Ronde.ro

De ce te doare atât de rău când persoana iubită te înșeală

Vineri, 25.aug..2017 00:00 Atitudine si personalitate, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Te-ai gândit vreodată  de ce te simți atât de rănit când persoana iubită te înșeală? Ești sau nu ești gelos? Și dacă nu ești gelos, atunci totuși, de ce te simți rănit?

Meriți să fii înșelat/trădat?

Nu, nu meriți așa ceva! În primă fază te vei simți vinovat, dar nu e loc de asemenea sentiment, ca atare nu îl lua în seamă. În loc să te simți vinovat, mai bine întreabă-te :

  • Am omis ceva important pentru partenerul meu?
  • Nu am ascultat suficient?
  • Nu am împărtășit suficient?
  • Nu i-am arătat atenție?
  • Nu i-am arătat ce simt?

Dacă se dovedește că răspunsul la una din aceste întrebări este motivul trădării, atunci poți încerca să repari relația. Dar, dacă nu găsești nici un motiv atunci intervine durerea și mai mare.

Acum intervine întrebarea: ” ce îmi lipsește?”

Conștient vorbind, știi că nu îți lipsește nimic. Ai două mâini, două picioare, un cap pe umeri, nu contează  că încă nu ți-ai atins potențialul sau că nu ai materializat toate lucrurile pe care ți le dorești. Nu îți lipsește nimic. Sufletul tău este conștient de acest lucru, ești mai mult decât suficient.

În mod normal când o persoană spune că îți lipsește ceva, tu în sufletul tău știi că nu este adevărat, dar Ego-ul te va ataca spunându-ți că nu ești de ajuns și nu vei fi niciodată.

Rezultatul va fi doar durere și suferință.

Fiecare dintre noi este format din energie, energie care se află în continuă mișcare.  Noi alegem ceea ce simțim. Noi ne alegem realitatea. Noi ne alegem ce  vrem să manifestăm și să exprimăm. Atunci când partenerul îți spune că nu îi ești suficient, că nu îi ești de ajuns, aceste cuvinte nu sunt adevărate și tu știi acest lucru în subconștientul tău.

De ce să nu accepți orice în viața ta

Ceea ce se întâmplă acum, este că partenerul  te desconsideră, nu te respectă ca ființă umană și nici ca ființă spirituală. Fiecare dintre noi suntem creații perfecte ale lui Dumnezeu, indiferent că suntem sau nu conștienți de acest lucru.

Nu te lăsa înfluențat de  afirmațiile unui individ, care nu ține la tine. Una este critica constructivă și altceva este critica distructivă. Fiecare dintre noi ne cunoaștem limitările, calitățile și defectele, sau cel puțin așa ar trebui.  Nu ai nevoie de cineva care să te desconsidere ca om în primul rând, și apoi ca partener.

Nu este indicat să acceptăm orice lângă noi, doar pentru a nu fi singuri, și în nici un caz din cauza copiilor.

Copilul va face exact aceleași greșeli ca și tine, sau ceea ce a văzut în familie. Astfel că, este indicat să nu crești un copil într-un mediu în care nu există respect pentru condiția umană.

Nu accepta lângă tine pe cineva care te înșeală, pentru că nu meriți așa ceva!

Alexandra Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!