azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

În dragoste ”nu tot ce zboară se mănâncă”

Sâmbătă, 15.Apr.2017 00:00 Comunicare si relatii, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Toți avem o noțiune romanțată  despre cum va fi când vom găsi dragostea adevărată, cum ne vom simți, cum va arăta, cum se va purta, chiar și cum va săruta.

Și, din când în când , chiar întâlnești acea persoană. Chiar acolo în fața noastră : la muncă , la librărie, în mașina de lângă tine. Este  perfect/ă! Tot ceea ce ți-ai imaginat. Și astfel, începe vânătoarea. Ne comportăm  cât mai bine posibil. Lupți pentru  șansa la o uniune perfectă, tot ceea ce ți-ai imaginat.

Câteodată funcționează. Îi iei numărul de telefon. Te duci la prima întâlnire, apoi la a doua. Și apoi, totul merge îngrozitor. Ceea ce odată părea fără efort, acum  e o bătălie. Conversațiile sunt greoaie, ești la muncă tot timpul, cine mai are timp și de altceva?

Și aici, marea majoritatea relațiilor  au un final nefericit. Pentru că cealaltă persoană are impresia că ar trebui să fie o magie constantă. Că orice altceva este un simbol fals. Și totuși mai încerci. Vrei înapoi ce am avut. Faci tot ce este posibil  să salvezi  relația de la ”înec”.

Ar trebui să  te schimbi tu?  Ar trebui  să îți schimbi comportamentul? Ar trebui să ne schimbăm personalitatea? La urma urmelor: este vorba de dragoste. Merită sacrificiul, nu?

Aici o să intervin , pentru că  răspunsul este NU.

NU trebuie să te schimbi cu nimic. Există o problemă în zilele noastre, și anume  că:  mass –media ne învață că dragostea trebuie să fie dificilă, altfel nu merită!

Astfel ajungem la concluzia că dragostea trebuie să o meriți, trebuie  câștigată, trebuie să lupți pentru ea. Dacă e prea ușor nu este bine, este superficial, este prea ușor.

Ca atare, trebuie să suferim pentru dragoste, trebuie să plângem în mod regulat, trebuie să ne pierdem credința ca apoi să o recâștigăm.

Deci trebuie să suferim din dragoste.

NU, nu, nu și iar NU.

Probabil că  suferim din cauza  culturii puritane pe care am avut-o la început. Fiecare dintre noi a văzut cel puțin un film în  care pentru a atinge ceva măreț trebuia să lupți și să suferi. Și da, mă refer la dragoste.

Fiecare dintre noi a citit cel puțin o carte în care eroul sau eroina trebuie să treacă prin mii de obstacole ca să fie cu omul iubit. Ne place să citim astfel de cărți și să vedem astfel de filme , tocmai pentru că nu exprimă  realitatea. Pentru că în definitv , în subconștientul  nostru știm că nu este real.

Și cu toate că sunt de acord că dragostea necesită muncă, iertare și răbdare, nu cred că trebuie să fie un coșmar continuu.

Dacă trebuie să te sacrifici mereu pentru relația ta, atunci nu este o relație. Este un proiect destinat eșecului.

Relațiile, în general ar trebui să fie simple, să vină ușor.

Dacă ți se pare că îți ia prea mult timp, dacă necesită prea multă muncă, clar ceva nu este în regulă.

Șansele sunt , fie :

  1. Unul (sau amândoi) din voi nu este o persoană stabilă pentru a avea o relație. Ceea ce înseamnă că ar trebui să-ți vezi de drum și să înveți să fii fericit doar tu cu tine ( da și eu am trecut pin așa ceva).
  2. Unul din voi are așteptări nerealiste de la celălalt. Cred că celălalt trebuie să fie cel care menține suspansul sau amuzamentul în relație ( pune-te masă, scoală-te  masă sau din punct de vedere sexual sau material).

Ce ar trebui să cauți în dragoste

Ceea ce nu este sustenabil.  Și tocmai de aceea îți spun următoarele:

  • Nu te agăța de o persoană care nu vrea să fie ținută
  • Caută acea persoană cu care să fii fericit chiar și în cea mai proastă zi, săptămână sau lună  a ta. Pentru că vei avea acele zile proaste de-a lungul unei relații.

Persoana care stă cu tine numai când ești fericit sau când ai făcut ceva pentru el/ea nu va rămâne alături de tine când vei avea și tu nevoie de el/ea.

Așa că lasă revistele, manechinele, fotbaliștii. S-ar putea să țină o săptămână sau două, dar nu mai mult.

Perechea perfectă pe care ne-am imaginat-o toți, nu va supraviețui  realității de zi cu zi.

Persoana potrivită, probabil că este deghizată  în cineva cu care lucrăm sau se ascunde în cercul de prieteni. Cineva care  te-a văzut și în zilele bune și în cele rele, cineva care te cunoaște așa cum ești și este tot lângă tine.

S-ar putea să fie prințul/prințesa  din povești, dar trebuie să îi dai o șansă!

Așa că data viitoare când cauți iubirea, nu te uita după ceva strălucitor, nu  căuta ceea ce ți-ai imaginat. Întoarce-te și uită-te în spatele tău, la persoana pe care nici măcar nu ai băgat-o în seamă. Acea persoană s-ar putea să fie tot ceea ce ți-ai dorit, ba chiar mai mult.

Uită-te cu atenție în jurul tău!


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *