Ronde.ro

Află care este legătura dintre visele tale și starea ta de sănătate

Luni, 07.nov..2016 15:11 Dictionar de vise, Spiritualitate Lasă un răspuns 1 vizualizari

De fiecare dată când aveam un coșmar, primul gând dimineața este: ”Doamne, ce o să se mai întâmple astăzi?”. Sau, din contră, dacă visăm frumos, dimineața ne trezim bine, cu poftă de viață, cu un sentiment bun și cu regretul, pe undeva, că povestea frumoasă s-a terminat.

Dacă ar numai atât ar fi foarte bine, ar trece și am uita intrând în activitatea cotidiană, ce s-ar întâmpla dacă visele noastre ne-ar atenționa că există o problemă de sănătate pe care ar trebui să o privim cu mai mare atenție.

Acest scenariu poate sau chiar este valabil, pentru că experții Mayo Clinic, SUA, au descoperit că există o legătură strânsă între ce visăm și cum ne simțim. O să vorbim în continuare despre problemele de sănătate care ne pot fi transmise prin intermediul viselor.

  1. De exemplu, visul poate anunța o stare febrilă

Specialiștii despre care vorbeam mai devreme spun că febra poate cauza coșmaruri. Acum e oarecum logic, oxigenarea creierului este precară atunci când temperatura corpului este peste limita admisă.

  1. Sau, visul poate indica o hipoglicemie

Visele rele și coșmarurile pot apărea și în momentul în care se instalează o criză de hipoglicemie. Legătura se face și de această dată cu nivelul scăzut de oxigen care ajunge la creier. Din nefericire, există multe situații în care se instalează astfel de situații în timpul nopții.

  1. Nu știu dacă știi, dar și stresul poate provoca un coșmar

Dacă visezi că ai pierdut avionul sau dacă pici cu liftul, atunci e clar trebuie să o lași mai moale. Încearcă să eviți situațiile stresante, situațiile care te consumă peste limită.

  1. Femeile însărcinate visează mult…

… mult și ciudat, spun specialiștii. Un studiu realizat pe un eșantion de 166 de femei însărcinate din Israel a demonstrat că femeile însărcinate au coșmaruri, de obicei. Nu este neapărat un lucru nou, dacă este să-i credem pe cercetătorii italieni care spun, în contrapartidă, că un număr mare de vise poate însemna un travaliu mai scurt.

  1. Trist, dar și tulburările mintale pot întrerupe somnul

Tulburarea bipolară, de exemplu, este factor determinant în apariția coșmarurilor. Pentru că studiile sunt cele care spun exact cum stau lucrurile, de data aceasta ne orientăm după unul al cărui eșantion a fost alcătuit din veterani de război din Vietnam. 52% dintre veteranii de război care suferă de tulburare de stres posttraumatic au foarte des coșmaruri, comparativ cu doar 3% dintre civili.

Acestea fiind spuse, în cazul în care motivul pe care aveți coșmaruri nu este o sarcină, specialiștii susțin că cel mai bine ar fi să faceți un consult pentru a vedea de unde vin aceste probleme. Se știe foarte clar că un somn de proastă calitate nu poate decât să ne dea peste cap, definitiv, întreaga viață.

Ileana Voicu Ghinea

 


2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!