azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Cărţile de joc şi Tarotul explicate pe înţelesul tuturor

Vineri, 11.Sep.2015 13:50 Divinatie, Tarot Lasă un răspuns 1 vizualizari

Originile şi semnificaţiile tarotului

Cartomanția se practică prin etalarea sau aranjarea în anumite configurații a cărților de joc sau de tarot. Nu se poate spune cu certitudine care au fost primele, însă în mod cert amândouă sunt legate una de cealaltă și posibil să fi derivat dintr-o sursă comună.

Cartile de joc si Tarotul explicate pe intelesul tuturor 2

 

Tarotul este compus din:

  • douăzecișidouă de cărți numerotate, inclusiv zero, cu figuri alegorice generale, numite Arcana Majoră
  •  și cincizecișișase de cărți împărțite în patru suite, numite Arcana Minoră.

Cele patru suite sunt:

  • Bastoane (Bâte),
  • Spade (Săbii),
  • Cupe
  • și Pentacle (Dinari)

Arcana minoră cuprinde 40 de cărți numerotate și 16 cărți de curte, care deși nu au numere, au figuri ușor de reținut:

  • patru regi
  • patru regine
  • patru cavaleri
  • patru valeți.

Sistemul este medieval și arată personajele cheie dintr-o curte regală, iar pachetele de tarot tradiționale așa sunt croite, însă în era modernă unii au preferat să înlocuiască valeții cu prințesele, pentru a exista o simetrie mai bună regi-prinți, masculin-feminin. 

Ce conţine un pachet de cărţi de tarot?

Fiecare din cele patru suite conține astfel 14 cărți: un as, un doi, un trei și tot așa până la 10 și câte o carte de curte. Se numesc de obicei după valoare și suită, de exemplu Asul de Spade, Doiul de Cupe, Regele de Pentacle și tot așa. Totul pare destul de confuz, însă dacă veți face o schemă și o veți completa cu informațiile pe care le vom oferi în articolele viitoare, veți înțelege tarotul extrem de ușor și de repede. Cărțile de joc normale se pare că au derivat din arcana minoră, sau poate că arcana majoră a fost adăugată jocului de cărți, nimeni nu poate spune cu siguranță.

Acestea sunt foarte asemănătoare: există patru suite, numai că în loc de Bastoane avem cărțile de treflă, în loc de  Spade avem cărțile de pică, în loc de Cupe avem inimi și în loc de Pentacle avem carouri. Cărțile de început ale fiecărei serii sunt tot Ași, însă cărțile de curte nu sunt la fel: avem câte patru regi, patru regine, cavaleri (juveți) dar niciun valet. Din acest motiv eu unul prefer arcana minoră a tarotului față de cărțile obișnuite, aceasta fiind completă. Există multe variante istorice ale tarotului, însă cele mai întâlnite la noi în țară sunt acestea două, răspândite la nivel mondial, și tarotul unguresc. Cărțile ungurești au altă structură, însă foarte similară: sunt 33 de cărți, împărțite în patru suite, de proveniență germană, anume clopoței, frunze, ghinde și inimi. Există și aici 16 cărți de curte, patru regi, patru cavaleri mari, patru cavaleri mici și patru duci.

Cum putem descifra simbolurile tarotului?

Tarot cards and crystal ball.Noi ne vom axa pe studiul tarotului, pentru a vedea cum anume putem descifra simbolurile acestuia și în ce fel putem interpreta cărțile în etalări. Tarotul nu este numai un sistem foarte bun și destul de precis de divinație, dar și o unealtă de auto-evaluare și descoperire de sine. Nu este folosit numai pentru a ”ghici viitorul”, ci poate fi folosit în analiza noastră interioară și în decodificarea informațiilor de natură spirituală pe care le ascunde. Fiecare carte are o sumedenie de semnificații, în funcție de domeniu în care acestea apar și mai mult, în funcție de cărțile alături de care acestea cad în etalări. Tarotul ascunde mult mai multă înțelepciune decât ne lasă să credem la prima vedere. În afara simbolurilor cu care a fost constituit și pe care se bazează, aceasta are o infinitate de utilități și învățături. Vom încerca să descifrăm în articolele din seria care urmează semnificațiile celor 22 de cărți ale Arcanei Majore și legăturile lor cu literele ebraice, cu zodiile și cu planetele, semnificațiile celor patru suite și legăturile acestora cu cele patru lumi divine și cele patru elemente universale și întreaga simbolistică a Arcanei Minore.

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *