Ronde.ro

Un aspect mai puțin cunoscut al fenomenului “poltergeist”: enigma apei care...

Joi, 05.ian..2017 11:31 Spiritualitate, Spiritualitate si stiinta Lasă un răspuns 1 vizualizari

Fenomenul “poltergeist” este asociat, îndeobște, cu anomalii de natură psihokinetică, de genul obiectelor care zboară prin încăperi, sau a “ploilor de pietre’ venite de nicăieri. Un aspect mai puțin studiat al acestui incredibil fenomen este cel al lichidelor care irump, realmente, din pereți, de multe ori în cantități impresionante.

 

Urmăriți de… inundație!

Unul dintre cele mai popularizate cazuri de acest gen a avut loc în octombrie 1964, la Massachusetts, în Statele Unite. În casa familiei Martin, pe holul de la intrare și-a făcut apariția o pată de umezeală. La început, cei doi soți au crezut că este vorba despre igrasie, datorită faptului că în ultimele zile vremea se răcise brusc.

 

În seara următoare, după ce a venit de la serviciu, George Martin s-a așezat în fața televizorului pentru a urmări un meci de fotbal american. La un moment dat, soția lui fiind bucătărie, George a auzit o bubuitură înfundată, venind de pe holul aflat în partea opusă bucătăriei. Crezând că cineva încearcă să intre în casă prin efracție, bărbatul s-a înarmat cu o bâtă de baseball și s-a repezit spre intrare. Dar, spre surprinderea lui, acolo nu era nici un hoț, în schimb apa tâșnea din perete ca dintr-un furtun.  Crezând că s-a spart o țeavă, George a alergat s-o anunțe pe soția sa, dar, când au revenit amândoi, au observat cu stupoare că apa curgea nu numai din dreptul presupusei țevi avariate, ci și de mai sus, aproape de tavan.

 

În mod și mai bizar, acest veritabil duș s-a oprit, după circa un minut, dar a reînceput, cu și mai multă furie, după jumătate de oră. Acest ciclu s-a repetat, în seara respectivă, de câteva ori, generând o adevărată inundație. Speriați, cei doi, care nu aveau telefon, au plecat la mama lui George, spre a anunța lucrătorii de la regia de apă de defecțiune. Dar, din nou stupoare! Abia ajunși în casa bătrânei, și aici apa a început să curgă din pereți! Alertați, lucrătorii de la canalizare au oprit alimentarea cu apă, însă revărsările au continuat să se abată din pereții absolut uscați! Situația a durat câteva săptămâni, încetând cu totul abia în preajma Anului Nou.

un-aspect-mai-putin-cunoscut-al-fenomenului-poltergeist-enigma-apei-care-se-scurge-din-pereti-2

Cine e ”demonul apei”?

 

Un caz asemănător a avut loc în Polonia, două decenii mai târziu, în 1985. Membrii familiei Matura locuiau pe atunci la etajul al treilea al unui imobil, în Sosnowiec, un mic oraș minier din sudul Poloniei. Când apa a început să curgă din tavan, ei au crezut că apartamentul de deasupra fusese inundat. Mergând însă să verifice, nu mare le-a fost mirarea când au văzut că locuința cu pricina era perfect uscată! Jerszy Matura a apelat la compania locală de distribuție a apei; aceasta a tăiat alimentarea cu apă în întregul bloc și a golit canalizarea. Dar toate măsurile luate nu au schimbat nimic: apa continua să curgă peste tot, venită de nicăieri.

 

Complet neputincioși, dar și înfricoșați, muncitorii au părăsit locuința urgent.

 

Puțin mai târziu, curgerea apei avea să se oprească. Dar ușurarea membrilor familiei Matura nu avea să dureze mult: a doua zi, în zori, fenomenul a reînceput, cu și mai multă violență. Disperați, oamenii au contactat un binecunoscut fizician din orașul învecinat, Zdzisnaw Cias, în speranța că acest om de știință ar putea găsi o explicație insolitului fenomen. Concluzia la care savantul a ajuns a fost aceea că “demonul apei” făcea ravagii numai atunci când băiețelul în vîrstă de 10 ani al soților Matura, Arthur își făcea apariția în casă. Când pleca, fenomenele încetau, pentru ca, la revenire, apa începea iar să curgă, cu presiune sporită! Băiatul a trebuit să fie mutat în baie pentru ceva timp, pentru ca restul apartamentului să se poată usca…

 

Totuși, intrigantă rămînea întrebarea: de unde venea apa? Intrigant era că pe oriunde mergea Arthur, chiar și la școală, ploua. Cu toate acestea, apa curgea numai atunci când nimeni nu se mai afla în apropierea lui. Ca și în cazul precedent, fenomenul s-a diminuat, treptat, ca intensitate, încetând cu totul după patru luni.

 

Casa ororilor

Peste doi ani, tot în America, de astă dată la Fountain Drive, lîngă Atlanta, în casa Mathildei Wilson, o pensionară în vârstă de 70 de ani, a început să curgă din pereți o substanță ruginie, în miez de noapte. Trezindu-se la auzul susurului provocat de lichid, doamna  Wilson l-a sesizat și pe soțul ei, spunându-i că probabil s-a spart vreo țeavă ruginită, la etaj (cei doi dormeau la parterul casei). Dar, când cei doi bătrâni au urcat scările, au rămas cu gurile căscate, observând că din tavanul și pereții dormitorului de la etaj curge o substanță ce părea sânge!

Curgerea a continuat vreme de două zile, făcând din frumoasa vilă a soților Wilson o adevărată “casă a ororilor”, cum a numit-o presa. Ancheta poliției a stabilit că era vorba de sânge uman, dar investigațiile efectuate nu au dus la descoperirea vreunui trup uman prin preajmă, trup de la care să provină acest sânge, în ipoteza, la fel de absurdă, de altfel, că soții Wilson ar fi comis o crimă.

Încetarea fenomenului s-a făcut în acest caz brusc, după două zile, fără ca el să mai apară vreodată.

Tudor Gabriel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!