azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Semnificația runei Tiwaz curaj și dreptate

Joi, 06.Apr.2017 00:00 Divinatie, Rune Lasă un răspuns 1 vizualizari

”Te-waz” în mod literal înseamnă ”Zeul Tyr”. Simbolistica ezoterică se referă la justiție și sacrificiu.

Această rună este runa echilibrului și justiției guvernată de o raționalitate superioară. Este runa sacrificiului Eu-lui individual pentru binele întregului, adică al societății.  Rădăcina numelui Tyr vine de la zeul Jupiter sau Zeus, provine din sanscrita, și reprezintă divinitatea celestă; îl regăsim în toată lumea indo-europeană.

Runa Tiwaz este runa războinicului, denumită așa după zeul Tyr, zeul din Nord al legii și justiției. Se referă la războinicul spiritual, la onoare și dreptate. Era folosită de neo-păgânii germanici pentru a simboliza venerarea zeului Tyr. Apoi, runele au fost adoptate și de naziști, care le-au folosit pe însemne și în literatură în timpul celui de-al treilea Reich.

Semnificația runei Tiwaz

Energia pe care o emană: ordine suverană, sacrificiu, decizie corectă.

În lumea mondenă: dreptate, pace, regula legii

Divinație: încredere, loialitate, raționalitate, sacrificiu de sine, analiză, onestitate, sau paralizie mentală, supra-analiză, supra-sacrificiu, injustiție, dezechilibru, înfrângere, tiranie.

Guvernează:

  • obținere de victorii juste în bătălie, litigii sau probleme legale
  • construiește voință spirituală și dezvoltă rațiunea
  • dezvoltă puterea pozitivă a sacrificiului de sine
  • dezvoltă ”forța încrederii” în magie și religie.

Tyr este legat de steaua Nordului în Poemul Anglo-Saxon al Runei, în jurul căreia stelele fixe din jurul ei par să se rotească. Marinarii din antichitate utilizau în navigație steaua Polaris, ca principal instrument de ghidare, iar simbolul unei săgeți cu vârful îndreptat în sus probabil că face referință la acest lucru. Reprezintă călătoria pe care o faci în evoluția ta spirituală.

Simbolizează ordinea pozitivă a Cosmosului și a umanității prin lege, justiție și compasul nostru moral. Haosul se transformă în ordine prin ”trezirea” conștiinței și a principiilor care guvernează această ”trezire”.

Este o rună masculină, asociată mai mult figurii paterne, care te poate restabili interior, îți poate reda propria polaritate, echilibrul între emisfera cerebrală dreaptă și stângă, iar în justiți se utilizează doar dacă cauza ta e justă.

Zeul Tyr avea doar o singură mână, pentru că  și-a sacrificat-o  pentru a-l înlănțui pe lupul Fenris.

Tiwaz reprezintă, de fapt, victoria conform legii acțiunilor trecute. Pentru a putea conduce drept, trebuie să faci multe sacrificii de sine, iar Tiwaz poate poate face din asta un lucru pozitiv și să tempereze supra-sacrificiul. Tiwaz este guvernată de credința că tot ce ai nevoie în viață este să lupți pentru o cauză nobilă și să ai curaj.

Tiwaz va echilibra scala justiției, în așa fel încât să ai parte de o judecată și o decizie corectă. Nu te lăsa dezorientat de haosul din mediul tău înconjurător. Exact ca și Steaua Nordului, trebuie să rămâi calm, să îți pledezi cazul cu siguranță și să lași energiile  ”orlog-ului” (compas) tău asistat de forța Tiwaz  să îți adică soluția corectă.

Ai câștigat dreptul la o decizie corectă și justă. Tiwaz este folosită pentru a aduce un echilibru corect al energiilor ancestrale. Cel mai semnificativ lucru pe care trebuie să îl înțelegem de la această rună este că trebuie să ne concentrăm energiile în locul corect, la fel cum este poziționată și săgeata sau sulița simbolizată pe rună.

Tiwaz este folosită când ai nevoie de dreptate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *