dehaine.ro

Vibrația și simbolistica lunii februarie

Joi, 02.Feb.2017 00:00 Ritualuri si simboluri, Spiritualitate Lasă un răspuns 1 vizualizari

În Roma Antică, luna Februarie era un prilej de curățare interioară iar romanii țineau festivaluri care aminteau populației cum să trăiască cu integritate. În vechiul calendar roman, Martie era prima lună din an, și calendarul avea doar 10 luni în total. Se presupune că Ianuarie și Februarie au fost adăugate de cel de-al doilea rege al Romei, inițial la finalul anului. Iulius Cezar a decis să mute începutul anului din luna Martie în luna Ianuarie.

Termenul februarie vine din latinescul Februarius, care, la rândul său, provine din februum – un obiect folosit de romani pentru purificare rituală. Ceremoniile din această lună se adresau strămoșilor și pietrelor de hotar.

Numerologia Lunii Februarie

Februarie are vibrația numărului 2 (element de apă). Cifra 2 simbolizează sprijin și responsabilitate, echilibru și armonie, adaptabilitate, cooperare, receptivitate și dragoste. Vibrația cifrei 2 face ca luna Februarie să fie benefică parteneriatelor, relațiilor, intuiției și încrederii. Cifra 2 ne reamintește să fim curajoși și să continuăm să ne menținem intenția. De asemenea, cifra 2 ne îndeamnă la:

  • Compasiune
  • Diplomație
  • Conectare
  • Reflectare

Numerologia zilelor de putere

Zilele care conțin energia cea mai favorabilă în luna Februarie, sunt 11, 15, 20 și 24. Dacă aveți întâlniri de afaceri, călătorii de planificat, contracte de semnat sau decizii importante de luat, energia acestor zile vă susține și funcționează ca portaluri de manifestare.

Vibrația lunii Februarie

Februarie este o lună Yin, profund feminină, purificatoare și inițiatică. Este un interval în care încă ne dezmorțim și ne pregătim să intrăm într-un nou ciclu natural. Februarie activează energia chakrei inimii și a splinei. Ea determină o revigorare interioară. Pentru că este o lună Yin, perioada următoare ne invită la contemplație asupra iubirii de sine și a iubirii în cuplu.

Ce putem face pentru a beneficia de darurile vibraționale ale Lunii Februarie?

  • Ritualuri de purificare

Tămâia, uleiurile esențiale, Salvia Albă, Palo Santo (lemn sfânt), apa sfințită și mantrele, reprezintă doar câteva dintre instrumentele pe care le putem folosi ca să ne curățăm mintea, corpul și casa de energiile negative. Februarie ne pregătește pentru creștere pe plan mental și fizic, ne ajută să ne centrăm emoțiile și să trăim într-o stare de echilibru interior. Dar pentru a facilita procesul, trebuie să rupem legăturile cu energiile vechi și stagnante. Și acesta este rolul ritualurilor de curățare.

  • Altare

Creează un altar folosind poze, pietre sau cristale, plante, lumânări parfumate, parfumuri naturale sau instrumente muzicale. Altarele ne ajută să ne menținem intenția pentru dragoste și comuniune. Un exemplu de altar este următorul:

Un ametist, câteva cristale de quartz roz, o lumânare albă și una roșie din ceară naturală, bețisoare parfumate, și o pictură cu o mandală sau alt desen încărcat vibrațional. Mergi la altarul tău și meditează asupra lucrurilor pe care le vrei în viața ta, cheamă energiile care îți dau speranță și curaj.

  • Meditația contemplativă

A contempla înseamnă a privi la ceva îndelung, și admirativ. Poți să privești locul în care te afli sau te poți uita în interior. Prin meditație, cel care contemplă devine una cu obiectul la care se uită. Când se întâmplă acest lucru, ieșim din granițele eu-lui nostru și devenim vaști, deschiși și receptivi la energiile universale. Practica meditației contemplative în luna Februarie ne conectează cu cerul, pământul și inima.

Luna Februarie este momentul când luăm contact din plin cu energiile Noului An Chinezesc. Folosește vibrația acestei luni ca să-ți descoperi busola interioară, să te menții pe linia de plutire, și să-ți reevaluezi sistemul de gândire. Luna Februarie îți susține demersul interior, te ajută să lași trecutul în spate și să începi să te iubești mai mult și să îi iubești mai mult pe cei de lângă tine. 

Manuela Dumitrașcu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *