Ronde.ro

Puterea vindecătoare a Mudrelor – sănătate prin palmele tale partea V

Sâmbătă, 05.nov..2016 15:55 Sanatate, Terapii complementare si Alternative Lasă un răspuns 1 vizualizari

„ Tot ce este viu este energie. Dacă energiei i se permite să circule, fără a fi contrazisă, fără conflict fără împotrivire, energia curge fără limite și fără a se opri”- Jiddu Krishnamurti. Cunoscutul filozof și mistic indian a surprins în aceste rânduri, esența sănătății. Ultimul articol pe aceasta temă, prezintă Mudra inimii și Mudra căldurii și a energiei. Asa cum am scris și in articolele precedente, terapiile alternative, oferă o perspectivă a omului ca parte integrantă a ecosistemului în care acționează aceleași legi fundamentale.

Întreaga viață, este un schimb de energii prin care se caută în permanență armonie și echilibru.

Opusele din natură precum ziua și noaptea, cald și rece, flux și reflux se regăsesc în viața interioară a omului atat la nivel fizic cât și psihic. Scopul Mantrelor este vindecarea sau reducerea bolii având la bază expresia interacțiunii dintre principiile masculin și feminin. Orice intervenție urmărește tonifierea sau eliminarea excesului unuia dintre aceste două principii. Sănătatea este rezultatul unei circulații echilibrate a energiei vitale așa cum boala reprezintă dezechilibrări sau blocări ale acesteia. Simptomele sunt simple părți componente ale unui tablou sau tipar general al bolii.

Lucrând asupra sistemului și nu separat, pe părțile afectate, se ajunge la reîncărcarea sistemului cu energie, astfel fiind eliminate și simptomele și efectul de ansamblu.

Astăzi vorbim despre inimă și energie. Deși am prezentat doar zece Mudre, există mult mai multe și dacă v-am trezit interesul le puteți găsi pe celelalte în lectura de specialitate.

  1. Mudra inimii – să avem grijă de sufletul nostru.

puterea-vindecatoare-a-mudrelor-sanatate-prin-palmele-tale-partea-v

Inima și sistemul nervos sunt o parte importantă a organismului nostru. Pe lângă conformația fiecăruia primită la naștere, se adaugă stilul de viață și experiențele trăite, percepția asupra vieții și felul în care ne raportăm la noi în relație cu ceilalți. Unii dintre noi sunt mai sensibili, aproape lipsiți de paravanul energetic de protecție, alții reusesc să facă mai ușor față presiunilor și zgomotului din exterior care ne asaltează zilnic. Mulți oameni au o relatie mai liniștită la nivel interior cu sufletul lor, iar alții, destul de mulți se chinuie singuri cu multe gânduri pe care le adaugă stresului resimțit în interior și fac să crească exponențial starea de neliniște și anxietate. Toate acestea conduc în timp la blocaje și boli.

Mudra inimii aduce beneficii acestui organ, lucrează ca o injecție în reducerea atacurilor de cord și este mai puternică decat o tabletă de sorbitat. Practicați-o de câte ori puteți. Pentru mai bune rezultate, pacienții cardiaci și cu tensiune arterială pot practica 15 minute zilnic. Întărește inima și regularizează palpitațiile, reglementează sistemul excretor și rezolvă problemele gastrice. Puteți beneficia de aceste rezultate dacă atingeți cu degetul mijlociu și degetul inelar degetul mare, în timp ce indexul atinge baza degetului mare iar degetul mic este drept. ( la fel ca în poză)

 

  1. Mudra căldurii și energiei – echilibru între cald si receputerea-vindecatoare-a-mudrelor-sanatate-prin-palmele-tale-partea-v

Mudra căldurii se execută încleștând degetele de la ambele mâini și ținând degetul mare al mâinii stângi drept în vreme ce îl încercuiți cu degetul arătător al mâinii drepte.

Generează căldură în corpul nostru. În plus, față de practicarea acestei Mudra, este indicat să se bea lapte, ghee, mai multă apă și sucuri de fructe – pentru mai multe beneficii. Practicați de câte ori doriți. Nu practicați atunci când aveți căldură în corp. Puteți transpira chiar și iarna dacă practicați timp îndelungat. Oprește producerea de flegmă și dă putere plămânilor. Vindecă răceli grave și infecții bronhice. Revigorează tot corpul.

Reacțiile la stres reprezintă un set de schimbări ale trupului datorate unor experiențe ce amenință sănătatea. Problema presimțirii amenințării este importantă, deoarece efectele stresului sunt aceleași dacă amenințarea este reală sau imaginară.

La un anumit nivel, reacția de apărare la stres este sănătoasă dar dacă se repetă cu regularitate timp îndelungat duce la scăderea sistemului imunitar și la apariția bolilor. Reacția de relaxare este un antidot la efectele reacției de stres.

Printre modificările apărute în urma relaxării se numără: reducerea presiunii sângelui, reducerea ritmului respirației, reducerea ritmului bătăilor inimii, reducerea consumului de oxigen, reducerea cantitații de sânge la nivelul musculaturii scheletice și reducerea tensiunii musculare. În concluzie este mai bine să învățăm să ne relaxăm periodic și să prevenim decât să tratăm boala după ce aceasta s-a instalat deja.

Corina Ivan


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!