare te va ajuta să îndepărtezi impuritățile, sebumul de la nivelul pielii.

Are efect de întinerire asupra pielii

Cercetările efectuate au demonstrat că utilizarea regulată a sării de baie reduce aspectul ridurilor și echilibrează Ph-ul totodată.

Îmbunătățește circulația sanguină

Pe lângă efectul de catifelare pe care îl va obține pielea ta după o baie cu sare de mare, funcțiile cardiovasculare vor fi, de asemenea, îmbunătățite.
Ameliorează diferite afecțiuni ale pielii
Specialiștii susțin că datorită proprietăților antibacteriene, băile cu sare ameliorează anumite afecțiuni ale pielii cum sunt eczemele sau psoriazisul. De asemenea, poți utiliza fără probleme sarea de baie pentru a-ți exfolia zonele de piele mai întărită, astfel că îți poți masa ușor călcâiele, coatele și genunchii folosind sarea de baie.
La ora actuală, pe piață există o gamă diversificată de astfel de produse, astfel că poți alege sarea de baie care are aroma preferată. Însă îți poți prepara și singură propria ta sare. Iată cum:

  • Se combină o ceașcă și jumătate de sare amară cu o ceașcă de sare de mare și se amestecă bine cu o lingură. La această compoziție, poți adăuga picături din uleiul tău esențial preferat – poate fi orice aromă – de la portocale și lămâie până la levanțică și iasomie. Apoi, amestecă bine astfel încât sarea de baie să poată absorbi în totalitate uleiul. Dacă ți se pare că nu are un miros suficient de puternic mai poți adăuga încă o picătură de ulei.
  • Pentru a-i intensifica proprietățile, poți adăuga în sarea de baie și diverse ierburi. Așadar, poți combina sarea de baie cu petale de flori uscate – trandafir, mentă, levănțică, bergamotă sau cu diverse ierburi – rozmarin, busuioc. Alege ierburi care să completeze mirosul uleiului esențial pe care l-ai ales și evită să creezi combinații care îți pot da dureri de cap la propriu.
  • De asemenea, mai apoi așterne sarea de baie pe o hârtie pentru prăjituri și las-o să se usuce o oră-două. Ulterior, pune sarea de baie într-un recipient drăguț – din sticlă sau din plastic și păstreaz-o aproape ori de câte ori, ai nevoie de un mic răsfăț pentru trup și suflet.
  • De asemenea, sarea de baie poate fi utilizată și ca body scrub. Este un exfoliant care ajută la desprinderea pielii moarte și totodată stimulând circulația periferică. Amestecă un sfert de ceașcă de sare cu o jumătate de ceașcă de ulei de măsline, unt de karite sau ulei de avocado până când se obţine o pastă. Pentru aromă, poți adăuga câteva picături de uleiuri esenţiale preferate.
  • Sursa foto: https://www.homemadeforelle.com/


    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Aboneaza-te prin email!

    Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!