arleto.ro

Ce alimente ar trebui să consume Berbecii pentru a avea o sănătate de fier?

Luni, 28.Sep.2015 16:40 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Caracteristicile zodiei Berbec şi alegerile lor alimentare

Este de înţeles că dacă zodiacul începe cu Berbecul, ne vom ocupa în acest articol de factorul alimentar care favorizează o sănătate bună pentru nativii acestui semn zodiacal. Fiind guvernaţi de bătăiosul şi dinamicul Marte, Berbecii dar şi cei cu Ascendentul în acest semn pot avea de multe ori în viaţă anumite probleme ce ţin de zona capului. Astrului marţian într-adevăr îi revine capul ca parte a organismului nostru, însă mai degrabă îi corespund creierul şi vasele sanguine de la acest nivel.

Ce alimente ar trebui sa consume Berbecii pentru a avea o sanatate de fier? 2

Astfel că putem vorbi despre faptul că din punct de vedere nutriţionist Berbecii trebuie să-şi asigure un mod de alimentaţie care să le permită susţinerea unei activităţi cerebrale pe măsura energiei lor. Creierul lor fiind permanent în alertă, iar caracteristica nativilor fiind aceea de a comanda şi controla, se poate spune că Berbecii au nevoie de multe zaharuri care să le întreţină procesele mentale şi cerebrale, căci în definitiv asemenea nativi procesează continuu datele pe care le primesc pe calea raţională. Orice aport de grăsimi în exces, mai ales din cele saturate sau suprasaturate, le poate provoca dereglări glandulare la nivelul ganglionilor limfatici cerebrali. Mulţi nativi ai acestui semn zodiacal ajung cu timpul supraponderali, pentru că sunt pofticioşi şi aproape că nu pot să-şi refuze nimic din domeniul alimentar, chiar dacă îşi impun să urmeze un regim menit să le amelioreze starea de sănătate.

Berbecilor nu le prieşte carnea de porc şi de vită deloc!

Cu toate că fac parte dintr-o zodie animală, nativii Berbec nu trebuie să mănânce orice fel de produse din carne. Este necesar să evite pe cât pot carnea de porc şi de vită, cea care le este prielnică fiind cea slabă de peşte. Altfel spus proteine provenite din vieţuitoarele acvatice. De asemenea fiind pofticioşi aşa cum am spus, Berbecii de obicei nu-şi refuză nici lichiorurile, ţuica sau vinul, pe care trebuie să le evite cu orice preţ, deoarece determină creşterea tensiunii arteriale în timp la nativii acestui semn, mai ales la nivelul capului.

Carbohidraţii obţinuţi prin prăjire, cum  sunt de exemplu cartofii prăjiţi sau oricare alte produse care conţin amidon şi  sunt trecute prin foc, constituie un mare risc pentru Berbeci deoarece  sunt responsabile cu acumularea de grăsimi toxice, creşterea în greutate şi dereglarea funcţiei digestive. Glucidele în schimb  sunt foarte recomandate în alimentaţia Berbecilor deoarece, cum spuneam, nativii au nevoie de multe zaharuri naturale pentru a-şi menţine tonusul bun în desfăşurarea activităţilor lor. Un aspect foarte important pentru sănătatea nativilor acestui semn este nivelul de fier din sînge. Berbecilor le este necesar un procent constant de fier în organism, element guvernat de Ce alimente ar trebui sa consume Berbecii pentru a avea o sanatate de fier? 3planeta zodiei – Marte, căci fierul oferă multă energie şi întreţine ceea ce se numeşte „Energia Sîngelui” – Xue. Este bine de ştiut că prima fază a metabolismului se produce în sînge, nicidecum în stomac sau în intestin. Ori dacă sîngele este încărcat, în cazul nativilor Berbec, cu alcool şi grăsimi, atunci ei vor fi predispuşi la dureri de cap, boli cardio-vasculare şi chiar respiratorii. Însă în privinţa bolilor cerebrale, dacă Berbecii nu elimină din alimentaţia lor carnea de porc şi de vită, grăsimile saturate şi alcoolul, riscă să ajungă la simptome cerebrale cum ar fi tumorile, bolile degenerative ale creierului, precum şi Parkinson.

Ce pot consuma Berbecii pentru o alimentaţie sănătoasă?

  • carne de: berbec, oaie, miel şi peşte
  • legume: morcovi, ceapă albă şi roşie, ridiche neagră, roşii, spanac, broccoli, ţelină, linte, fasole, mărar şi pătrunjel, orez brun integral, toate acestea conţinând fosfat de potasiu atât de necesar Berbecilor
  • fructe: grapefruit, caise, banane, măsline (măslina e fruct, şi nu legumă cum greşit se crede), nuci, alune, pepene roşu, mere şi struguri
  • condimente: piper, coriandru, cimbru, usturoi, mentă, rozmarin

Este important de ştiut că pentru nativii Berbec, potasiul în toate combinaţiile sale sub forma de fosfaţi este elementul principal pentru menţinerea unei bune stări de sănătate. Dacă îşi asigură o dietă echilibrată şi bogată în potasiu, atunci nativii acestui semn vor avea un tonus care le permite să reuşească în tot ce şi-au propus.

Contele Incappucciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *