arleto.ro

Vorbim unii cu alţii, dar nu comunicăm cu adevărat

Joi, 04.Feb.2016 14:49 Comunicare si relatii Lasă un răspuns 1 vizualizari

Oamenii din ziua de azi au uitat și nu mai știu cum să comunice. Atunci când se întâlnesc conversația lor seamănă a dialog, dar fără interlocutor. Dialogul este necesar, însă pentru asta ai nevoie de un partener, altfel monologul este pe lista de priorități. Discuțiile dintre oameni au devenit mult prea banale. Tinerii din ziua de azi aleg în dialogul lor ca partener calculatorul. Însă nu despre aceste aspecte vreau să vorbesc acum, ci despre ce înseamnă comunicarea cu adevărat.

Care este adevărata comunicare?

Vorbim intre noi, dar nu stim sa comunicam cu adevarat 2

Există oameni care vorbesc de unii singuri, fie cu glas tare, fie în gând, și într-un caz și în celălalt se comunică de fapt cu veghetorul sau cu sinele divin. Deci există comunicare. Ideea de conștiență nu există și ca atare omul este catalogat drept nebun. Conștiența este necesară atât celui ce vorbește de unul singur cât și a celui ce prinde un fir din acea convorbire. Oamenii secolelor 20 și 21 au uitat că adevărata comunicare se face mai întâi la nivel de suflet ca mai apoi aceasta să se facă la nivel mental. Calitatea discuțiilor noastre reflectă nivelul vostru spiritual și moral. Cei ce au apucat pe o cale spirituală pot comunica mai ușor dar nu neapărat și foarte bine. Interiorizarea este un factor important în calitatea și profunzimea comunicării atât cu sinele cât și cu ceilalți semeni.

Discuțiile voastre cu semenii sunt puerile, fără substanță, fără vlagă spun bătrânii noștri. De ce? Pentru că energia sufletului care ar trebui să se afle în spatele cuvintelor lipsește cu desăvârșire. Nici nu știți de ce vă lipsiți atunci când folosiți cuvinte deșarte, fără de înțelepciune și chibzuință. Cuvintele noastre indiferent de calitatea lor, poartă o amprentă energetică. De cele mai multe ori această energie ce îmbracă fiecare cuvânt folosit are o vibrație necorespunzătoare pentru necesitățile sufletului vostru. Sunt convinsă că măcar o dată în viață ați întâlnit un om, iar la sfârșitul conversației ați constatat că de fapt v-ați pierdut timpul inutil, care și așa este destul de prețios și puțin!

În cuvinte se reflectă raţiunea şi spiritul

Viața voastră interioară dar și cea exterioară reflectă calitatea energiilor folosite în discuții. Foarte puțini oameni știu să folosească arta de a comunica, în primul rând cu sufletul și abia apoi cu mintea, cea care receptează dar și traduce aceste energii. Dacă ați cumpăni mai bine și nu ați mai risipi atâta energie în discuțiile voastre, ați vorbi mai puțin sau chiar deloc, în schimb ați comunica la un nivel superior conform sufletului ce îmbracă trupul. Calitatea comunicării se reflectă foarte bine în aspectul fizic al unui om, dar și din punct de vedere al sănătății. Aici se pot întâmpla adevărate minuni prin utilizarea conștientă a cuvintelor sufletului. Cei ce știu să folosească arta comunicării în întâlnirile cu semenii pot aduce vindecare!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *