Ronde.ro

Există o conexiune între semnele din naștere și viețile anterioare?

Joi, 16.mart..2017 13:49 Spiritualitate, Spiritualitate si stiinta Lasă un răspuns 1 vizualizari

Milioane de oameni cred în reîncarnare. Ideea că am mai trăit înainte și că vom mai trăi după ce murim, are peste 1000 de ani vechime. Există oare vreo conexiune între semnele fizice din naștere și viețile anterioare?

Reîncarnarea este un concept religios, filozofic care se referă la faptul că spiritul sau sufletul, după moartea biologică, începe o nouă viață într-un alt corp, fie ca om, animal, sau va avea o viață spirituală, în funcție de calitatea  morală a vieții pe care a dus-o.

Doctorul canadian, Ian Pretyman Stevenson, psihiatru, a devenit cunoscut pe plan internațional datorită studiilor despre reîncarnare, pe care le-a întreprins. El crede că nu numai emoțiile și  memoriile se pot transfera dintr-o viață în alta, ci și rănile fizice sub forma semnelor din naștere. Teoria lui se bazează pe studiile întreprinse pe 210 cazuri de copii. De-a lungul timpului el a ajuns la concluzia că semnele de naștere au o anumită semnificație pentru o viață anterioară.

Cazuri și relatări de vieți anterioare

În lucrarea sa ”Semnele și defectele din naștere corespund rănilor unei persoane decedate”, doctorul Stevenson spune că ”nu se știe de ce semnele din naștere sunt mai pigmentate și sunt localizate în anumite zone ale pielii. Pe de altă parte nici cauza defectelor din naștere nu este cunoscută.

Aproximativ 35% dintre copiii care pretind că își aduc aminte o viață anterioară, au semne din naștere și/sau defecte din naștere, pe care le atribuie unor răni ale unei persoane pe care copilul și-o amintește.

Din 895 de cazuri în care copii spuneau că își aduc aminte de o viață anterioară, 309 dintre ei prezentau semne și/sau defecte din naștere. Semnul sau defectul din naștere corespunde cu rana (de obicei fatală) sau cu alt semn al persoanei decedate, pe care copilul spune că și-o amintește.

Astfel de copii îi întâlnim în toate colțurile lumii, dar mai ales în Asia de Sud. Acești copii își aduc aminte viața anterioară în jurul vârste de 2-3 ani, dar uită absolut tot în jurul vârstei de 5-7 ani.”

Există câteva exemple de cazuri studiate de doctorul Stevenson, legate de semnele din naștere, printre care găsim:

  • un băiat din India născut fără degetele de la mâna dreaptă; el își amintește de o altă viață în care i-au fost amputate degetele pentru că le băgase într-o mașină de tocat furaje.
  • Alt exemplu este un băiat din Turcia, cu urechea dreaptă malformată. El își amintește că a fost împușcat și ucis, cu o armă pe partea dreaptă a capului.
  • Un alt băiat, Maha Ram, în India își amintește cum a fost ucis cu o pușcă. Si-a adus minte atâtea de detalii despre viața anterioară, încât doctorul Stevenson a găsit un raport de autopsie care corespundea întocmai omului care se reîncarnase în Ram, iar rănile de la pușcă erau identice cu cicatricile de pe pieptul acestuia.
  • O fetiță din Burma, și-a amintit viața mătușii ei, moarte în timpul unei operații de reparare a unui defect congenital la inimă. Acest copil avea o linie pigmentată, aproape de mijlocul pieptului și al abdomenului, care corespundea inciziei chirurgicale a mătușii ei decedate.

”Persoanele care refuză să creadă explicațiile împreună cu povestea, pot lua în considerare alte interpretări care includ paranormalul, dar copii incluși în cercetarea mea”, spune doctorul, ”nu au arătat semne că ar avea anumite abilități de o asemenea magnitudine încât să explice amintirile”.

Care este conexiunea dintre semnele din naștere și reîncarnare

În cartea sa, care se găsește la noi cu titlul ”Reîncarnare și biologie: o contribuție la etiologia semnelor și defectelor din naștere. Volumul I: Semne din naștere”, doctorul a prezentat toate cercetările sale făcute pe baza acestui subiect.

Cartea include 30 de ani de cercetare a  oamenilor care își aduc aminte viețile anterioare, îmbinând foarte bine toată teoria și studiile de caz pe subiect, până la această dată. La începutul investigațiilor sale, doctorul și-a dat seama că există o legătură între cei care își aduc  aminte vieți anterioare și cei care prezintă semne de naștere.

Cartea dă niște răspunsuri surprinzătoare următoarelor întrebări:

  • De ce cel care se naște cu un anumit semn îl are pe același și nu altul?
  • De ce anumiți copii au fobii din copilărie, dar nu au avut nici o experiență traumatică sau nici un model în familie care să prezinte această  fobie?
  • De ce gemenii monozigoți (proveniți dintr-un singur ovul) au semne diferite?
  • De ce băieții care mai târziu devin homosexuali, prezintă un comportament efeminat încă din copilărie, dinainte să îi influențeze educația părinților?

Stevenson a scris această lucrare ca cercetător și medic, de aceea realizează că ideea rănilor unei persoane decedate care pot apărea la un copil nou-născut, este subversivă biologiei moderne. Știind că fiecare caz în parte are anumite slăbiciuni, a decis să publice toată cercetarea făcută pe cazurile respective. Mare parte a lucrării este plină de ilustrații și fotografii ale rănilor și semnelor din naștere.

Pentru cei avizi de fenomene paranormale, pentru cei ce vor să cunoască mintea  umană, pentru fizicieni, psihiatri, biologi și antropologi, această lucrare va ridica niște întrebări existențiale și va da probabil, niște răspunsuri provocatoare.

Indiferent care ar fi concluzia acestui articol, recomandarea mea este să citiți această carte, deoarece vă va deschide noi orizonturi.  

Alexandra Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!