dehaine.ro

Rețeta succesului energetic – cum devin dorințele realitate?

Miercuri, 11.Ian.2017 00:00 Auto-sugestie, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Există în fiecare dintre noi, două atitudini contrare cu privire la împlinirea dorințelor, și aceste atitudini se blochează sau se anulează reciproc. Când vrem știind că nu e bine să vrem, rămânem în inerție. Timpul trece și lucruri se schimbă. O mașină se strică, copilul crește, ai luat o certificare. Dar ceva în interior nu se urnește.

Buddha a spus: Dorința este cauza tuturor relelor.

Legea Atracției spune: Gândește și va fi.

 Biblia spune: Cere și ți se va da.

Ca să ne ferim de dezamagire, preferăm să nu dorim. Dar pentru că e imposibil să nu vrem ce vrem, ajungem să ne resemnăm. Confundăm resemnarea cu acceptarea și credem că totul este în regulă.

Să spunem că într-o zi te-ai trezit din resemnare și letargie și ai început să dorești; ți-ai dat seama că dorința îți dă viață. Doar că dorința nu e de ajuns în cazul în care, pe lângă paradigmele cu care ai intrat în contact la maturitate, porți și însemnele unei copilării marcate de confuzie și lipsuri. Orice copil care și-a dorit ceva esențial de care nu a avut parte, cum ar fi atenția necondiționată, dobândește un automatism mental:

Când cer nu primesc ceea ce îmi doresc.

Când îți dorești ceva, înseamnă că ai o nevoie. De pildă, poți să-ti dorești cu ardoare o mașină nouă, doar ca să realizezi după ce o ai, că fericirea ta nu depinde de ea. Practic, nevoia din spatele dorinței este ca tu să înveți să te simți complet aici și acum. Chiar dacă nu toate dorințele devin imediat realitate, nevoile tale individuale și spirituale găsesc o cale să fie satisfăcute mult mai repede.

Nevoia hrănește aspectele cele mai primare și pure din noi

Un copil cu dorințe neîmplinite crește într-un adult decepționat, care se simte vlăguit. La maturitate, el vrea de toate și nimic nu pare să meargă bine. Poate-a mai și citit pe undeva că nu este bine să vrea; poate că deja s-a resemnat și s-a obișnuit cu golul interior. Înconjurați prea mult de situații și oameni care ne displac, ne pierdem timpul vrând-nevrând.

Tratamentul?

Tratează dorința ca pe o nevoie. Dorința este ceva extern, pe când nevoia este internă, intimă. Apropie-te de dorință și transform-o în ceva diferit.

Vrei bani? Ia dorința și creează nevoia:

  • Valideaz-o
  • Oferă-i spațiu în tine
  • Respectă-i prezența

Gândește-te de unde vine această nevoie și ce ai să faci cu ea. Cum te ajută împlinirea ei să crești ca om? Fa dorința ta o parte din tine și ea va deveni nevoie. Și relaxează-te. Lasă Universul să lucreze pentru tine, dar fii atent la semnale. O pagină de revistă, un panou publicitar, colegul de pe etaj. Destul de des lucrurile vor începe să facă click în jurul tău, dar tu trebuie să fii acolo să le vezi. Așa că practică mindfulness.

  • Transformă dorința
  • Vezi nevoia
  • Relaxează-te și stai în prezent

Încearcă acest mic exercițiu și vezi cum viața îți răspunde. Poate că nu o va face așa cum te aștepți, dar, cu siguranță, o va face în același ritm cu intenția ta naturală.

 

Manuela Dumitrașcu


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *