esteto.ro

Doar 2% din populație poate auzi sunetul misterios din adâncul Pământului ...

Sâmbătă, 03.Dec.2016 09:33 Spiritualitate, Spiritualitate si stiinta Lasă un răspuns 1 vizualizari

Geamătul planetei: misterioasele sunete care se aud din adâncurile Pământului

 

În ultimele decenii, în mai multe locuri de pe Glob a fost semnalat ciudat: din adâncurile pământului s-au făcut auzit vuiete ciudate, uneori ca niște plăci uriașe de metal ciocnite sau scârțâind, ca un vaiet lugubru. Adesea, aceste emisii de sunete au durat săptămâni întregi, fără să li se poată atribui vreo explicație plauzibilă. Și mai interesant e faptul că doar anumiți oameni pot auzi aceste sunete misterioase.

 

Sunetele provin din minte?

Cel mai frecvent, sunetele s-au înregistrat în Ucraina, în sudul Marii Britanii și în statul american New Mexico. Aici, sunetele se produc lângă un oraș numit Taos și care a devenit, în ultimii ani, un adevărat loc de pelerinaj. Cum doar 2% dintre oameni pot auzi „zumzetul” din adâncuri, mii de curioși vin aici, spre a vedea – sau mai curând auzi! – dacă se află printre ”inițiați”. S-au lansat, până în prezent, o serie întreagă de ipoteze legate de originea acestor zgomote subterane.

Unii le-au pus pe seama unor experimente secrete ale guvernului american, alții cred că aici se află baze subpământene de OZN-uri în vreme ce nu puțini sunt cei care vorbesc de ”gemete de durere” pe care Geea, – pământul-mamă le scoate din cauza traumelor produse de oameni în ultima vreme, de la defrișarea pădurilor și otrăvirea apelor la poluarea tot mai masivă. Oamenii de știință care au studiat fenomenul susțin că, de fapt, sunetele provin din mintea celor care pretind că le-ar auzi.

Responsabil ar fi, afirmă ei, un fenomen numit „emisie otoacustică spontană”, diferit de mult mai întâlnitul tinnitus, care provoacă un țiuit permanent în urechi. Neurologul Oliver Sacks a dedicat acestui fenomen două cărți – ”Muzicofilia – legătura dintre muzică și creier” (2007) și ”Halucinații” (2012). Explicația ar putea fi, măcar în parte, plauzibilă, deoarece unii dintre cei care susțin că ar fi auzit „zumzetele” de la Taos au continuat să recepteze aceste sunete în urechi chiar și după ce au plecat din zonă!

Americanii-s de vină?

nhfqu2i

 

Sunete similare s-au făcut auzite în 2011 și în Ucraina, nu departe de orașul Lvov. Pe 11 august, timp de câteva ore, aici s-a auzit un fel de vuiet metalic infernal, fenomenul fiind înregistrat și postat pe Internet. S-a speculat atunci că ar fi vorba despre o armă secretă a rușilor, dar nimeni nu a putut aduce confirmări în acest sens. Ceea ce este și mai ciudat e că în aceeași zi, la zeci de mii de kilometri distanță, lângă Ontario, Canada, s-au auzit sunete similare. Aici, în orașul Windsor, de la granița cu Statele Unite, locuitorii sunt terorizați de șase ani de aceste sunete, care devin, susțin cei ce le-au auzit, mult mai joase, ca niște vibrații, dar și mai puternice.

Investigațiile realizate de autorități au dus la concluzia că sunetele nu ar proveni din pământ, ci de la insula americană Zug, situată la circa 20 km distanță și unde se află un complex industrial. Dar, în absența unei legislații internaționale referitoare la sunete, americani nu pot fi obligați să închidă instalațiile – ar fi vorba de câteva furnale – responsabile de aceste vuiete profunde.

Fenomene similare, în Carpați și la Galați

Interesant este că și la noi în țară s-au semnalat asemenea fenomene. De pildă în munții Retezat numeroși alpiniști au susținut că ar fi auzit sunete subterane inexplicabile. Este vorba despre un fel de huruituri, pe care mulți le-au pus pe seama unor râuri subterane, deși geologii spun că așa ceva nu ar fi posibil în masivele granitice și granodisitice din care este constituit în principal masivul Retezat. Fenomene similare au fost consemnate acum câțiva ani și în localitatea Izvoarele, din Galați. Aici, timp de săptămâni întregi localnicii au auzit bubuituri ciudate venind din pământ, precum și o ”fâșâială” despre care mulți spun că, efectiv, i-a scos din minți.

Tudor Gabriel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *