arleto.ro

7 mudre pentru dragoste și claritate

Marți, 27.Iun.2017 00:00 Chakre, Meditatie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Mudra reprezintă un gest simbolic al mâinii, practicat în mod special în cultura indiană și Buddhistă. Există peste 100 de mudre pe care le poți folosi pentru a-ți fixa intențiile. Lucrul cel mai important pe care trebuie să îl știi despre mudre, este că că le poți folosi oricând și oriunde: când ești blocat în trafic, la muncă, sau chiar înainte de a adormi.

De asemenea, le poți folosi în timpul meditației pentru că atunci când simți un puls în degete te va ajuta să îți îndrepți atenția către respirație.

Cele 7 mudre pe care le poți folosi în orice situație

Mudra Anjali – gestul Namaste

7 mudre pentru dragoste și claritate Anjali

Acest salut divin reprezintă un gest al păcii, recunoștinței și umilinței.

Împreunează-ți palmele ca pentru rugăciune și așează-ți degetele mari pe piept, în așa fel încât brațele să fie așezate de-a lungul pieptului. Această mudră este foarte bună pentru a mulțumi celor care te veghează în viață și pentru a exprima recunoștința pentru o lecție sau un profesor.

Mudra Mahakranta- gestul Puterii

Această mudră te va ajuta să exprimi dragostea de sine și să te reîncarci, dar și să îți echilibrezi centrii energetici.

Adu-ți mâinile spre față, aliniindu-ți palmele cu obrajii, cu coatele în jos spre podea. Această mudră este foarte bună atunci când ești obosit, epuizat sau simți că chakrele nu mai sunt echilibrate.

Mudra Gyan- gestul unui Guru

7 mudre pentru dragoste și claritate Gyan

Această mudră reprezintă înțelepciune, înțelegere și cunoaștere, și simbolizează concentrare și transformare.

Fă un cerc cu ambele mâini, aducându-ți degetele mari și degetele arătătoare unele spre celelalte, în așa fel încât să se atingă, dar lăsându-ți celelalte 3 degete de la fiecare mână extinse. Așează-le pe genunchi cu palma întoarsă în sus. Această mudră te înrădăcinează și îți echilibrează chakra Rădăcină.

Mudra Shivalinga- gestul Om

7 mudre pentru dragoste și claritate Shivalinga

Această mudră restaurează echilibrul și armonia.

Pune palma stângă cu fața spre buric. Cu mâna dreaptă crează semnul de OK și plasează mâna deasupra mâinii stângi. Fii atent să nu așezi mâinile pe stomac ci să le ții în fața acestuia. Această mudră te ajută să îți realiniezi organismul, să te eliberezi de blocaje, să te simți mai stăpân pe tine și mai mulțumit.

Mudra Anahata- gestul Iubirii

Acest gest centrat pe inimă te ajută să aduni tot ceea ce iubești.

Ușor strânge mâna dreaptă într-un pumn, pe care îl așezi deasupra inimii. Mâna stângă așează-o pe pe genunchi sau coapsă. Această mudră este extrem de simplă, dar te ajută dacă ai ”inima frântă”, te ajută în conflicte sau să elimine orice urmă de negativitate.

Mudra Lotus- gestul unui recipient

7 mudre pentru dragoste și claritate Lotus

Această mudră atrage dragostea, oportunități și noi începuturi în viața ta.

Adu-ți mâinile în fața inimii. Desfă palmele în așa fel încât să formeze un lotus, cu degetele mari și cele mici atingându-se, iar încheieturile mâinii să devină baza florii. Această mudră te ajută să echilibrezi chakra Coroană.

Mudra Hakini- gestul Ochiului atotștiutor

7 mudre pentru dragoste și claritate Hakini

Acest gest îl folosești să intri în contact cu ghidul spiritual.

Atinge-ți vârfurile degetelor împreună, în așa fel încât să creezi un triunghi. Poți apoi, să așezi mâinile deasupra pieptului sau abdomenului. Este mudra perfectă atunci când vrei să ceri ajutor ghidului spiritual.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *