Ronde.ro

Latura întunecată a unui empatic și ceea ce nu o să vezi niciodată la el

Vineri, 28.apr..2017 00:00 Inteligenta emotionala, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Empaticii sunt cunoscuți ca vindecătorii lumii. Ei sunt aceia care au simțurile potențate, cei care nu numai că văd energia lumii dar o și simt. Cei care nu sunt empatici cred că această abilitate este un dar, dar dacă ai convinge un empatic să îți povestească despre acest dar, s-ar putea să ai surpriza  să îți spună că ”nu plouă cu unicorni”.

 Datorită acestui dar, mulți se bazează pe ei pentru ajutor. Empaticii îți inspiră încredere imediat ce îi cunoști. Și deși, se pot descurca cu sentimentele altora, acest lucru îi face să fie stresați.

Partea întunecată a empaticului și ce nu o să îți arate niciodată

 • Latura întunecată a unui empatic se manifestă prin două voci care urlă constant în mintea lor. În mod constant, ei simt și binele și răul, și energiile pozitive și pe cele negative, până într-atât încât încep să se simtă copleșiți.

Empaticii sunt mai susceptibili energiilor negative, nu se pot eschiva de răul care există în lume. Faptul că știu cum acționează  și există lumea, îi face să fie confuzi și îi întristează. Nu pot înțelege de ce există o astfel de energie , care îi rănește pe ceilalți.

 • Partea negativă a unui empatic este că absoarbe toate energiile, și de aceea este epuizat și obosit tot timpul. Dar nu o să îți dai seama niciodată, pentru că empaticul nu își pierde cumpătul niciodată. Ei observă în liniște, recunosc și simt.

La fel ca toată lumea, și empaticii vor să fie iubiți și înțeleși pentru ceea ce sunt, dar din  păcate, din cauza generozității și bunătății lor marea majoritate profită de pe urma lor. Toată lumea ia, dar fără să mai ofere nimic înapoi. Empaticii întotdeauna dăruiesc.

 • Latura întunecată a unui empatic este să nu știi că altruismul te împovărează, chiar și cei care au recunoscut acest lucru aleg să nu îi acorde atenție.
 • Latura întunecată a unui empatic este să te ignori pe tine, trup și suflet, în favoarea altora. Neglijența aceasta cauzându-ți o pierdere a identității.
 • Latura întunecată a unui empatic este să știi că și atunci când te îndrăgostești, niciodată nu o să fie total. Nu sunt capabili să își dea și ultima fărâmă din inimă altcuiva, deoarece știu că dacă ar încerca intensitatea  pasiunii, mai mult ca sigur i-ar distruge. De aceea își păstrează o bucățică din suflet ascunsă de restul lumii, chiar dacă tot ceea ce vor este să renunțe și să iubească cu tot sufletul.
 • Latura întunecată a unui empatic o reprezintă războiul cu tristețea, cu întunericul, cu durerea; război pe care il au în fiecare zi cu ei înșiși și pe care îl pot pierde foarte ușor, auto-distrugându-se. Singura modalitate prin care pot lupta cu succes, este să învețe să distingă între emoțiile lor și ale celor din jur.

Empaticii au nevoie de oameni care știu ce sunt și care îi înțeleg. Empaticii au nevoie să dărâme ”zidul” pe care l-au ridicat în jurul sentimentelor lor, pentru a-i ajuta pe alții. Altfel, empaticii vor duce un război continuu cu ei înșiși, un război care nu se va termina niciodată.

Sursă: http://expandedconsciousness.com/2017/05/02/biggestfearzodiac/


7 comentarii

 • Liliana Vlădut says:

  Foarte adevărat. Eu sunt una dintre aceste persoane. Eu am ales să ofer multă iubire,fericire,încredere si intelegere celorlalți. Este foarte frumos și foarte obositor.

 • Foarte adevărat. Eu sunt una dintre aceste persoane. Eu am ales să ofer multă iubire,fericire,încredere si intelegere celorlalcelorți. Este foarte frumos și foarte obositor.

 • Cristina says:

  Cine isi descopeta aceasta latura a personalitatii si este dornic de cunoastete, prin spiritualitate reuseste sa isi gaseasca echilinrul!

 • Mihaela Gherasim says:

  Când tot ceea ce faci este în tandem cu Divintatea, nu te vei dezechilibra niciodată!

 • Ana says:

  „…a unui empaTIC”, in limba romana!

 • cristina says:

  Un articol foarte bun despre cei care au o anumita structura sufleteasca conform misiunii primite/asumate de catre suflet inainte de a cobora pe pamant. EI sunt VINDECATORII…si au mai multe atribute decat ce scrie aici-empatia, la o mica aprofundare a subiectului. Mai sunt si alte categorii de suflete, fiecare cu propria caracteristica care determina misiunea/misiunile pe pamant. Sunt si Inteleptii, luptatorii, etc. Felicitari si recunostinta pentru traducere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!