arleto.ro

Alfabetul runelor – Ehwaz şi Mannaz

Luni, 28.Sep.2015 14:08 Divinatie, Rune Lasă un răspuns 1 vizualizari

Runa Ehwaz 

alfabetul runelor - Ehwaz si Mannaz 2

Este cea de-a nouăsprezecea din cele douăzecişipatru de rune ale alfabetului magic nordic, şi cea de-a treia din aettul lui Tyr. Sunetul pe care îl reprezintă este E, iar numele său, pronunţat în română (cu aproximaţie) Euaz, înseamnă „cal” sau „cai”. În trecut, calul era nu numai un mijloc de transport, dar şi un bun deosebit de important al omului. Reprezenta nu numai viteza cu care stăpânul se putea deplasa, dar şi statutul său social. Forma sa exprimă dualitatea, comunicarea şi parteneriatul. Putem să vedem în el silueta schiţată a unui cal, doi cai înhămaţi la un car de luptă sau de vânătoare, sau doi oameni care îşi dau mâna. Este runa comunicării şi colaborării, deoarece calul fără stăpân este o forţă nestrunită, iar omul fără cal nu mai este un călăreţ. Călăreţul trebuie să îşi iubescă şi să îşi cunoască bine calul pentru a-l stăpâni, iar calul trebuie să îşi asculte stăpânul pentru a fi hrănit şi îngrijit aşa cum trebuie. 

 • În poziţie normală, Ehwaz reprezintă contactul, armonia, fluxul şi coerenţa. Este o rună foarte bună într-un tiraj, anunţând o perioadă de fluiditate în tot ceea ce facem. De asemenea, nu face decât să întărească şi să accentueze semnificaţiile runelor alături de care este extrasă. În funcţie de întrebarea pusă, forţele mediatoare ale lui Ehwaz se pot manifesta sub diferite forme.
 • În domeniul social, semnifică succesul şi popularitatea. Suntem încontinuu căutaţi, renumele nostru creşte în cercurile de oameni importanţi care contează, iar oamenii încep să comunice cu noi şi în jurul nostru mult mai mult decât o făceau înainte. Lucrăm în echipă şi facem parte dintr-un colectiv foarte potrivit, pe care îl putem percepe chiar ca pe o a doua familie. Se anunţă satisfacţii deosebite şi multe coincidenţe, sincronicităţi şi potriviri de situaţie. În domeniul financiar, putem beneficia de parteneriate fructuoase sau de sprijinul altora în ceea ce încercăm să facem şi să obţinem.
 • În domeniul erotic, există multă armonie şi o mare compatibilitate în cuplu. Partenerul este mulţumit şi fericit, comunicarea este foarte deschisă, lucru deosebit de sănătos în orice relaţie, iar lucrurile decurg de la sine. Se poate ajunge chiar şi la acele momente în care vorbele sunt inutile, cei doi înţelegându-se din gesturi mărunte, din priviri, sau în mod inexplicabil, prin instinct.
 • În domeniul sănătăţii, această rună aduce o echilibrare majoră a tuturor sistemelor organismului. Înaintăm în stilul de viaţă şi de menţinere, suntem în formă şi ne bucurăm de o uşurinţă incredibilă chiar şi atunci când depunem munci mai dificile. În poziţie inversă, nu putem spune că este în mod definitiv un semn negativ. În funcţie de întrebarea pusă, Ehwaz întors se poate manifesta sub diferite aspecte disonante sau limitări care pot duce la frustrare.
 • În domeniul social, această rună anunţă lipsa de coeziune şi de comunicare. Pierdem legătura cu cei mai mulţi dintre cunoscuţii noştri iar relaţiile interumane intră de acum într-un con de umbră. Pot interveni sincronicităţi neplăcute, putem întâlni „din senin” persoane pe care speram să nu le mai vedem mult timp de acum încolo şi ne pot surprinde anumite situaţii cu garda jos. Lucrurile sunt incerte, stagnante, însă nu sunt periclitate. În domeniul financiar, această rună arată frustrarea sau nemulţumirea. Indiferent de cât câştigăm sau de ce necesităţi vitale ne sunt satisfăcute în prezenta stare financiară, simţim că tot ne trebuie ceva, că nu avem destul, că ne lipseşte ceva foarte important. Deseori frustrările vin dintr-o concepţie nesănătoasă asupra nivelului de trai, din nevoi inexistente şi din capricii personale.Compararea cu ceilalţi şi invidia pot juca un rol foarte important în aceste concepţii eronate de a avea cât mai mult, de a fi în pas cu ceilalţi.
 • În domeniul erotic, arată incompatibilitatea între parteneri. Poate fi vorba de o incompatibilitate fizică, emoţională sau mentală. Incompatibilitatea fizică este legată atât de sex, cât şi de condiţiile de trai ale ambilor parteneri, cum ar fi distanţele care îi despart. Cea emoţională presupune diferenţe majore în caracterul, temperamentul şi ţelurile fiecăruia, iar cea mentală vizează concepţiile celor doi. Cuplul se poate confrunta cu o pasă proastă, răceală, indiferenţă, lipsă de înţelegere şi încăpăţânare. În domeniul sănătăţii, poate indica o lipsă de armonie şi de vitalitate. Stilul nostru de viaţă, obiceiurile noastre şi tabieturile noastre se bat cap în cap cu starea noastră de sănătate. Pot interveni afecţiuni care să ne limiteze deplasările, de la simple răceli care ne reţin în propria casă, până la accidentări ale aparatului locomotor.

Runa Mannaz 

alfabetul runelor - Ehwaz si Mannaz 3Este cea de-a douăzecea rună din cele douăzecişipatru, şi cea de-a patra din ultimul set, aett-ul lui Tyr. Sunetul pe care îl reprezintă este M, iar numele său înseamnă „om” sau „omenire”. Forma sa este misterioasă pentru noi, însă putem discerne doi oameni care îşi oferă braţele într-o îmbrăţişare.   

 • În poziţie normală Mannaz semnifică toate persoanele de care suntem legaţi în vreun fel, toţi oamenii pe care i-am atins în viaţa noastră, atât la propriu, cât şi la figurat. Între fiecare om şi noi înşine (cele două linii verticale) există un schimb reciproc continuu de  bunuri, informaţii, emoţii şi energii (cele două linii oblice). 

De fiecare dată când primim ceva, trebuie să fim conştienţi  că devenim datori, iar de fiecare dată când oferim ceva,  trebuie să ştim că într-o formă sau alta, acel lucru ni se va  întoarce înapoi. Orice lucru pe care îl facem, bun sau rău,  are un efect nu numai asupra celuilalt, ci şi asupra noastră.  Este o rună pozitivă într-un tiraj, simbolizând nu numai  omul şi omenirea dar şi omenia. În funcţie de întrebarea  pusă, priceperea, potrivirea şi ajutorul vestite de Mannaz  se pot manifesta sub diferite forme.

 • În domeniul social, prevesteşte multă activitate şi foarte multă comunicare. Ea poate fi activă sau pasivă, explicită sau implicită. Suntem în centrul atenţiei şi avem destul de multe responsabilităţi,  trebuie să dăm dovadă că sîntem în stare să facem ceea ce  trebuie, nu numai ceea ce ne dorim. În domeniul financiar,  ne folosim de relaţiile de care dispunem pentru a avansa  propriile afaceri sau primim ajutorul unui grup sau unui  om bine-intenţionat. Ne bucurăm de o stabilitate foarte  bună şi sîntem antrenaţi într-un flux financiar sănătos.
 • În domeniul erotic, Mannaz reprezintă un parteneriat deosebit  şi o relaţie matură, care a depăşit crizele de început. Lucrurile  merg bine pe toate palierele, comunicarea este  foarte bună iar partenerii se sprijină reciproc indiferent de  gravitatea situaţiei. Se aplică excelent formula „la bine şi  la greu”, chiar dacă nu au fost făcute jurăminte maritale.  În domeniul sănătăţii, această rună aduce sănătate, imunitate  şi vitalitate. Sîntem în echilibru cu exteriorul şi interiorul  se poate spune că este în armonie. Ne bucurăm de  ceea ce trăim şi putem să lucrăm mai mult pentru binele    În poziţie inversă, în funcţie de întrebarea pusă, se poate  manifesta sub diferite aspecte.
 • În domeniul social, Mannaz inversat anunţă frustrare, nemulţumire, bârfă, clevetire,  umilire într-un fel sau altul. Acţiunile noastre sînt egoiste  şi trebuie să privim ceea ce facem şi din punctele de  vedere ale celorlalţi.
 • În domeniul financiar, această rună arată riscuri inutile şi alegeri proaste. Am dat dovadă de  impoliteţe şi egoism, aşa că nu mai beneficiem nici de  parteneriatele pe care le aveam, nici de ajutorul celorlalţi.  Plătim ceea ce am stricat, şi dormim într-un aşternut pe  care ne-a fost prea lene să îl facem cum a trebuit. În domeniul  erotic, această rună arată lipsa de sensibilitate şi de  Lucrurile se răcesc, devin evidente doar defectele,  chiar şi cele mai mici şi până acum, insignifiante. Fiecare este pe cont propriu iar viaţa de cuplu se reduce la  o mascaradă, de dragul altora. Fiecare consideră că are  dreptate şi îşi justifică faptele, fie ele şi ascunse, prin  prisma dreptăţii pe care au conform propriei păreri.
 • În domeniul sănătăţii, poate indica o imunitate scăzută, boli psihosomatice şi crize de personalitate. Nu avem încredere  în noi înşine, şi în consecinţă, nici în ideea de echilibru  sau justificare divină a bolii. Oricine (în special Dumnezeu)  poate fi responsabil pentru suferinţa noastră, numai  noi nu.

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *