arleto.ro

Care este dieta corectă pentru cei din zodia Fecioarei?

Miercuri, 30.Sep.2015 16:05 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Este rândul zodiei Fecioară să fie analizată din perspectiva dietei alimentare, pentru a vedea cum se desfăşoară procesul digestiv. Şi spun asta deoarece în realitate, contrar a ceea ce se crede că digestia are loc în stomac, ea se produce de abia în zona intestinală, acesta fiind aparatul digestiv propriu zis unde alimentele  suntt transformate.

Care este dieta corecta a zodiei Fecioara? 2

Fecioarele au capacităţi critice extrem de constructive când vine vorba de mâncare

A noua zodie în sistemul astrologic occidental, Fecioara guvernează deci procesul digestiv ca funcţie şi zona intestinală ca parte organică a corpului. În general nativii acestui semn manifestă o sensibilitate anume faţă de mediul ambiant, preocuparea pentru igienă fiind una dintre priorităţile lor marcante. Tocmai de aceea nativii  suntt foarte tipicari în privinţa multor tabieturi, îndeosebi în domeniul culinar unde preferă să verifice de două ori dacă un aliment este corespunzător sau nu.

O asemenea atenţie acordată calităţii alimentelor vine din necesitatea de siguranţă şi confort psihic şi organic, şi putem afirma în altă ordine de idei că Fecioarele reprezintă un fel de controlor de calitate al alimentelor din întregul zodiac. Dacă Taurul şi Racul  suntt gurmanzi de exemplu, şi ar vrea să mănânce de toate, un bucătar sau un consilier pe teme culinare din semnul Fecioarei ar fi binevenit pentru nativii semnelor menţionate. Dacă vreţi să vă luaţi un nutriţionist de exemplu, fie pentru o dietă alimentară, fie pentru că vreţi să urmaţi un regim de slăbire, să alegeţi un nativ Fecioară, deoarece vă asigură cu exactitate toate porţiile la gramajul corespunzător.

Deloc întîmplător celebrităţile lumii din multe domenii şi-au luat ca nutriţionişti persoane din zodia Fecioarei sau cu Ascendentul în acest semn.

Dar pentru că nativii acestui semn de Pământ au sensibilă chiar partea organică a sistemului digestiv, pot suferi destul de uşor de dezechilibre la nivel intestinal, de colite şi tulburări gastrice, şi în cazul unui consum de băuturi alcoolice chiar şi la nivel moderat, pot apare probleme la nivelul ficatului. Un asemenea fenomen apare deoarece ficatul nativilor, fiind axat pe sarea sa de bază care este sulfatul de potasiu, foarte necesar Fecioarelor pentru că le asigură metabolismul lipidelor în procesul digestiv, poate suferi de pe urma acumulării de grăsimi provocată de alcool, ceea ce duce la îngrășare. Evident este totuși faptul că în funcție de horoscopul personal pot exista sau nu predispoziții la îngrășare.

Ce alimente le sunt benefice Fecioarelor?

Care este dieta corecta a zodiei Fecioara?3Pentru că  sunt semn de Pământ guvernat de către Mercur, acesta patronând tot ce înseamnă legume și cereale, nativii ar trebui să consume preponderent vegetale, în special legume care-și au rădăcina în pământ, cum ar fi morcovul, țelina, pătrunjelul, fasolea verde și conopida, dar și salata verde și varza consumată crudă, îndeosebi cotorul verzei care conține mult iod necesar tirodei Fecioarelor. De aceea nativii preferă sau ar trebui să consume mai mult meniurile de legume decât cele bazate pe mezeluri, fripturi sau alimente preparate prin prăjire sau coacere. Acestea nu fac decât să încarce ficatul și vezica biliară cu reziduuri alimentare dăunătoare, ce pot provoca eventuale crize hepatobiliare, colite și chiar ulcer în stare avansată, dacă se abuzează de asemenea tehnici de preparare. Totuși pentru că și nativii Fecioară  sunt oameni, ei pot consuma ocazional și cu moderație carne de vită slabă, precum și pește slab, foarte necesar pentru aparatul olfactiv și pentru sistemul nervos. De asemenea Fecioarele pot consuma mirodenii dar foarte puțin deoarece le poate irita colonul, ciocolata atât de ispititoare pentru nativi ar trebui chiar evitată pentru că le poate irita mucoasa stomacală (doar cea amăruie și simplă cu lapte e recomandată), iar alcoolul cu certitudine nu trebuie să facă parte din dieta Fecioarelor, pentru simplu motiv că în timp le cauzează probleme de tensiune și dureri de cap, pe lângă cele hepato-biliare amintite. Nativii mai pot consuma andive, secară, grâu și orz în fază de germinare, brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi, precum și măsline nesărate și toată gama de verdețuri existentă. La capitolul fructe pot consuma mere și portocale fără niciun fel de probleme, căci le asigură echilibrul acido-bazic din organism.

Dacă nativii pot evita excesele menționate și respectă echilibrul alimentar sănătatea lor va fi bună, sulfatul de potasiu din alimentele enumerate asigurându-le tonusul optim pentru o viață plină de împliniri.

Contele Incappucciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *