Ronde.ro

3 locuri bântuite din București unde sigur nu ai curaj să te avânți!

Marți, 20.dec..2016 10:52 Teorii conspirative Lasă un răspuns 1 vizualizari

România este mereu surprinzătoare și legendele te lasă uneori fără cuvinte! Totuși, puțini sunt cei care știu că Bucureștiul, dincolo de numeroasele sale frumuseți, ascunde și multe legende ce îți dau fiori!

Ai avea vreodată curajul să te avânți într-un loc despre care lumea spune că ar fi bântuit? Ai putea să mergi undeva unde se zice că s-ar petrece lucruri paranormale? Iată o listă cu cele mai bizare locuri din București. Ai curaj să le vizitezi?

  1. Orfelinatul bântuit din Centrul Vechi

Sunt mult voci care vorbesc despre faptul că în Centrul Vechi ar fi fost cândva un orfelinat ce a adăpostit nici mai mult nici mai puțin de 203 suflete amărâte. Responsabil cu această clădire ar fi fost Stavarache Hagi-Orman, un om extrem de rău la suflet, care avea o pasiune sinistră de-a înfometa copii pentru a le „savura” strigătele disperate de foame și de sete.

Se spune că micuții morți de foame nu și-au mai găsit liniștea și încă mai bântuie construcția de pe Strada Franceză numărul 13-14. Uneori, se pare că trecătorii aud la miezul nopții voci de copii ce țipă după apă sau după hrană. Asta da legendă!

Și cum niciun fum nu se naște fără foc, ce este mit și ce este adevăr din această terifiantă legendă bucureșteană? Rămâne de verificat.

         2.Fantomele din Casa Poporului

O altă legendă misterioasă ce circulă prin București este cea care vorbește despre fantomele din Casa Poporului. Cea mai mare clădire ca suprafață din România impresionează și prin poveștile sale, nu doar prin opulență!

Totul a început prin 1980, atunci când a luat naștere cel mai mare șantier din România. Aici, mai bine de 25.000 de oameni au muncit, oră de oră, pentru a duce proiectul la capăt cât mai repede posibil. Dictatorul nu trebuia dezamăgit. De aici a luat naștere și legenda potrivit căreia oameni au fost zidiți de vii în pereții Casei Poporului.

E lesne de înțeles faptul că, la o asemenea construcție, accidentele erau de-a dreptul inevitabile. Mai bine de 15 muncitori și-au pierdut viața.

Așa au luat naștere și legendele despre stafii ce bântuie la miezul nopții Casa Poporului, declanșând alarme, fluierând, rupând sigilii și făcând tot felul de zgomote înfiorătoare.

În presă a tot circulat declarația lui Ion Bârlădeanu, un artist de renume ce și-a pus amprenta pe această impresionantă clădire.

Doi ani am lucrat acolo, ca paznic. Când a venit tovarășul Nicolae Ceausescu, eu l-am văzut de o sută de ori, nu i-a plăcut un zid, el dădea din mâini așa, a zis să fie dărâmat. Atunci au dat de o haină kaki în zid, apoi au dat de omul mort. El băgase vreo trei oameni în pușcărie, era cu trei trese, sergent major. Nu știu de alții, dar au murit mulți acolo” ne-a spus artistul Ion Bârlădeanu.

          3.Stafia din Hotel Cișmigiu

O altă legendă ce dă fiori bucureștenilor este cea a Hotelului Cișmigiu. Se spune că prin că prin 1990, o elevă ar fi căzut în puțul liftului. După o agonie cruntă de trei ore, aceasta ar fin murit. Totuși, spiritul ei nu a părăsit niciodată hotelul, ci a continuat să bântuie pe aici.

Vocile se spun că uneori se aud strigăte și gemete din puțul liftului. Alții sunt de părere că ar fi văzut silueta elevei apărând ca prin minune și bântuind coridoarele celebrului hotel.

Tu unde ai avea curaj să te avânți?

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!