dehaine.ro

Jumătate din români mor de o boală provocată de modul de viaţă nesănătos

Marți, 24.Mai.2016 14:48 Nutritie, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Din ce în ce mai mulţi dintre noi, ne împărţim viaţa între casă, servici, masă în oraş şi spital sau clinică. În ciuda dezvoltării tehnologice, precum şi a numărului de medicamente, suplimente şi variante de tratament existente şi în ciuda tuturor alimentelor promovate în mod agresiv în mass-media, care aparent au şi efecte curative, românii, dar şi cetăţenii planetei, sunt din ce în ce mai bolnavi.

Industria farmaceutică este cât se poate de nocivă pentru sănătatea noastră

Jumătate din români mor de o boală provocată de modul de viaţă nesănătos 2

Unind cele trei puncte între industria farmaceutică, alimentară şi nivelul de sănătate al populaţiei, obţinem un triunghi, din păcate cu vârful în jos, vârf care reprezintă şi poziţia pe care o are sănătatea românului, cele două industrii fiind în poziţiile superioare. Scopul acestui articol este de a construi un cu totul alt punct de vedere al consumatorului/cititorului preocupat de sănătatea lui şi a familiei lui, şi nu de a lovi în anumite industrii. Din moment ce acest triunghi este cu vârful în jos, îmi pun următoarea întrebare: oare este posibil să răsturnăm acest triunghi şi cum? Da, este posibil. Este foarte posibil având doar anumiţi paşi de înţeles şi de urmat. Este doar o chestiune de alegere personală. În orice clipă, poţi alege direcţia triunghiului tău. Chiar vizual, atunci când răsturnăm triunghiul, sănătatea apare sus iar celelalte 2 puncte revin la baza sănătăţii, ceea ce în mod logic înseamnă că un consum limitat de alimente din industria alimentară (procesate, superprocesate şi rafinate), şi un consum limitat de medicamente de sinteză va duce la creşterea sănătăţii.

Românii mor cu 10-15 ani mai devreme faţă de media de viaţă din Europa

Când le vorbesc oamenilor despre miracolele şi transformarea printr-o alimentaţie cât mai naturală cu eliminarea de proteină animală (dar şi fără procesare la foc a alimentelor), aud, destul de des, replica: ”nu e legumă cum e porcul”, şi de fiecare dată mă feresc să dau o replică pe măsură. Aici însă voi da o replică dacă îmi permiteţi, spunând aşa: ”da, nu e legumă cum e porcul, aşa cum nu e boală cum e cancerul de colon”. Replica mea nu prea are umor, ştiu. Un studiu efectuat anul trecut în România, pentru a afla ce notă îşi dă romanul la sănătate, a dezvăluit un rezultat neaşteptat de optimist. Românii îşi dau, în medie, nota 8 la sănătate, însă dl. Sorin Adam Matei, profesor universitar (de origine română) la Purdue University, Indiana, Statele Unite, este de părere că românul se înşeală, această cifră fiind mult mai scăzută. Şi eu sunt de aceeaşi părere. Dl. Matei, în studiul său făcut pentru Biroul de Cercetări Sociale, comentează astfel: “în general ţăranii, deşi mai săraci şi cu mult mai puţine facilităţi medicale, se declară mai sănătoşi decât orăşenii”.

Tot acesta declara că:

românii trec printr – o serioasă criză de sănătate, cel puţin după cum ne dezvăluie Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Românii mor cu cel puţin 10 -15 ani mai devreme decât ar permite nivelul de civilizaţie contemporan. Cauza este epidemia de boli generată de un mod de viaţă nesănătos. Cuvântul epidemie este intenţionat folosit aici, pentru că avem de-a face cu răspândirea prin contact social a unor comportamente cauzatoare de boală”.

Eu aş adăuga că tot prin contact social se propagă şi conceptul plin de ”umor” şi anume acela cu porcul şi leguma, devenind un fel de umor naţional. Ce este cel mai trist este că în cazul în care se pierde un membru al familiei din cauza alimentaţiei şi a modului de viaţă nesănătos, atunci nu se mai face legătura cu această glumă naţională cu porcul şi leguma, ci se afirmă ceva de genul ”săracul sau săraca, nu a mai avut zile”.

Revenim la declaraţiile domnului Matei:

 “Studiile de epidemiologie a bolilor cronice efectuate în România şi raportate prin Organizaţia Mondială a Sănătaţii ne dezvăluie o realitate absolut cutremurătoare. Jumătate din români vor muri de o boală provocată de modul de viaţă nesănătos şi mulţi dintre ei înainte de vreme

(părerea mea este că dacă mori din cauza stilului de viaţă nesănătos, este evident că mori înainte de vreme şi este tot o chestiune de alegere personală).

“Conform datelor, 50% din decesele anuale, se datorează cazurilor de infarct, atac cerebral, sau hipertensiune arterială, acestea, fiind rezultatele directe ale sedentarismului şi alimentaţiei bogate în grăsimi animale, zahăr şi carbohidraţi (paste, produse de panificaţie şi patiserie). Alte studii arată că 40% din românii cu vârsta peste 25 de ani au o formă sau alta de boală cardiovasculară şi că aproape 10% din decese se datorează cazurilor de ciroză sau cancer de plămâni”.

Acum, parcă nu mai are atâta umor acea replică cu porcul şi leguma. Eu chiar nu găsesc nimic comic. Dar să trecem la veştile bune. În următoarele articole, o vom lua treptat şi metodic cu idei şi tehnici care ne vor ajuta să readucem acel triunghi cu vârful în sus. Vom prezenta şi reţete eficiente de detoxifiere, dar şi reţete delicioase de preparate revitalizante şi sănătoase. Vă invit să ne scrieţi pe adresa noastră office@zenivers.ro despre experienţa dumneavoastră personală de succes sau insucces cu privire la alimentaţie, starea de sănătate şi orice este legat de aceste subiecte. În speranţa că am reuşit să conving măcar pe unul din cititorii acestui articol să afle cât mai multe pe acest subiect pentru a-şi îmbunătăţi starea sănătaţii şi implicit calitatea vieţii, până la următorul articol, vă doresc Sănătate şi Lumină.

Mihaela Gheorghiţă


Niciun comentariu

  • vlad george says:

    ok-de acord,astai viata la romani?si eu datorita virstrei am un colesterol mare si am inlaturat din alimentatie definitiv,carnea de porc,toate grasimile.mezeluru,salamuri etc.
    cu respect
    George

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *