Lista cu 15 dorințe și obiective ZEN pentru Anul Nou

Vineri, 30.Dec.2016 00:00 Meditatie, Spiritualitate Lasă un răspuns 1 vizualizari

A mai trecut un an si ne pregătim ca de fiecare dată să întâmpinăm Noul An cu speranța că va fi mai bun decat cel care se încheie. Ne dorim sănătate pentru noi și familia noastră, belșug și precum urarea “ împlinirea dorințelor”.

Tot mai mulți facem liste pentru un nou început

Este o ocazie bună de a analiza nu numai acțiunile trecute ci și motivația din spatelele ei. Uneori realizăm, făcând acest bilanț, că ne-am dorit lucruri înșelătoare care nu ne-au adus mulțumiri pe măsura efortului depus. O scurtă retrospectivă ne arată pe ce plan avem de facut schimbări, profesional, relațional sau schimbări în obiceiuri de viață. Ne promitem că de acum nu ne mai mulțumim cu jumătăți de măsură și vrem totul. Pentru acest obiectiv suntem în stare să facem orice și prinsi de magia Sărbătorilor, uităm că în noi stă schimbarea și poate fi făcută  începând cu fiecare clipă sau zi, nu trebuie să punem toate așteptările noastre în Noul An. De ce? Pentru că ne facem singuri rău dacă așteptările sunt nerealiste și suferim mai mult.

Sănătos este să reconciliem trecutul nostru, să vedem dacă ne cunoaștem posibilitățile și resursele, să stabilim ce dorim pentru noi în viitor și cu toate aceste informații să facem un plan realizabil de care să putem fi mândri și mulțumiți când îl atingem. Se spune că viața îți oferă ce îți dorești, deci aveți grijă ce vă doriți pentru 2017. Cu alte cuvinte, încercați să aveți visuri mărețe dar să rămâneți cu picioarele pe pământ.

Listă cu 15 dorințe și planuri pentru Anul Nou

 1. Să fiu mai bun cu mine și cu ceilalți.
 2. Să încerc lucruri noi : sport, hoby-uri.
 3. Să-mi hrănesc sufletul cu bucurie.( cărti, filme, spectacole, plimbări, să stau mai mult în natură, întâlniri cu prietenii)
 4. Să am mai multă grijă de corpul meu. ( hrană sănătoasă și echilibrată conform efortului depus, mișcare, relaxare, poziții corecte, controale medicale)
 5. Să învăț să spun NU. ( stabilesc priorități în funcție de nevoi)
 6. Să cunosc oameni noi și să stabilesc relații în concordanță cu cine am devenit, hrănind și vechile relații care doresc să continue.
 7. Să-mi organizez lucrurile la locul de muncă și acasă în felul cel mai potrivit pentru mine și cei dragi.
 8. Să învăț lucruri noi, practice sau doar informative.(o limbă străina, să gătesc, să cânt)
 9. Să călătoresc.
 10. Să nu mai judec, să accept oamenii așa cum sunt fără să le permit să mă rănească.
 11. Să mă imaginez făcând ce îmi doresc și fiind împăcat cu mine însumi.
 12. Să am o relație corectă cu banii și fluxul lor.
 13. Să îmi permit să iubesc și să fiu iubit/ă oricât de frică mi-ar fi.
 14. Să trăiesc în prezent fără regrete și temeri.
 15. Să dau un scop vieții mele pe care să îl urmăresc.

Am încercat să vă propun o altfel de listă, pe care fiecare o poate modifica și adapta pentru nevoile personale. Deoarece fericirea, implicit sănătatea noastră, depind de satisfacerea nevoilor noastre, vă sugerez aceste dorințe care țin mai mult de suflet și care atrag dupa sine realizarea tuturor celorlalte vise, materiale sau relaționale.

Vă urez în aceste zile de Sărbătoare, căldură în suflet și în case, liniște sufletească și bucurie!

Corina Ivan


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *