dehaine.ro

Ce alimentaţie trebuie să adopte nativii din zodia Leu pentru a-şi menţine t...

Miercuri, 30.Sep.2015 15:23 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Leii sunt persoane robuste, cu o constituţie fizică pe măsura eforturilor pe care le depun, şi din acest motiv nativii trebuie să aibă o alimentaţie care să le ofere în primul rând caloriile necesare pentru a-şi susţine activitatea zilnică. Din punct de vedere anatomic Leii au o parte vulnerabilă a organismului, şi aceasta este inima, mai precis artera aortă care transportă sângele încărcat cu oxigen din inimă către corp, distribuind astfel fluxul de vitalitate necesar. Dar punctul vulnerabil al nativilor nu este doar inima, ci şi coloana vertebrală îndeosebi segmentul toracal aflat în dreptul omoplaţilor. Trebuie spus că orice afecţiune cât de mică ce apare între vertebrele toracale influenţează funcţionarea inimii şi presiunea sanguină, inclusiv starea mentală şi capacitatea de concentrare.

Ce alimentatie trebuie sa adopte nativii din zodia Leu pentru a-si pastra tonusul si vitalitatea specifica 2

Pentru a avea o imagine despre dieta corespunzătoare acestor nativi, este necesar să spunem că existenţa lor este bazată preponderent pe atitudinea emoţională provenită din planul afectiv.

Leii au nevoie de alimente care să le întreţină focul interior necesar menţinerii tonusului general

Fiind deci un semn de Foc aşa cum indică Astrologia, din dieta lor nu trebuie să lipsească acele alimente încărcate de energia solară, de forţa vieţii care întreţine organismul şi sănătatea Leilor. Ori se cunoaşte faptul că tocmai focul digestiv, provenit din funcţia de asimiliaţie este cel care determină descompunerea substanţelor nutritive în părţile componente necesare hrănirii sănătoase a organismului. Din alt punct de vedere tocmai această energie a Focului oferă nativilor vivacitatea şi rezistenţa proverbiale.

Totuşi, pentru că  sunt semn de Foc nativii trebuie să se ferească de consumul în exces de Foc, şi ne referim aici la alimente care conţin în ele acest tip de element – condimentele. Chiar dacă Leii preferă mâncărurile savuroase, ei nu  sunt gurmanzi ca Taurii şi Racii, preferând chiar şi meniuri cum  sunt cele simple dar abundente de la ţară. Sarea organică necesară corpului lor este fosfatul de magneziu, care le asigură echilibrul necesar în organism. Ştim că magneziul este foarte necesar pentru buna funcţionare a inimii, experienţele de chimie din liceu, de exemplu, aducându-ne aminte cum se manifestă magneziul când arde. El arde cu o flacără intensă, foarte strălucitoare şi arde într-o perioadă scurtă de timp. La fel se comportă şi în combinaţia fosfatului de magneziu, oferind Leilor un tonus de invidiat. Există persoane născute în acest semn care muncesc de dimineaţa până seara fără să se plângă de oboseală. Evident asta se întâmplă în cazul în care se alimentează corespunzător. Pentru că face parte din categoria semnelor animale, Leul este o zodie a alimentelor aproximativ diversificate. Trebuie ţinut seama de proporţia tipurilor de alimente în dieta acestui semn, deoarece există riscul ca în timp, dacă se fac excese alimentare, să se depună grăsimi pe peretele exterior al inimii, ceea ce duce la eventuale boli cardio-vasculare. Şi tocmai faptul că nativii Leu  sunt obişnuiţi să mănânce la ore fixe poate determina creşterea în greutate de-a lungul anilor.

Ce alimente le sunt benefice nativilor din zodia Leu?

Ce alimentatie trebuie sa adopte nativii din zodia Leu pentru a-si pastra tonusul si vitalitatea specifica 3Leii au nevoie şi de alimente care să le întreţină vitalitatea sângelui şi buna circulaţie a acestuia, şi de aceea este indicat pentru ei să consume carne de vită şi de pui, ficat, preparate prin prăjeală sau fierte, ori cu sosuri uşoare şi slabe. De asemenea pot consuma legume bogate în fier cum  sunt spanacul, cartoful dulce şi broccoli, dar şi stafide şi curmale, prune, pere şi portocale, mai ales pentru acidul citric care pentru nativii Leu constituie elementul de bază din punct de vedere al gustului preferat – acru.

Alte alimente pe care cei născuţi în zodia Leu le pot consuma, şi care conţin fosfatul de magneziu,  sunt produsele din secară, alunele, migdalele, seminţele de floarea soarelui, piersicile, merele şi lămâile, sfecla roşie, orezul şi ouăle, îndeosebi gălbenuşul. Toate acestea oferă o gamă enzimatică largă pentru buna funcţionare a procesului digestiv al nativilor Leu.

Fiind un semn de tip Tamas după schema Ayurvedei, Leul ca zodie poate permite nativilor acestui semn să consume alimente variate în combinaţii multe, ceea ce le asigură o vitalitate şi o longevitate de invidiat.

Contele Incappucciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *