azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Alfabetul runelor – Gifu şi Wunjo

Vineri, 25.Sep.2015 17:52 Divinatie, Rune Lasă un răspuns 1 vizualizari

Runa Gifu

Alfabetul runelor - Gifu si Wunjo 2

Este cea de-a şaptea din cele douăzecişipatru de rune ale alfabetului magic nordic, şi penultima rună a primului set de opt. Sunetul pe care îl reprezintă este G, iar numele său (Gifu sau Gebo) înseamnă „dar, cadou” sau „generozitate”. În trecut, orice relaţie nouă era pecetluită cu câte un dar din partea fiecărui partener, astfel că darul a ajuns să fie simbolul relaţiilor de orice fel. Forma sa exprimă ideea de schimb cinstit, evocând forma stilizată a braţelor care oferă unul altuia câte un dar.

Gifu reprezintă forţele egale care se întâlnesc, care sunt opuse ca gen dar coincid ca natură. Fiecare linie dintre cele două care o compun are propria lungime, propria înclinaţie şi propria orientare, dar punctul din mijloc le uneşte şi face parte din fiecare. În acelaşi mod, în orice relaţie umană, fiecare partener are propriile lui calităţi, defecte, proprietăţi şi atribute, însă ceea ce fiecare oferă celuilalt este legătura dintre cei doi sau punctul lor comun. Până acum am studiat poziţiile runelor în două ipostaze: pozitivă şi negativă, adică orientare normală şi inversă.

Însă ce facem cu Gifu, de moment ce arată la fel din orice poziţie? Gifu face parte, alături de încă şase rune, pe care le vom studia la momentul oportun, din grupa runelor simetrice din alfabet, care arată la fel indiferent de poziţie. Ele semnifică lucruri generale, în funcţie de runele alături de care sunt extrase căpătând un înţeles mai profund. Este o rună de bun augur într-un tiraj, anunţând o perioadă de fericire, de împlinire şi de prosperitate. Din cauza aspectului său dual, Gifu este asociată mai mereu iubirii, dragostei, uniunilor amoroase şi sexuale, chiar şi căsătoriei. În lumea veche germanică, o  căsătorie putea fi văzută ca o simplă tranzacţie de titluri sau o înţelegere între două familii. Relaţiile de pace dintre ţări, regiuni sau  triburi erau pecetluite prin căsătoria copiilor liderilor, cu toate implicaţiile financiare care decurgeau dintr-o astfel de uniune.

În funcţie de întrebarea pusă, forţa lui Gifu se poate manifesta sub diferite forme. În domeniul social, prevesteşte un succes deosebit şi o charismă personală mare. Se întrevede un important parteneriat, o prietenie care aduce cu sine multe beneficii. În domeniul financiar, Gifu anunţă un dar neaşteptat, o recompensă. Putem dobândi un profit de pe urma activităţilor întreprinse, sau pur şi simplu, primim semnul prieteniei cuiva printr-o generozitate neprevăzută. În domeniul erotic este întotdeauna semnul iubirii, al relaţiilor şi al bunei  înţelegeri. Pentru oamenii singuri anunţă o relaţie care abia aşteaptă să se manifeste, o legătură în viitorul apropiat sau o confirmare a sentimentelor ascunse faţă de o persoană dragă. Pentru un cuplu, această rună semnifică împăcarea, înţelegerea, armonia şi reaprinderea iubirii. Partenerii sunt deosebit de satisfăcuţi reciproc, mulţumiţi unul de celălalt, şi nu caută nimic străin relaţiei pentru a-şi asigura necesităţile afective. Într-o extragere al cărei scop este aflarea lucrului necesar în cuplu pentru asigurarea fericirii, Gifu poate semnifica atât darul cât şi sacrificiul: să nu uităm că cel mai frumos dar pentru persoana iubită este sacrificarea propriilor interese, dorinţe şi mofturi pentru a menţine fericirea amândurora. În domeniul sănătăţii, această rună aduce vitalitate, sănătate, optimism şi bucurie. Excepţie fac cazurile când se caută cauza unei afecţiuni: aici Gifu poate indica provenienţa bolii din contactul cu o altă persoană, iar în cazuri specifice, semnifică bolile cu transmitere pe cale sexuală, din pricina simbolismului său relaţional.

Runa Wunjo

Alfabetul runelor - Gifu si Wunjo 3

Este cea de-a opta din cele douăzecişipatru de rune ale alfabetului magic nordic, şi totodată ultima rună din primul set, Aettul Freyyei. Sunetul pe care îl reprezintă este W, un fel de vocală închisă, aflată undeva între sunetele U şi Î, ca în cuvintele engleze (what-uat, want-uant, etc). Mai rar este pronunţat V. Numele său, Wunjo (pronunţat Wunyo sau Unyo) înseamnă „bucurie, extaz” sau „slavă”. În trecut, acestă rună era asociată victoriei, păcii, lipsei de griji şi lipsei de suferinţă. A fost chiar asociată cu Walhalla, cetatea strămoşilor în care sufletele războincilor mergeu după moarte, pentru a-şi găsi liniştea, un fel de Rai temporar al vikingilor. Forma sa este uşor de confundat cu Thurisaz, aşa că trebuie să reţinem bine diferenţele dintre cele două: în principiu, Wunjo seamănă cu litera P, aşa cu Raidho seamănă cu litera R. Forma sa este misterioasă, dar se poate discerne silueta unei cupe stilizate făcută din corn, simbolul odihnei şi adăpării după un efort îndelungat. Wunjo exprimă bucuria, fericirea, liniştea, armonia, însă şi succesul de scurtă durată, iluzia împlinirii de moment şi o putem interpreta în mai multe feluri, în funcţie de poziţia în care o extragem şi de domeniul de interes.

În poziţie normală, Wunjo este o rună foarte bună într-un tiraj, anunţând o perioadă de odihnă, linişte, confort şi fericire. În funcţie de întrebarea pusă, fericirea şi mulţumirea se pot manifesta sub diferite forme. În domeniul social, prevesteşte mult noroc şi împlinirea tuturor planurilor de care ne ocupăm în prezent. Suntem mulţumiţi de noi înşine şi de ceea ce am realizat şi suntem în relaţii foarte bune şi armonioase cu cei din jurul nostru. În domeniul financiar, Wunjo anunţă bucurii şi câştiguri, însă cel mai bine situaţia poate fi descrisă ca lipsă de griji şi de riscuri. În domeniul erotic, Wunjo semnifică fericirea, iubirea dintre cei doi parteneri şi bucuria pe care fiecare o reprezintă pentru celălalt. Cuplul este echilibrat, armonios, fericit, lipsit de certuri şi de griji. În domeniul sănătăţii, această rună aduce sănătatea generală, optimismul şi pofta de viaţă. În cazul bolnavilor semnifică însănătoşirea, iar în cazul bolnavilor terminali care suferă deosebit de mult, Wunjo poate însemna sfârşitul, care vine ca o eliberare pentru muribund şi astfel, ca o bucurie.

În poziţie inversă, beneficiile lui Wunjo întârzie să apară, şi pot fi deseori fericiri iluzorii, dacă nu chiar necazuri propriu-zise. În funcţie de întrebarea pusă, problemele prevestite de această rună se pot manifesta sub diferite aspecte. În domeniul social, Wunjo inversat anunţă declinul dintr-o poziţie destul de comodă, în care ne obişnuisem. Atenţie sporită pentru cei care se bucură de foloase pentru munca altora şi celor ce „muncesc” nefăcând nimic, pentru că zilele bune sunt pe sfârşite. În domeniul financiar, această rună arată pierderea unor bani, unor fonduri sau unor posibilităţi de câştig pe care le credeam sigure. Trebuie evitate riscurile şi nu trebuie să ne entuziasmăm la primul semn de succes, pentru că totul se poate răsturna în ultimul moment chiar din pricina avântului şi încrederii noastre exagerate. În domeniul erotic, arată că lucrurile în cuplu stau anapoda, pe dos, există  certuri şi neînţelegeri frecvente şi lipsă de comunicare. Aparenţele înşală. În domeniul sănătăţii, poate indica declinul imunităţii şi boli legate de viciile pe care le cultivăm. Ideea principală a lui Wunjo inversat în domeniul medical este că nu tot ce nu ne place ne face rău, şi mai ales, nu tot ceea ce ne place ne face bine. Ne complacem în obiceiuri urâte, nesănătoase, care ne doboară încetul cu încetul.

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *