arleto.ro

Dualitatea dintre femeie şi bărbat

Vineri, 21.Aug.2015 10:11 Comunicare si relatii Lasă un răspuns 1 vizualizari

Bărbatul şi femeia sunt un întreg, luaţi separat sunt doi. Mintea omenească, prin dorinţa de a cuceri a creat noi şi noi bariere sufletului uman de natură divină în a se exprima aici în planul material al Geeii.

Dualitatea dintre femeie si barbat 2

Natura duală a omului

Aşa cum ştie toată lumea atât bărbatul cât şi femeia au o parte feminină şi una masculină. Totul este în echilibru, cel puţin aşa a fost la începuturi când spiritele au început să vină la întrupare în planul materiei. Acum totul s-a schimbat, nimic nu mai este ca la început. Lupta dintre bine şi rău, lumină şi întuneric au fost de când lumea, numai că pământenii abia acum au aflat. Având o parte luminoasă şi una întunecată, prin puterea gândului şi a faptelor sale, omul a alunecat când pe partea luminoasă când pe partea întunecată. Nimic rău, numai că atâta timp cât nu eşti în echilibru nu ai de unde şti când să te manifeşti pe partea luminoasă, când pe cea întunecată.

Ce rezultă din lupta contrariilor?

Din cele două energii şi forţe antagonice a rezultat întotdeauna Evoluţia! Din contrarii au apărut asemănările. Şi totuşi, omul prin încăpăţânare şi fixitate în idei, dar şi manifestare, a atras prea multă materialitate şi agresivitate din dorinţa de a impune propriile idei, de a le valorifica şi de a le materializa aici pe Pământ. Idei şi forme de manifestare care nu au fost întotdeauna în litera legilor divine şi nici pentru binele celor mulţi. În dualitate şi din neînţelegerea acestei noţiuni au apărut destul de repede violenţa şi evident… războiul! La război ca la război, dar au apărut şi victime. Şi, nu au fost doar dintr-o tabără, ci din ambele, atât cea luminoasă cât şi cea întunecată. În felul acesta conflictul a continuat şi continuă să facă victime mai mult sau mai puţin vinovate dar şi responsabile şi … chiar dacă aparent o ducem bine şi este pace, lucrurile nu stau chiar aşa!

Există pace peste tot în lume?

Dualitatea dintre femeie si barbat 3

Chiar credeţi că este bine şi este pace? Cu siguranţă, nu. Chiar dacă legea polarităţilor permite jocul dintre semnele contrare care se mai şi atrag, acestea duc în final la trăirea mai mult sau mai puţin conştientă a tot felul de conjuncturi şi întâmplări ale vieţii. De obicei sunt rezultate ale dezacordului celor două părţi, cea luminoasă şi cea întunecată. Este bine de ştiut că atâta timp cât nu există echilibru la interior, nici în exterior nu există. Tot ceea ce vedem azi ca realitate exterioară este rezultatul sau efectul activităţii interioare a celor două părţi din om, cea luminoasă şi cea întunecată. Maeştrii timpurilor de demult au văzut în timp, faptul că umanitatea îşi va pierde bruma de echilibru, pe care a avut-o la început. Prin pierderea acestui echilibru oamenii, rasa umană va fi în pericol de extincţie la un moment dat După multe milenii s-a ajuns în acel punct în care rasa umană trebuie să facă un salt. Un salt calitativ şi spiritual. Istoria a consemnat apariţia şi dispariţia raselor umane care au pierit datorită dezacordului şi dezechilibrului dintre yin şi yang, partea luminoasă şi cea întunecată, eul inferior şi eul superior. Lemuria, Atlantida, Egipt sunt doar câteva civilizaţii care au greşit mult când au folosit puterea luminii şi cea a întunericului. Lumea de acum a ajuns la un mare prag pe care deocamdată nimeni nu ştie cum îl va trece! Este adevărat că printre noi sunt şi adevăraţi oameni care se preocupă şi de bunul mers al societăţii, nu numai să strângă averi la ciorap, ci să dăruiască cu inima deschisă ceea ce au mai de preţ-valoarea lor umană şi divină pusă în slujba semenilor. Închei, nu înainte de a lua totuşi în serios un mare avertisment: „Nu vă jucaţi cu vieţile voastre ca atunci când faceţi castele de nisip la mal de mare, căci vă întâlniţi acum cu anumite condiţii pentru evoluţie, iar ulterior este posibil să vă veţi mai întâlni!”. Nu uitaţi că ceasul bate şi bate în defavoarea celor care se lasă pe tânjeală de pe o zi pe alta. Aşteaptă să se schimbe alţii şi nu ei!

Virgil Marcu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *