azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Păr deteriorat? Iată ce măști de păr poți folosi pentru regenerarea podoab...

Cum te ajuta masca de par pentru par deteriorat
Miercuri, 02.Mai.2018 17:57 Frumusete, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Deteriorarea părului este aproape inevitabilă, mai ales în condițiile în care obișnuim să utilizăm periodic uscătorul, placa sau ondulatorul.
Mai mult decât atât, există o mulțime de factori externi care provin din mediul înconjurător și care își pun amprenta asupra podoabei noastre capilare.
Poluarea, frigul, vântul, soarele – toate acestea conduc la degradarea firului capilar și la lipsirea părului de strălucire și suplețe.
Astfel, este recomandat să ne formăm obiceiul de a avea un ritual săptămânal de îngrijire a părului, iar cele mai indicate tratamente – atât din punct de vedere al eficacității, cât și din punct de vedere al costurilor – sunt cele home-made, adică măștile pentru regenerarea părului preparate în casă.
Care sunt cele mai bune măști pentru regenerarea părului?
Natura a fost suficient de darnică cu noi, astfel încât – atunci când vine vorba despre îngrijirea părului – avem de ales dintr-o mulțime de ingrediente naturale care ne pot regenera podoaba capilară.
Oul, mierea, argila, uleiul de măsline, cafeaua, avocadoul sau castravetele sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute ingrediente cu acțiune benefică pentru păr.

Iată câteva dintre cele mai eficiente măști de regenerare pentru păr:

Masca de păr cu cafea

Așa cum indică și denumirea sa, această mască de păr are, ca ingredient de bază, cafeaua. Suplimentar, prepararea tratamentului necesită și ulei de măsline.
Astfel, o linguriță de pudră de cafea se amestecă cu două lingurițe de ulei de măsline până când încep să capete consistența unei paste.
Masca se aplică pe toată suprafața părului și se lasă să își facă efectul timp de 30 de minute.
Ulterior, părul se clătește cu apă din abundență și se spală în mod obișnuit, prin șamponare urmată de folosirea unui balsam.
Folosită săptămânal, masca de păr cu cafea îi va conferi părului tău mai multă rezistență, suplețe și strălucire.

Masca de păr cu castravete

O mască pe cât de simplă, pe atât de eficientă este cea care are, ca ingredient principal, castravetele.
Pentru prepararea unui astfel de tratament ai nevoie de un castravete de dimensiune medie, un ou și o linguriță de ulei de măsline. Leguma se curăță de coajă și rade mărunt, după care se amestecă cu celelalte două ingrediente.
Masca obținută se aplică pe păr și se lasă să acționeze timp de 10 minute, după care se clătește bine.
Folosită cu regularitate, o dată la două săptămâni, masca cu castravete regenerează părul, îl hidratează și îl lasă mult mai fin la atingere.
cum te ajuta masca de par

Masca de păr cu ou

Pentru că părul deteriorat devine, deseori, casant, cade mai mult decât de obicei și are vârfurile despicate, are nevoie de o regenerare puternică pe toată lungimea lui.
O soluție ideală în acest sens poate fi masca de păr preparată dintr-un ou, o ceapă medie trecută prin blender până devine pastă, o linguriță de miere și o lingură de ulei de măsline.
Amestecul omogen, obținut din aceste ingrediente, se aplică pe părul umed, inclusiv la baza firului de păr (adică pe scalp) și se lasă să acționeze timp de 2 ore.
Părul se clătește și se spală în mod obișnuit, iar tratamentul se reia după 3 săptămâni.

Masca de păr cu avocado

Fructul de avocado este o sursă bogată în vitamine, minerale, antioxidanți și grăsimi sănătoase care pot hrăni firele de par agresate de factorii externi extrem de nocivi, sau de alimentația precară.
Astfel, atunci când părul tău are nevoie de regenerare, o mască cu avocado ar putea fi cea mai bună soluție prin care să-l reduci la viață.
Prepară, cu ajutorul blenderului, o pastă omogenă dintr-un avocado, o jumătate de lapte de cocos și 2-3 linguri de ulei de măsline.
Aplică masca pe întreaga suprafață a părului, las-o să acționeze timp de 30 de minute, iar apoi clătește-o bine cu apă călduță.

Sursa foto 1: www.merakilane.com
sursa foto 2: www.stylecraze.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *