azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Alfabetul runelor – Raidho şi Kenaz

Vineri, 25.Sep.2015 17:19 Divinatie, Rune Lasă un răspuns 1 vizualizari

Runa Raidho

Alfabetul runelor - Raidho si Kenaz 2

Este cea de-a cincea din cele douăzecişipatru de rune ale alfabetului magic nordic. Sunetul pe care îl reprezintă este R, iar numele său înseamnă „car” sau „căruţă”. Face parte din aceeaşi familie a rădăcinii indo-europene RADH, care a dat în limba română „roată” şi „rază”(de cerc). În trecut, caii şi carul erau forma de transport cea mai răspândită, carul însemnând o deplasare majoră, în care erau antrenate toate obiectele proprietarului, mutarea temporară sau definitivă. Forma sa exprimă, spre surprinderea noastră, nu un car, ci silueta unui om care înaintează, cu un picior ferm ancorat pe pământ iar celălalt păşind înainte. Semnificaţia lui Raidho este mişcarea, călătoria, şi o putem interpreta în mai multe feluri.

În poziţie normală, Raidho reprezintă toate schimbările benefice de situaţie, progresele, reuşitele şi accelerările. Este o rună foarte bună într-un tiraj, anunţând o perioadă de precipitări neaşteptate, sincronicităţi, coincidenţe menite să ne uşureze viaţa. În funcţie de întrebarea pusă, călătoriile, fie ele  literale sau simbolice, se pot manifesta sub diferite forme. În domeniul social, prevesteşte progrese mari. Vom reuşi să trecem cu mare uşurinţă de orice obstacol, şi o vom face cu o dexteritate uimitoare. Vom înainta în grupul social şi vom evolua în bine. De asemenea, se anunţă schimbări, care ar putea părea bruşte sau surprinzătoare, însă toate vor fi spre beneficiul nostru. În domeniul financiar, Raidho anunţă schimbări şi fluiditate. Este timpul să acţionăm, să ne punem instinctul la treabă. Putem pierde la fel de repede precum câştigăm. În domeniul erotic, Raidho este benefic şi denotă faptul că lucrurile merg bine, îndreptându-se cu paşi repezi către o relaţie ideală. Lucrurile se întâmplă rapid, dar firesc, iar  viaţa în cuplu este energică şi pe deplin satisfăcătoare.  În domeniul sănătăţii, această rună aduce sănătate, dar şi multe schimbări. Raidho indică evoluţia şi progresul, în cazul nostru, însănătoşire, energie şi rezistenţă.

În poziţie inversă, Raidho personifică nu numai obstacolele sau piedicile, ci şi căile greşite pe care o apucăm câteodată. În funcţie de întrebarea pusă, necazurile se pot manifesta sub diferite aspecte. În domeniul social, Raidho inversat anunţă crize, întârzieri, amânări, promisiuni neîndeplinite. Este momentul să lăsăm deoparte planurile mari şi să ne concentrăm asupra îmbunătăţirii personale. În domeniul financiar, această rună arată deprecieri considerabile ale veniturilor, plăţi restante, inactivitate şi lipsă de profit. Nu este sub nicio formă momentul investiţiilor noi, mai degrabă momentul în care trebuie să avem multă răbdare şi să reevaluăm posibilităţile disponibile, evitând pe cât posibil deciziile radicale. În domeniul erotic, arată lipsa de interes, cearta, înstrăinarea, dar mai presus de toate, rutina. Poate exista plictis în cuplu, fie din lipsă de comunicare, fie din exces comunicativ. Este momentul propice pentru a ne gândi bine dacă persoana de lângă noi este cea potrivită, sau dacă este doar o fază trecătoare. În domeniul sănătăţii, Raidho inversat poate indica criza, rigiditatea, imobilitatea. Starea proastă a sănătăţii ne poate limita mobilitatea sau ne poate închide în casă, la propriu. Este posibilă o suferinţă la pat, iar în cazul sănătăţii psihice şi emoţionale, există o predispoziţie spre melancolie, depresie şi introvertire patologică.

Runa Kenaz

Alfabetul runelor - Raidho si Kenaz 3Este cea de-a şasea din cele douăzecişipatru de rune ale alfabetului magic nordic şi din primul set de 8, aettul Freyei. Sunetul pe care îl reprezintă este C sau K, iar numele său înseamnă „torţă” sau „făclie”. Semnificaţia sa este strâns legată de cea a runei precedente: Kenaz este torţa care luminează drumul, farul sau focul care călăuzeşte drumeţul sau navigatorul. Dacă Raidho este o aluzie astronomică la constelaţia Carului Mare, Kenaz este făclia sa, Steaua Polară, care arată marinarilor şi drumeţilor nordul. Potrivit semnificaţiei comune, este „lumina de la capătul tunelului” cu toate înţelesurile sale. Forma sa exprimă flacăra stilizată, limba focului.

În poziţie normală, Kenaz reprezintă elementul activ, puternic, expansiv, motorul mişcării şi motivul. Este scânteia care porneşte totul, impulsul originar de la care poate începe procesul pe care îl avem în vedere. Este o rună foarte bună într-un tiraj, anunţând o perioadă de activitate intensă şi de energie crescută. În funcţie de întrebarea pusă, dinamismul şi energia creatoare a lui Kenaz se pot manifesta sub diferite forme. În domeniul social, prevesteşte descoperirea multor aspecte ce până acum păreau a fi uitate, dezvăluirea unor lucruri tăinuite care ne vor ajuta. Ne vom bucura de putere executivă, de libertate mare de acţiune şi de decizie, dar şi de multă responsabilitate. În domeniul financiar, indică o creştere bruscă şi un profit considerabil. De asemenea, poate semnifica riscul ce trebuie asumat cu temeraritate pentru a obţine câştigul vizat. În domeniul erotic, această rună reprezintă bărbatul, sau cel puţin persoana activă din cuplu, iar cel care face divinaţia poate afla  detalii despre aceasta. Mai poate semnifica energia sexuală, pasiunea şi noutatea, surpriza plăcută şi sentimentele aprinse. În domeniul sănătăţii, această rună aduce multă vitalitate şi energie. Celor bolnavi le prevesteşte o însănătoşire rapidă şi sigură.

În poziţie inversă, Kenaz este energia sălbatică, mintea scăpată de sub control şi viciul nestăpânit. În funcţie de întrebarea pusă, instabilitatea şi negativismul lui Kenaz inversat se pot manifesta sub diferite aspecte. În domeniul social, Kenaz inversat anunţă dezastru, deziluzie, aşteptări înşelate şi compromiteri. Pot ieşi la iveală adevăruri neplăcute, slăbiciuni sau vicii ascunse. Suntem vulnerabili din propria vină şi lipsă de înţelepciune, şi trebuie să plătim preţul prudenţei. În domeniul financiar, această rună arată pierderea datorată riscurilor prosteşti, pripa şi lipsa de judecată. În special în domeniul finanţelor, Kenaz inversat este runa imprudenţei, pripei, şi lipsei de judecată. Poate însemna de asemenea victoria adversarului sau câştigul rivalului. În domeniul erotic, arată slăbiciune. Cuplul suferă de rutină, de lipsă de creativitate şi activitate. Când este la mijloc procreaţia sau planurile de a face un copil, Kenaz inversat poate indica sterilitatea unuia dintre parteneri. Relaţia este instabilă, plină de neînţelegeri şi certuri. Lipseşte comunicarea. În cazul unora care caută relaţii noi, avertizează asupra grabei prosteşti şi pasiunilor iraţionale, care îi va conduce spre situaţii cu totul şi cu totul neplăcute. În domeniul sănătăţii, poate indica slăbiciunea fizică şi un sistem imunitar deficitar. Speranţa însănătoşirii este slabă, accentuată chiar de aşteptările negative ale bolnavului. De obicei sunt suferinţe scurte, crize de vitalitate şi poftă de viaţa, care se pot redresa în câteva zile, însă depinde de runele cu care este asociat pentru a determina o citire mai precis.

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *