dehaine.ro

Care este alimentaţia benefică zodiei Gemeni?

Miercuri, 30.Sep.2015 14:44 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Fiind nativi marcaţi de amprenta intelectuală mercuriană, este uşor de înţeles că Gemenii sunt mereu preocupaţi să fie cu mentalul în alertă, gata oricând să analizeze orice situaţie cât de mică. Pentru a putea susţine activităţile de rutină zilnice, mai ales dacă unii Gemeni au şi funcţii importante de răspundere care îi solicită din plin, le este necesară o energie nervoasă echilibrată şi stabilă. Însă indiferent cu ce se ocupă nativul din Gemeni, el este permanent în căutarea unor stimulente care să-i satisfacă neobosita activitate mentală. Am putea spune că de multe ori aceşti nativi chiar exagerează cu munca, însă lor li se pare că tot nu este de ajuns. Din acest motiv, pentru ca să vedeţi cum se leagă lucrurile între ele, sistemul nervos al Gemenilor precum şi creierul lor au nevoie de multe zaharuri naturale, ce îi ajută să susţină o asemenea activitate cerebrală intensă şi deseori amplă.

Care este alimentatia benefica zodiei Gemeni 2

Gemenii nu stau în tihnă la masă

Unul dintre neajunsurile Gemenilor este graba cu care mănîncă. Pentru un astfel de nativ a mânca poate deveni chiar o problemă. Chiar dacă este acasă, tot găseşte el ceva de făcut care să-i ocupe timpul, şi în acest fel nu acordă suficientă atenţie hranei. De multe ori Gemenii fie mănîncă repede fără a mesteca suficient hrana, fie consumă puţin şi apoi îşi văd mai departe de treabă. Sunt atât de absorbiţi de activităţile lor încât nu acordă niciodată atenţia cuvenită unui mod de alimentaţie sănătos, şi de aceea cu timpul pot apare probleme de tensiune sau de respiraţie, ori dereglări pe sistemul neurovegetativ. Cei care lucrează mult acasă sau la birou preferă de cele mai multe ori preparate la minut de genul celor de la fast-food – pizza, hamburgheri sau altceva similar, ori produse ieftine şi nesănătoase însă bogate în calorii, care pot determina în timp îngrăşarea sau probleme circulatorii. Sunt alţi nativi care din contră, mănîncă prea puţin din intenţia de a-şi menţine o siluetă, şi din punctul acesta de vedere iar nu este bine, deoarece nu beneficiază de aportul de zaharuri necesar activităţii cerebrale.

Este deci uşor de înţeles că problema Gemenilor constă în înţelegerea actului alimentar, şi dintr-o astfel de perspectivă doar anumite tipuri de alimente le sunt favorabile.

Care sunt alimentele favorabile zodiei Gemeni?

Semn de Aer bazat pe comunicare, Gemenii reprezintă o categorie care trebuie să apeleze la alimente ce le pot întreţine sănătatea căilor respiratorii, a sistemului nervos şi buna funcţionare a tiroidei, mai ales la femeile Gemeni. Iodul este o substanţă ce nu trebuie să lipsească din dieta alimentară a oricărui nativ Gemeni. De asemenea, pentru că nu sunt gurmanzi ca Taurii şi Racii, dar sunt destul de selectivi în privinţa meniurilor, nativii preferă cantităţile mici dar variate atunci când consumă mai multe tipuri de alimente. Cum se spune, Gemenii au o predilecţie pentru cât mai multe tipuri de mîncăruri, în cantităţi mici, din care să se delecteze aşa cum le place.

Pentru că sunt cam repeziţi şi mănîncă repede, deseori fac excese de grăsimi saturate care sunt prezente în sosuri ce se adaugă la unele mîncăruri, cum ar fi maioneza. Uneori consumă prea multe ouă, lactate ori brînzeturi cu un procent crescut de grăsime. Asta poate determina la Gemeni creşterea în greutate şi depunerea pe ţesuturile cerebrale de grăsimi ce pot altera neurotransmiţătorii, ceea ce le-ar deregla activitatea analitică. Tocmai de aceea starea lor psihică este strâns legată de modul în care ei se hrănesc. Trebuie spus că principala substanţă necesară Gemenilor este clorura de potasiu, care îi ajută să facă faţă activităţilor cotidiene şi astfel să-şi menţină o stare corespunzătoare de sănătate. Este important de ştiut că Gemenii au tendinţa de a consuma alimente ce conţin multă albumină, cum ar fi ouăle şi nucile, cum spuneam mai înainte, ceea ce provoacă depuneri de grăsimi în corp. Pentru a evita asemenea neplăceri, nativii pot consuma alimente ce conţin clorură de potasiu – legume:

 • fasole verde
 • spanac
 • conopidă
 • morcov
 • ţelină şi dintre fructe:
 • prune
 • piersici
 • portocale
 • alune
 • caise precum şi
 • vanilie
 • mentă
 • salvie şi susan

Care este alimentatia benefica zodiei Gemeni 3Desigur acestea pot fi combinate şi cu alte alimente, însă prezenţa lor majoră în dietă este necesară. Nativilor Gemeni le prieşte carnea de pui, pe care o pot consuma fără probleme mai ales dacă vor adăuga întotdeauna măslinele nesărate sau uleiul de măsline virgin presat la rece. La capitolul băuturi nativii tind să consume vin slab, genul tămîios, însă beau puţin deoarece Gemenii atunci când beau câte un pahar de vin sau bere de obicei sunt preocupaţi să facă la modul inteligent conversaţie cu cei din aceeaşi încăpere. Cafeaua reprezintă pentru aceşti nativi un risc deoarece le suprasolicită sistemul nervos şi aşa destul de activ, şi o pot înlocui cu stafidele de exemplu.

În concluzie nativii acestui semn au nevoie de o dietă care să le asigure nu atât tonusul psihic şi nervos, cât capacitatea mare de muncă, mai ales că sunt obişnuiţi să se oprească din activitate mult după ce majoritatea altor zodii se duc la culcare.

Contele Incappucciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *