esteto.ro

Modern, dar spiritual

Vineri, 07.Aug.2015 14:04 Atitudine si personalitate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Modern, dar spiritual 2

În ce lume trăim?

Trăim în vremuri noi, trăim în noul secol, noul mileniu, dar ce trăim de fapt? Cu ,,mari eforturi” am ajuns, în timp, să distrugem adevăratul sistem de valori şi să ne formăm un alt sistem, un sistem ,,modern”, unde nu îşi au locul bunul simţ, comportamentul civilizat, iubirea faţă de semeni şi toate celelalte sentimente frumoase care au existat cândva. În ziua de azi se consideră o ruşine să fii civilizat, să te porţi frumos şi lista de lucruri ,,ruşinoase” poate continua la nesfârşit. Însă este foarte frumos şi la modă să aruncăm gunoaiele pe jos, în loc să le punem în coşul de gunoi cum este şi normal, să înjurăm pe stradă de faţă cu toţi oamenii, să râdem de semenii noştri de fiecare dată când avem ocazia şi să ne purtăm mizerabil.

Românii din țară şi românii din Diaspora

România trece prin vremuri grele, iar noi oamenii ar trebui să nu stăm degeaba, ci să facem ceva pentru noi şi fraţii noştri români de pretutindeni. Trăim într-o lume şi într-o ţară unde banul guvernează, iar dorinţa de putere primează, trăim într-o ţară unde semenii noştri se transformă în animale de pradă, gata să îşi omoare toţi adversarii pentru ,,bucata cea mai mare”, trăim într-o ţară unde corupţia este peste tot şi totuşi ce facem noi?

De unde să începem schimbarea?

Modern, dar spiritual 4Ce facem noi cetăţenii de rând, contribuabilii cum ne mai numim? Nu facem nimic, privim pur şi simplu cum oamenii din jurul nostru se ceartă şi se înjură, ne uităm cum cineva este furat şi nu ne ridicăm în picioare să arătăm cu degetul, trăim în anonimat, fugim de responsabilităţi şi zi de zi murim puţin câte puţin. Doar schimbându-ne pe noi, lucrurile se pot îndrepta şi pot reveni pe făgaşul lor normal, numai dacă vom înceta să ne privim ca nişte duşmani, situaţia oamenilor şi a României se va schimba, numai devenind mai buni, vom atrage bunăstarea şi fericirea asupra noastră.

De ce nu respectăm adevăratele valori?                              

Modern, dar spiritual 3De ce râdem de adevăratele valori, vă întreb din nou? De ce arătăm cu degetul şi certăm copiii care crează şi promovează adevărata frumuseţe sufletească? De ce pervertim puritatea şi inocenţa? De ce jignim când trebuie să aplaudăm, de ce alungăm când trebuie să chemăm, de ce plângem când ar trebui să râdem şi un alt lucru poate şi mai important, de ce închidem ceea ce a fost lăsat să fie deschis, de ce? Oare nu putem să revenim la vechile valori, să revenim la puritate, la fericire, la natură, să deschidem ochii și să privim în jur și să nu ne mai lăsăm duşi de acest val modern de ură, ignoranţă, trădare şi alte mizerii? Oare nu putem începe să fim noi cei cu adevărat?

Îmi doresc ca lumea să conştientizeze cu adevărat natura umană, natură care are la bază lumina şi iubirea. Îmi doresc ca ruşinea să nu mai fie a celui care cerşeşte de foame, ci a celui care nu dă nimic. Putem să schimbăm lucrurile, putem să redevenim ceea ce suntem cu adevărat. Şi ce suntem cu adevărat? Suntem oameni şi ceva chiar mai important de atât, suntem români. Un popor care are nucleul format din iubire, modestie, puritate, însă straturile care au fost adăugate de-a lungul timpului, peste acest nucleu, ne-au făcut să uităm de unde am plecat. Suntem un popor format din oameni aplaudaţi la scenă deschisă, însă nu aici, pe acest tărâm, ceea ce este trist şi dureros.

Vom reveni oare vreodată la adevărata umanitate?

Însă eu sper că tot acest sistem ,,modern” să fie dărâmat, de fapt sper ca oamenii să îşi aducă aminte de puterea pe care o au şi să îl dărâme, iar pe acele ruine să se reconstruiască cărămidă cu cărămidă, un nou sistem unde omul din zilele noastre să redevină ce a fost cândva. Nu uitaţi, totul începe în noi, acum şi aici şi începe cu un gest, poate fie el şi neînsemnat pentru alţii, cu o faptă bună şi un adevăr. Nu renunţaţi la ceea ce în adâncul sufletului simţiţi că este corect şi normal şi nu renunţaţi la ceea ce ştiţi că vi se cuvine prin drept Divin. Redați-vă putere!

Florin Pețu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *