arleto.ro

Alfabetul runelor – Hagalaz şi Nauthiz

Luni, 28.Sep.2015 10:20 Divinatie, Rune Lasă un răspuns 1 vizualizari

Runa Hagalaz

Alfabetul runelor - Hagalaz si Nauthiz 2

Este cea de-a noua din cele douăzecişipatru de rune ale alfabetului magic nordic, şi totodată prima rună din cel de-al doilea set, Aett-ul lui Heimdall. Sunetul pe care îl reprezintă este H, iar numele său înseamnă „piatră” sau „grindină”. În trecut, grindina era aspectul distructiv al naturii, manifestarea vremii care strică recoltele şi răsadurile. Gândindu-ne mai bine, nu putem regreta distrugerea, din moment ce natura ia ceea ce tot ea a dat. Hagalaz este prima rună simetrică, având proprietatea de a arăta la fel indiferent cum este extrasă. Această rună are două forme, una aparţinând runelor vechi, cealaltă runelor noi.

Cea nouă arată ca un fulg de nea, trei linii suprapuse la unghiuri de 60 de grade, însă noi o vom lua pe cea veche. Forma antică a runei Hagalaz este tot din trei linii, din care două verticale paralele sunt unite de cea de-a treia, oblică. Forma ar fi rămas un mister dacă nu ar fi fost asociată cu desenele rupestre din epoca bronzului, care o arătau culcată pe o parte, cu linia din mijloc dublată. Aceasta semnifică cerul şi pământul, unite de o ploaie violentă cu grindină sau de o furtună de zăpadă, aplecată de vânt, specifică toamnelor aspre şi iernilor nordului. Este o rună negativă într-un tiraj, anunţând o perioadă de echilibrare a părţii pozitive cu elemente mai puţin plăcute. Privind din altă perspectivă, negativitatea este doar felul în care noi percepem semnalele de alarmă. Deseori ne găsim în situaţii pe care le interpretăm drept rele sau drept pedepse, fără a conştientiza natura lor adevărată. Ele semnalează lecţii pe care trebuie să le învăţăm, modele eronate de care trebuie să ne debarasăm şi lucruri necesare pe care nu le conştientizăm. În funcţie de întrebarea pusă, neplăcerile prevestite de Hagalaz se pot manifesta sub diferite forme. În domeniul social, prevesteşte o criză, o pierdere sau un necaz. Dacă abuzăm de bunătatea semenilor noştri sau dacă nu suntem atenţi să împărţim în jurul nostru bunăstarea cu cei mai puţin fericiţi, suntem vulnerabili corecţiilor. Ne putem pierde statutul, faima, norocul sau bunăstarea. Hagalaz este aici simbolul frustrării, obstacolului, greutăţii şi sărăciei.

În domeniul financiar indică riscuri neinspirate şi pierderi. Poate însemna în cel mai bun caz probleme legale, întârzieri, amânări şi stagnări, iar cel mai rău caz implică pierderi importante, greu de recuperat în timp util.

În domeniul erotic, această rună este destul de nefastă, arătând stagnarea, rutina, răcirea, criza şi cearta. Este prin excelenţă un semn al nepotrivirii între parteneri. Multe relaţii de-a lungul vieţii pot fi catalogate drept proaste deoarece nu vrem să vedem că atragem lângă noi exact persoanele care trebuie să ne dezveţe. Ataşamentul de un anumit tip de partener va fi rupt numai prin relaţii multiple cu acest tip de om, pentru a experimenta toate scenariile posibile. Hagalaz în viaţa erotică semnifică suferinţa şi înstrăinarea, dar poate fi şi semnalul ruperii unei relaţii pentru a o putea lua de la zero, distrugerea care face loc unui nou început.

În domeniul sănătăţii, această rună aduce boală, suferinţă şi convalescenţă. Suntem de multe ori victimele propriei ignoranţe iar sănătatea este primul domeniu în care subconştientul ne atenţionează. Fiecare boală sau suferinţă are o cauză spirituală, şi este de datoria noastră să cercetăm acea cauză, să o înţelegem şi să îi asimilăm învăţămintele, înainte de a năzui către o vindecare nemeritată.

Runa Nauthiz

Alfabetul runelor - Hagalaz si Nauthiz 3

Este cea de-a zecea din cele douăzecişipatru de rune ale alfabetului magic nordic, şi totodată a doua rună din Aett-ul lui Heimdall. Sunetul pe care îl reprezintă este N, iar numele său înseamnă „nevoie” sau „necesitate”. Forma sa indică o balanţă în dezechilibru, o cumpănă aflată în dizarmonie. Este o rună la fel de negativă ca şi Hagalaz într-un tiraj, anunţând o perioadă de sărăcie, atât la figurat, cât şi la propriu. Nauthiz reprezintă nevoia de a avea, de a obţine, fie ceva ce ne este cu adevărat necesar, fie ceva ce credem că ne-ar trebui pentru a fi fericiţi. Nauthiz este vidul, golul interior pe care mulţi încearcă să-l umple, fie cu posesiuni materiale, bani sau celebritate, fie cu plăceri efemere. Este nevoia de ceva inexprimabil pe care o umplem, din laşitate, cu ceea ce nu trebuie. Nauthiz ne învaţă curajul de a cerceta în adâncul nostru pentru a găsi ceea ce ne trebuie cu adevărat. Este o rună semnal, care ne atenţionează că nu procedăm corect. Prin acţiunile noastre fie producem dezechilibru în viaţa noastră sau a celorlalţi, fie îi facilităm manifestarea. În funcţie de întrebarea pusă, nevoia, sărăcia sau strâmtorarea se pot manifesta sub diferite forme. În domeniul social, prevesteşte o reducere semnificativă a statutului propriu. Pierdem teren în faţa adversarilor, pierdem încrederea prietenilor sau rudelor, suntem puşi în mod constant pe planul doi.

Este timpul să reluăm munca şi să câştigăm cu efort cinstit toate lucrurile de care ne-am bucurat până în acel moment. În domeniul financiar, Nauthiz anunţă, la fel ca şi Hagalaz, pierderi, sărăcie, impas şi necesitate. Nu avem lux şi nu ne putem permite mai mult decât ceea ce ne este necesar supravieţuirii.

Într-un tiraj strict financiar, această rună ne anunţă cu privire la egoism, pofte şi decadenţă, fiind îndrumaţi să luăm calea modestiei şi strictului necesar.

În domeniul sănătăţii, această rună anunţă o perioadă de slăbiciune, vulnerabilitate şi imunitate scăzută. Trebuie să fim atenţi cu propriul organism, să îi acordăm ceea ce are nevoie şi să nu ne lăsăm pradă exceselor. Ceea ce este dincolo de strictul necesar poate dăuna şi ne poate expune pericolelor.

În domeniul erotic, această rună ne atrage atenţia că există un dezechilibru pregnant între ceea ce vrem şi ceea ce ne trebuie. Impunem standarde prea rigide şi prea nerealiste partenerului, fără a gândi şi din perspectiva sa. Gândul nostru nu este întotdeauna pe măsura faptei, iar tensiunile nu întârzie să apară. Suntem incorecţi sau suntem ţinta unei nedreptăţi. Nauthiz aduce incomoditate, nemulţumire, capricii, dar şi reflecţie asupra adevăratelor priorităţi.

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *